Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Віка.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
50.95 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки молоді та спорту України

Львівський національний університет імені Івана Франка

Кафедра зоології

Звіт

про проведення польової практики із зоології безхребетних

Виконала

Студентка 1-го курсу

Біологічного факультету

Групи БЛБ-12

Вовк Вікторія

Керівник

Іванець о.Р.

Львів 2012

Зміст

  1. Вступ

  2. Час і місце практики

  3. Методика роботи

  4. Характеристика зоологічних об’єктів

  5. Висновки

  6. Список використаної літератури

Вступ

1. Мета і завдання:

Ознайомлення з масовими видами об’єктів, що зустрічаються в Карпатах та у Львові; навчитись користуватись визначниками; вивчити характерні особливості рядів комах.

Практика проходила у 3 етапи:

-У Карпатах (25.06.12-29.06.12)

- м. Львів(9.07.12-17.07.12)

- Індивідуальна робота(.12-12)

Характеристика карпатських гір

Гірська дуга складається з трьох ланок:

1. Західні Карпати , які знаходяться в Словакії та на Півдні Польщі;

2. Південні Карпати, що займають приблизно половину Румунії;

3. Східні чи лісисті Карпати, які розташовані на Заході України.

Геологічна будова, рельєф, корисні копалини

До кінця мезозойської ери на місці Карпатських гір була геосинкліналь, в якій відкладалися морські та ті , що приносились з суші піщано-глинисті осадки. В середині кайнозойської ери тут сформувалися гори. Гірські складки Східних Карпат тягнуться з північного заходу на південний схід. Найбільш висока ділянка гір складається з древніх кристалічних сланців, кварцитів, гнейсів. Тут піднімається гора Говерла(найвища точка Карпат, 2060 м.). Велика частина гір складається з осадових порід (глинистих сланців, пісковиків, вапняків). Розвиток рельєфу Карпатських гір під дією зовнішніх сил і повільних піднімань призвели з часом формування округлих вершин і пологих схилів гір. Переважають паралельні невисокі хребти, що розділені між собою долинами.

В Карпатах є запаси нафти, газу, поклади кам’яного вугілля, калійної солі,що залягають серед осадових порід, Закарпаття - це східна частина Середньодунайської низовини. Вона слабо нахилена на південь до долини ріки Тиси. Абсолютна висота її 100-120 м. Стікаючи з гір річки утворили на ній велику товщу наносів. Ближче до гір одноманітний плоский рельєф переходить у відносно високі холмисті передгір’я. На Закарпатській рівнині літо жарке, а зима відносно м’яка. Серед полів Закарпаття в передгірській частині зеленіють дубові та грабові ліси. Від Прикарпаття район відрізняється за рослинністю: крім рослин, характерних Прикарпаттю, ростуть й інші – тутове дерево, благородний каштан та інші.

Характеристика Львова

Львів розташований на горбистій місцевості. На околиці міста беруть свій початок річки Полтава і Зубра. Створено невеликі штучні озера та водойми. У природних лісостепах ростуть: буки, клени, граби та ясени. У Львові є також багато парків, зокрема парк Вознесіння, парк Погулянка, Ботанічний сад ЛНУ. Таким чином, у Львові флора і фауна досить різноманітна.

Індивідуальна робота

Проходила у м. Львів у парку Погулянка, погода була хмарною з проясненями. Парк погулянка входить до складу ПЗФ. Також індивідуальна робота проходила у гуртожитку де ми вивчали види і складали звіт.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]