Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
загальні положення проходження практики.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
127.49 Кб
Скачать

1. Основні операції і прийоми робіт, виконуваних землеробом.

Ознайомлення з порядком завантаження в сумішепідготовчі установки формувальних матеріалів, дозуванням формувальних матеріалів, устаткуванням для дозування і готування сумішей. Готування по заданих рецептах формувальних і стрижневих сумішей на бігунах або вручну під керівництвом землероба більш високої кваліфікації. Ознайомлення з підготовкою матеріалів для готування вогнетривких покрить, фарб, клеячи, порядком їхнього готування й устаткуванням.

Ознайомлення зі способами доставки та збереження готових сумішей, фарб, клеючих, вогнетривких покрить, застосовуваних на ділянці.

Визначення властивостей формувальних матеріалів.

Ознайомлення зі складами і властивостями сумішей, використовуваних у цеху для виготовлення форм і стрижнів. Навчання прийомам робіт при підготовці формувальних матеріалів, сумішей і при іспиті їхніх властивостей. Освоєння прийомів роботи при готуванні фарб, клеячи і вогнетривких покрить.

Ознайомлення з порядком переробки горілої суміші, устаткуванням для її транспортування і переробки.

Техніка безпеки, і протипожежні заходи.

Техніка безпеки. Задачі техніки безпеки в умовах виробництва. Законодавство й органи нагляду по охороні праці на Україні.

Заходу щодо техніки безпеки на території й у цеху підприємства. Правила поведінки на території й у цехах підприємства. Міри безпеки при роботі в ливарному цеху.

Протипожежні заходи. Основні причини виникнення пожеж у цехах і на території підприємства. Неприпустимість застосування відкритого вогню. Пожежні посади, пожежна охорона, протипожежні пристосування, прилади і сигналізація. Хімічні вогнегасні засоби і правила їхнього застосування. Правила поведінки у вогненебезпечних місцях і при пожежах.

Список літератури

1. Формовочные материалы и технология литейной формы: Справочник / С.С.Жуковский, Г.А.Анисович, Н.И.Давыдов др.: под общ. ред. С.С.Жуковского. - М.: Машиностроение, 1993-432с.

2. Чугун. Справочное издание. Под ред. Шермана А.Д. И Жукова А.А. - М.: Металлургиздат, 1991-516с.

3 .Могилев В.К. Лев О.И. Справочник литейщика. - М.: Машиностроение, 1988-272с.

4. Сафронов В.Я. Справочник по литейному оборудованию.- М.: Машиностроение, 1985.-400с.

5. Формовочные материалы и смеси /С.П.Дорошенко, В.П.Авдокушин, К.Русин, И.Мацашек.- К.: Вища шк., 1990; Прага: СНТЛ, 1990.-415с.

6. Сварика А.А. Формовочные материалы и смеси: Справочник. - К.: Техніка. 1983-144с.

7. Справочник по чугунному литью / Под ред. проф. Гиршовича А.Г. 3-е изд. - Л.: Машиностроение, Ленинградское отделение, 1978.-758с.

8. Балабин В.В. Модельноэ производство.- М.: Машиностроение, 1970.-150с.

9. Василевский П.Ф. Технология стального литья, - М.: Машиностроение, 1967.-287с.

10. Анисимов Н.Ф. Благов Б.Н. Проектирование литых деталей, - М.: Машиностроение, 1967-272с.

11. Рыжиков А.А. Технологические основи литейного производства. - М.: Машгиз, 1962.-572с.:

Форми і методи контролю

Зразок титульного листа приводиться у додатку 1. На титульному листі ставиться підпис відповідального працівника відділу технічного навчання та печатка підприємства.

На другій сторінці звіту повинен знаходитись відгук керівника практики від підприємства.

Повністю оформлений звіт захищається студентом перед комісією у складі керівника практики від кафедри металургії чорних металів та ливарного виробництв та керівника практики від підприємства.

На титульному листі ставиться підпис керівника практики від кафедри, залік та дата захисту. Звіт здається на кафедру для схову. За заявою студента на ім'я завідуючого кафедри звіт може бути виданий на деякий час для роботи над курсовим або дипломним проектом.

17