Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика економ 2009 рік методичка.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
112.64 Кб
Скачать
  1. Організація виробництва на підприємстві.

Ознайомитись із структурою служби маркетингу підприємства або розподілом маркетингових функцій між відділами управління підприємством. Проаналізувати маркетингове дослідження на підприємстві та його роль в підвищенні виробництва. Вивчити ринок продукції підприємства, його особливості і перспективу розвитку. Надати оцінку конкурентоспроможності продукції на внутрішньому і зовнішньому ринках. Охарактеризувати сертифікацію та контроль за якістю продукції; ціноутворення підприємства та методи розрахунку цін. Скласти схему управління організацією виробництва. Охарактеризувати організацію підготовки виробництва, тип виробництва; номенклатуру та асортимент продукції та її якість. Вивчити методи, що використовуються для управління якістю та конкурентоспроможністю продукції; методи організації виробництва. Охарактеризувати технічний та організаційний рівня виробництва.

Додатки:

схема управління організацією виробництва конкурентоспроможної продукції.

  1. Організація праці на підприємстві.

Розглянути кадрове забезпечення виробництва, структуру промислово-виробничого персоналу. Ознайомитись з організацією підготовки та підвищення кваліфікації робітників та керівників, фахівців, службовців.

Охарактеризувати кваліфікаційний рівень робітників; плинність кадрів та її причини; організацію робочих місць та їх оснащення. Розглянути систему забезпечення робочих місць матеріалами, інструментами, документацією; терміни проведення атестації робочих місць; нормування витрат праці та методи, що використовуються.

Додатки:

коротка характеристика Кодексу законів про працю.

  1. Організація оплати праці.

Проаналізувати втрати робочого часу на підприємстві та їх причини,

структуру фонду оплати праці і фонду основної та додаткової заробітної плати. Охарактеризувати надання соціальних пільг та їх розмір; диференціацію в оплаті праці, форми стимулювання високопродуктивної праці робітників; методи розподілу заробітної плати при колективних формах організації праці.

Додатки:

витяг з Закону України "Про оплату праці".

  1. Фінанси та витрати підприємства.

Оцінити показники прибутку та рентабельності підприємства. Скласти схему формування та розподілу прибутку підприємства. Розглянути порядок формування витрат. Проаналізувати показники собівартості продукції, відхилення рівня на 1 грн товарної продукції від запланованого тощо. Скласти кошторис витрат на виробництво. Причини підвищення (зниження) собівартості продукції (якщо має місце).

  1. Оподаткування підприємства.

Розглянути систему оподаткування підприємства та методи обчислення податків, що сплачує підприємство. Пільги в оподаткуванні підприємства та їх стимулююча роль.

Додатки:

податкові декларації.

  1. Звітність підприємства та його економічний стан.

Запропонувати заходи по поліпшенню фінансового стану підприємства.

Додатки:

  1. баланс підприємства (ф. № 1);

  2. звіт про фінансові результати та їх використання (ф. № 2);

  3. звіт про фінансово-майновий стан (ф. № 3);

  4. звіт про наявність та рух основних фондів (ф. № 11).

  5. перелік статистичної звітності, що виконує підприємство.