Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
12 Інформація про наявність критеріїв оцінюван...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
635.9 Кб
Скачать

Список фахових періодичних видань у бібліотеці Національного університету біоресурсів і природокористування України

Назва фахових періодичних видань

Роки надходження

Авізо. Комерційна діяльність

2004-2011

Aviso нерухомість

2004-2011

Аренда

2004-2011,

Землевпорядний вісник

2004-2011

Земельный вестник России

2004-2011

Економіка України

2004-2011

Економіка АПК

2004-2011

Вісник аграрної науки

2004-2011

Кадастровый вестник

2004-2011

Геодезія і картографія

2004-2011

Геодезія, картографія і аерофотознімання

2004-2011

Вісник геодезії та картографії

2004-2011

Сучасні досягнення геодезичної науки та виробництва

2004-2011

Геоінформаційний моніторинг навколишнього середовища GPS і GIS-технології

2004-2011

Інженерна геодезія

2004-2011

Вісник НУБіП України: Землевпорядкування і земельний кадастр

2004-2011

Для студентів ОКР «Бакалавр» розробляються електронні навчальні курси на базі платформи дистанційного навчання Moodle – http://it.nauu.kiev.ua. Кожний курс містить теоретичний матеріал, навчально-методичні матеріали для лабораторних робіт та самостійної роботи (рис.1)

Рис.1 Приклад електронного навчального курсу.

Розвиток інформаційної інфраструктури дозволив забезпечити студентів електронними варіантами наукових журналів та збірників, які випускаються в НУБіП України та електронними журналами в галузі «Геодезія та землеустрій». З цією метою створено інституційний репозиторій НУБіП України – http://elibrary.nubip.edu.ua.

Студенти мають доступ до міжнародних електронних публікацій через мережу URAN та електронних наукових публікацій ФАО ООН через мережу AGORA.

Ректор, академік

НАН України та НААН Д.Мельничук

7.6. Співробітництво з міжнародними та вітчизняними організаціями

Національний університет біоресурсів і природокористування України розпочав свою міжнародну діяльність з 1950 року.

З того часу понад 3000 іноземних громадян з 89 країн світу здобули вищу освіту та отримали кваліфікацію магістра з різних галузей сільського, лісового, і рибного господарства та ветеринарної медицини в НУБіП України. Понад 500 осіб продовжили навчання в аспірантурі та докторантурі й отримали наукові ступені докторів і кандидатів наук.

Плідна співпраця з провідними університетами світу сприяла реформуванню системи освіти НУБіП України відповідно до ринкових відносин і адаптації її до вимог провідних університетів світу. Два університети США (штатів Айова -1996 р. і Луїзіана -1998 р.), Університет м. Гент (Бельгія, 2002 р.) і Університет ім. Гумбольдта (Німеччина, 2002 р.) визнали систему освіти НУБіП України як таку, що відповідає їх вимогам. У період 2005-2008 рр. були підписані Меморандуми про можливість отримання подвійного диплому НУБіП України та університетами: Університет Вагенінген (Нідерланди) в галузі науки про навколишнє середовище, біоекономіка, біотехнологія, Університет ім. Гумбольдта за магістерською програмою управління процесами та менеджмент якості, Токійський аграрний університет за програмою міжнародний біобізнес, університетом прикладних наук Вайєнштефан (ФРН) за програмою МВА та університетом прикладних наук Ангальт (ФРН) за програмою МFА і МВА. У 1998 р. на міжнародній конференції, присвяченій 100-річчю НАУ (нині – НУБіП України), був створений Глобальний Консорціум Вищої Сільськогосподарської Освіти і Досліджень (GCHERA) за ініціативи Університету штату Айова (США), НУБіП України та Університету ім. Гумбольдта (Німеччина). Основним завданням Консорціуму є реформування світової системи вищої освіти і науки на базі новітніх досягнень фундаментальних і прикладних наук та інформаційних технологій, а також адаптація її до відповідних економічних, національних і релігійних особливостей регіонів.

На базі НУБІП України було організовано та проведено 235 міжнародних заходи. У 2010р. підписано та пролонговано 54 угоди про співпрацю, серед яких слід зазначити: Договір про міжнародне наукове і творче співробітництво з Федеральним державним освітнім закладом вищої професійної освіти «Московська державна академія ветеринарної медицини і біотехнології імені К.І.Скрябіна», Меморандум про взаєморозуміння з Університетом Штату Айова, Угода про співробітництво з Загребським Університетом, Хорватія, Меморандум про взаємовизнання з Університетом штату Міссурі, Колумбія, США, Угода про співробітництво з Варшавським університетом наук про життя, Угода про співробітництво з Литовським сільськогосподарським університетом, Угода про співробітництво з Національною Ветеринарною Школою Сільського Господарства та Харчової Промисловості м. Нант, Франція, Меморандум з Університетом прикладних наук, Відень, Договір про співробітництво з Політехнічним інститутом LaSalle Beauvais, Франція, Угода про співробітництво з Університетом штату Арканзас, США та ін. Понад 700 студентів НУБІП України відвідали закордонні установи з метою навчання, стажування, навчально-виробничої практики, а також представили навчальний заклад та країну в ряді міжнародних заходів (Німеччина, Польща, США, Швеція, Японія, Росія, Білорусь); 41 студент навчається за магістерськими програмами з можливістю отримати подвійний диплом; понад 100 іноземних громадян з 17 країн світу здобувають освіту в нашому університеті та пройшли різні програми стажування.

У сфері підготовки фахівців з інформаційних технологій для аграрного та природоохоронного комплексів НУБіП України співпрацює з рядом міжнародних та вітчизняних організацій.

Так, з 2007 року НУБіП України співпрацює з корпорацією Інком (угода про співробітництво від 21.09.2009 р.), головною метою якої є об’єднання ресурсів, потенціалу та досвіду для реалізації стратегії інформаційного забезпечення агропромислової галузі економіки, в т.ч. у частині підготовки кадрів (додаток 1).

У 2008-2009 р.р. були заключні протоколи про наміри з рядом організацій, які займаються технологіями ДЗЗ та ГІС. У 2008 році такий протокол був зафіксований з компанією «СканЭкс». У вересні 2009 року було підписано протокол про наміри з Інститутом космічних досліджень НАНУ-НКАУ про об’єднання зусиль для реалізації Загальнодержавної науково-технічної космічної програми на 2008-2012 р.р., відповідно до якого створена спільна навчальна програма для освоєння технологій аерокосмічного моніторингу.

З рядом ІТ-компаній було укладено меморандуми про взаєморозуміння. Наприклад, у 2010 році з компанією «ІВМ Україна» було укладено угоду про наступне:

1) створення центру компетенцій ІІВМ у сфері хмарних обчислень;

2) створення та введення в навчальний процес навчальних курсів з хмарних обчислень на факультеті комп’ютерних наук і економічної кібернетики.