Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика ТЕЦ.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
29.09.2019
Размер:
163.33 Кб
Скачать

Відкриті розподільчі пристрої.

Розподільні пристрої служать для прийому і розподілу електроенергії. У них розміщюються апарати керування і захисти, вимірювальні трансформатори, шинні пристрої, кабелі і допоміжні пристрої.

На станції маються два відкритих розподільних пристрої ВРП-35 кВ і ВРП-110 кВ і закриті розподільні пристрої ЗРП-10 кВ, КРП- 3,15 кВ і РП-0,4 кВ.

У ВРП-110 кВ застосована подвійна система шин з фіксованим розподілом приєднань, обидві системи шин знаходяться в роботі і зв'язані шиноз’єднувальним вимикачем /ШЗВ-110 кВ/. Через ВРП-110 кВ здійснюється зв'язок станції із системою по шести лініях зв'язку.

Схема ВРП-35 кВ аналогічна схемі ВРП-110 кВ, але всі лінії 35 кВ працюють у тупиковому режимі.

Головна ізоляція обмоток масляних тр-торів від магнитопровода , бака, інших заземлених частин і від інших обмоток виконується маслобар’єрного типу і складається з тр-торного масла і сполучення твердих ізолюючих бар'єрів /циліндрів, кутових шайб, перегородок і інш./. Масло циркулює по численних каналах між витками, катушками і між обмотками, виконуючи роль ізолятора і відводячи тепло від обмоток під час роботи тр-тора.

Природне масляне охолодження застосовується у трансформаторах потужністю до 7500 кВА . На АК «Дарницька ТЕЦ» - це всі трансформатори, крім: 1Т, 2Т, 3Т, 5Т, 6Т, 7Т, 20Т, 21Т, 22Т, 23Т, 24Т, 25Т, 26Т, 30Т. Природна циркуляція масла усередині бака тр-тора забезпечується різницею температур верхніх та нижніх шарів масла. У випадку підвищення температури навколишнього повітря вище припустимого значення знижується гранично припустиме навантаження трансформатора.

Експлуатаційне тр-торне масло повинне задовільняти наступним нормам:

- кислотне число не більш 0,25 мг КОН на 1 кг масла;

- реакція водяної витяжки, зміст водорозчинних кислот не більш 0,14 мГ КОН;

- механічні домішки - відсутність;

- спад температури спалаху /нормальна - не нижче 135о С / у тр-торах не більш 5оС від первісної;

- вологість масла тр-торів і введень при 20оС - не більш 1% і при 70оС - не більш 7 %;

- температура застигання - не вище – 45о С .

Максимальна припустима температура верхніх шарів масла при номінальному навантаженні тр-тора і максимальній температурі охолоджувального середовища не повинна перевищувати + 95оС для тр-торів з охолодженням типу "Д". При зміні температури ізоляції на 6оС термін служби його змінюється вдвічі / скорочується при підвищенні температури чи збільшується при зниженні.