Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Технології програмування Лабораторний Практикум...doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
9.09 Mб
Скачать

5.1. Програма роботи

5.1.1. Підготувати бланк завдання та отримати завдання.

5.1.2. Виконати дії щодо обчислення значень елементів одновимірного масиву згідно з вказівками до виконання роботи, після чого визначити їх середнє значення, значення максимального і мінімального елемента, а також обчислити значення арифметичного виразу.

5.1.3. Виконати дії щодо обчислення значень елементів двох матриць згідно з вказівками до виконання роботи, після чого здійснити оброблення елементів заданої матриці.

5.1.4. Виконати дії щодо обчислення значень елементів одновимірного масиву згідно з вказівками до виконання роботи, після чого з елементів одновимірного масиву потрібно обчислити значення елементів двовимірного масиву.

5.1.5. Виконати дії щодо обчислення значень елементів вектора-стовпця і елементів матриці згідно з вказівками до виконання роботи, після чого здійснити оброблення елементів матриці.

5.1.6. Підготувати власті коректні вхідні дані для кожної з виконуваних задач, провести відповідні розрахунки і проаналізувати їх.

5.1.7. Оформити звіт про роботу та захистити її

5.2. Вказівки до виконання роботи

5.2.1. Курсант/студент, відповідно до порядкового номера в журналі викладача, вибирає індивідуальне завдання з розд. 5.5, яке складається з декількох задач, і записує його до бланку завдання.

5.2.2. Потрібно розробити коди математичних функцій, які дадуть змогу обчислити значення елемента одновимірного масиву, середнє значення його елементів, значення максимального і мінімального елемента, логарифма від будь-якого числа за будь-якою основою, а також значення арифметичного виразу. Потрібно розробити код основної програми, яка демонструватиме зазначені дії з використанням кодів цих функцій.

5.2.3. Потрібно розробити коди математичних функцій, які дадуть змогу обчислити значення елементів двох матриць, а також код функції користувача для оброблення елементів заданої матриці. Потрібно розробити код функції користувача, яка дасть змогу виводити елементи двовимірного масиву. Потрібно розробити код основної програми, яка демонструватиме зазначені дії з використанням кодів цих функцій.

5.2.4. Потрібно розробити коди математичних функцій, які дадуть змогу обчислити значення 1-го та і-го елементів одновимірного масиву, а також елементів двовимірного масиву. Потрібно розробити коди функцій користувача, які дадуть змогу виводити елементи одновимірного і двовимірного масивів. Потрібно розробити код основної програми, яка демонструватиме зазначені дії з використанням кодів цих функцій.

5.2.5. Потрібно розробити коди математичних функцій, які дадуть змогу обчислити значення елементів вектора-стовпця та матриці, а також код функції користувача для оброблення елементів матриці. Потрібно розробити коди функцій користувача, які дадуть змогу виводити елементи одновимірного і двовимірного масивів. Потрібно розробити код основної програми, яка демонструватиме зазначені дії з використанням кодів цих функцій.

5.2.6. Власних вхідних даних необхідно підготувати не менше, ніж два комплекти. Вони мають бути коректними, в розумних межах і не суперечити математичним виразам. Після проведення розрахунків потрібно їх проаналізувати, зробити відповідні висновки, внести власні пропозиції та занести їх до звіту.

5.2.7. Звіт має містити такі розділи:

  • бланк завдання з записаними на ньому умовами індивідуальних завдань;

  • код основної програми, коди відповідних математичних функцій і функцій користувача;

  • результати відповідних розрахунків, які передбачаються умовами задач;

  • аналіз отриманих результатів, висновки про особливості розв'язання задач і пропозиції щодо їх удосконалення.