Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Технології програмування Лабораторний Практикум...doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
9.09 Mб
Скачать

7.1. Програма роботи

7.1.1. Підготувати бланк завдання та отримати завдання.

7.1.2. Сформувати елементи одно- і двовимірного масиву згідно з вказівками до виконання роботи.

7.1.3. Виконати дії щодо упорядкування елементів вектора-рядка/стовпця згідно з вказівками до виконання роботи.

7.1.4. Виконати дії щодо упорядкування елементів рядків/стовпців матриці, а також для упорядкування елементів матриці по рядках/стовпцях згідно з вказівками до виконання роботи.

7.1.5. Виконати дії щодо інвертування елементів вектора-рядка/стовпця, а також для інвертування елементів матриці по рядках/стовпцях згідно з вказівками до виконання роботи.

7.1.6. Виконати дії щодо перестановки елементів вектора-рядка/стовпця, а також для перестановки рядків/стовпців матриці з врахуванням заданих умов згідно з вказівками до виконання роботи.

7.1.7. Виконати дії щодо зсуву елементів вектора-рядка/стовпця, а також для зсуву рядків/стовпців матриці з врахуванням заданих умов згідно з вказівками до виконання роботи.

7.1.8. Підготувати власті коректні вхідні дані для кожної з виконуваних задач, провести відповідні розрахунки і проаналізувати їх.

7.1.9. Оформити звіт про роботу та захистити її.

7.2. Вказівки до виконання роботи

7.2.1. Курсант/студент, відповідно до порядкового номера в журналі викладача, вибирає індивідуальне завдання з розд. 7.4, яке складається з декількох задач, і записує його до бланку завдання.

7.2.2. Потрібно розробити коди математичних функцій, які дадуть змогу обчислити значення елементів одновимірних масивів (вектора-стовпця і вектора-рядка), а також елементи двовимірних масивів (матриць). Потрібно розробити коди функцій користувача, які дадуть змогу виводити елементи одновимірного і двовимірного масивів. Потрібно розробити код основної програми, яка демонструватиме різні механізми роботи з цими функціями.

7.2.3. Потрібно розробити коди функцій користувача, які дадуть змогу виконати дії щодо упорядкування елементів вектора-рядка/стовпця за спаданням/зростанням їх значень. Потрібно розробити фрагмент коду основної програми, яка демонструватиме зазначені дії з використанням кодів цих функцій.

7.2.4. Потрібно розробити коди функцій користувача, які дадуть змогу виконати дії щодо упорядкування елементів рядків/стовпців матриці, а також для упорядкування елементів матриці по рядках/стовпцях за спаданням/зростанням їх значень. Потрібно розробити фрагмент коду основної програми, яка демонструватиме зазначені дії з використанням кодів цих функцій.

7.2.5. Потрібно розробити коди функцій користувача, які дадуть змогу виконати дії щодо інвертування елементів вектора-рядка/стовпця, а також для інвертування елементів матриці по рядках/стовпцях. Потрібно розробити фрагмент коду основної програми, яка демонструватиме зазначені дії з використанням кодів цих функцій.

7.2.6. Потрібно розробити коди функцій користувача, які дадуть змогу виконати дії щодо перестановки елементів вектора-рядка/стовпця, а також для перестановки рядків/стовпців матриці з врахуванням заданих умов. Потрібно розробити фрагмент коду основної програми, яка демонструватиме зазначені дії з використанням кодів цих функцій.

7.2.7. Потрібно розробити коди функцій користувача, які дадуть змогу виконати дії щодо зсуву елементів вектора-рядка/стовпця, а також для зсуву рядків/стовпців матриці з врахуванням заданих умов. Потрібно розробити фрагмент коду основної програми, яка демонструватиме зазначені дії з використанням кодів цих функцій.

7.2.8. Власних вхідних даних необхідно підготувати не менше, ніж два комплекти. Вони мають бути коректними, в розумних межах і не суперечити математичним виразам. Після проведення розрахунків потрібно їх проаналізувати, зробити відповідні висновки, внести власні пропозиції та занести їх до звіту.

7.2.9. Звіт має містити такі розділи:

  • бланк завдання з записаними на ньому умовами індивідуальних завдань;

  • код основної програми, коди відповідних математичних функцій і функцій користувача;

  • результати відповідних розрахунків, які передбачаються умовами задач;

  • аналіз отриманих результатів, висновки про особливості розв'язання задач і пропозиції щодо їх удосконалення.