Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт з практики.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
2.88 Mб
Скачать

1.2 Об’єкти діяльності підприємства

Державне підприємство “Карпатський експертно-технічний центр” проводить контроль і сертифікацію таких об’єктів, як:

  • трубопроводи;

  • котли;

  • вантажопідіймальні механізми;

  • канати;

  • ліфтові та інші троси;

  • цистерни;

  • гаки піднімальних кранів;

  • бурові установки.

1.3 Підприємства які обслуговуються

На даний час Карпатський ЕТЦ працює на об’єктах таких підприємств:

  • “Долинськнафтогаз”;

  • “Прикарпаттрансгаз”;

  • “Карпатгірнхім”;

  • “Карпатнафтохім”.

2. Відвідування науково-виробничої фірми “Зонд”

ТОВ “Науково-виробнича фірма “Зонд” - компанія, яка надає повний комплекс інжинірингових послуг у галузі неруйнівного контролю та технічної діагностики - від теоретичного обґрунтування поставлених задач до їх реалізації в конкретних технічних засобах і технологіях контролю. 20-річний досвід на ринку, високий професіоналізм персоналу та сучасне технічне забезпечення гарантують вчасне та якісне виконання робіт будь-якої складності.

Для забезпечення повного спектру діяльності в НВФ “ЗОНД” функціонують наступні підрозділи:

Відділ розробки засобів і технологій неруйнівного контролю і технічної діагностики (розробляє, проектує, виготовляє і впроваджує засоби і технології неруйнівного контролю за індивідуальними вимогами замовника);

Відділ послуг з неруйнівного контролю та технічного діагностування обладнання (надає послуги з діагностування різного роду обладнання, в тому числі з метою продовження терміну його експлуатації після відпрацювання ним нормативного ресурсу);

Випробувальний центр(проводить сертифікаційні випробування нафтогазового обладнання та ін).

2.1 Прилади і методи контролю які застосовуються на фірмі

Фірма проводить руйнівний та неруйнівний контроль різних промислових об’єктів (див. об’єкти діяльності фірми) підвищеної небезпеки. Із приладів для проведення руйнівного контролю на фірмі є декілька твердомірів для визначення твердості зразків металу з конструкцій які проходять контроль і повірки відповідності отриманих даних з рекомендованими по техніці безпеки.

Також в лабораторії фірми ще є маятниковий прилад для випробування ударної в’язкості металів та універсальна випробувальна машина на якій можна проводити досліди на розтяг, згин і стиск.

На фірмі “Зонд” проводять випробування труб, балонів і нафто-газового обладнання. Для цього працівниками фірми були створені установки “Карпати” (яка призначена для повірки всіх дефектів труб, як повздовжніх, так і поперечних) та “Полімер” (призначена для повірки полімерних труб). Установка “Полімер” має чотири датчики, які контролюють трубу з чотирьох боків, що дає можливість контролювати товщину стінок труби. А ще в лабораторії фірми є установка для гідравлічних випробувань – “АКН К-1”.

Із неруйнівного контролю на фірмі використовується як поверхневий, так і об’ємний.

Із поверхневого використовуються вихрострумовий, капілярний і магнітопорошковий види контролю. Для магнітопоршкового контролю використовуються постійний і електромагнітний, а також електродний методи намагнічення.

Із об’ємних методів контролю на фірмі використовують ультразвуковий метод, також є обладнання для проведення радіографічного контролю, але в даний час цей метод не використовується.

На фірмі “Зонд” є такі ультразвукові прилади:

  1. Ультразвуковий дефектоскоп “УД2-70” – для вимірювання дефектів;

  2. Прилад “ТУЗ-1” – для вимірювання товщини стінок труб, цистерн і різних замкнутих конструкцій;

  3. Переносний твердомір “ТДМ2”.

Також На фірмі є пристрій “ГНОМ” для контролю труб на бурових установках.