Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт з практики.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
2.88 Mб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

ІФНТУНГ

Кафедра: МПКЯ і СП

Звіт

З першої навчально-ознайомчої практики

з “ 2 липня 2012р.

по “ 20 липня 2012р.

Виконав: ст. гр. ПБ-10-1

Власійчук В. М.

Перевірив: Біліщук В.Б.

Івано-Франківськ 2012р

Зміст

1. Відвідування підприємства “Карпатський експертно-технічний центр”….3

2. Відвідування науково-виробничої фірми “Зонд” .………………………….5

3. Відвідування підприємства Івано-Франківськгаз …………………………..7

4. Відвідування підприємства “Промтехдіагностика”………………………..11

5. Проведення практики на кафедрі …………………………………………...13

Висновок………………………………..……………….………20

1. Відвідування підприємства “Карпатський експертно-технічний центр”

Держане підприємство «Карпатський експертно-технічний центр» створено в 1994 році.

Гордістю та опорою ЕТЦ є висококваліфіковані спеціалісти, які пройшли відповідну професійну підготовку та отримали кваліфікацію технічних експертів. Понад 60 працівників спрямовують свою діяльність за 16-ма напрямками експертизи промислової безпеки та надають 27 видів послуг щодо науково-технічної підтримки державного нагляду за промисловою безпекою та охороною праці підприємств, організацій, закладів усіх форм власності

Експерти проводять технічну експертизу проектної документації на відповідність нормативним актам з питань охорони праці, технічну діагностику об’єктів котлонагляду, вантажопідіймальних споруд та електроустановок, обстеження та паспортизацію будівель та інженерних мереж, здійснюють сертифікаційні випробовування парових та водогрійних котлів, нафтогазового обладнання, посудин, що працюють під тиском, а також ряд інших послуг.

Карпатський ЕТЦ ще у 2004 р. розпочав співпрацю з фірмою Leitner, а згодом у 2005 р. із фірмами Doppelmayr, СКАDО та MultiSkiliftbau.

1.1 Прилади і методи контролю які застосовуються на підприємстві

Підприємство проводить контроль міцності зварних з’єднань і конструкцій за допомогою приладу тепловізійного контролю. Дефекти на екрані тепловійного приладу видно у вигляді області з нищою температурою ніж зварне з’єднання в цілому, тому цей метод виявлення дефектів є досить простим і ефективним.

На підприємстві також є представник приладів руйнівного контролю – розривна машина, яка використовується для проведення дослідів на міцність над зразками металу та не рознімних з’єднань взятим з конструкції або техніки яка проходить повірку.

Карпатський ЕТЦ може проводити рентгенівський контроль різних з’єднань та конструкцій, проте цей вид контролю проводиться досить рідко, оскільки потребує доступу до досліджуваного об’єкту з обох сторін.

Також ЕТЦ проводить ультразвуковий контроль, для цього на підприємств є прилади “Кварц 6” та “УД-371”.

Зазначені вище прилади та методи використовуються для виявлення внутрішніх дефектів. Для виявлення зовнішніх дефектів на підприємстві використовується магнітний контроль, а також кольорова ендоскопія.

В загальному кольорова ендоскопія проводиться так: на зачищену поверхню зразка наносять пінітрант і дають йому трохи підсохнути, потім наносять контраст-проявник і на поверхні зразка появляється малюнок тріщин яких не видно за звичайних умов.

Також ЕТЦ може проводити дефектоскопію за допомогою вакууму. Підприємство проводить структурний аналіз (за допомогою структуро скопів),проводить визначення хімічного складу, а також повний хімічний аналіз зразків металів конструкцій що проходять повірку або сертифікацію , таким чином визначаючи відповідність реальної якості металу заявленій в документації.

Ось основні прилади і методи контролю які використовує Карпатський ЕТЦ.