Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
praktika_po_SPO.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
27.09.2019
Размер:
186.88 Кб
Скачать

2. Мета, завдання і тривалість практики.

Метою практики є закріплення теоретичних знань, отриманих студентами в процесі навчання в НУБіП; ознайомлення з різними функціональними обов'язками, необхідними для їх майбутньої професійної і організаційно-управлінської діяльності; формування професійного уміння і навичок прийняття самостійних рішень під час конкретної роботи; виховання потреби систематично поновлювати свої знання та творчо їх застосовувати в практичній діяльності.

Головні завдання практики:

1) з'ясування основних цілей і завдань органів та організацій, в яких проходитиме практика, їх правового становища;

поглиблене ознайомлення з їх структурою, організацією діяльності, формами і методами здійснення поставлених перед ними завдань;

засвоєння практики застосування правових норм, що регулюють організацію і діяльність цих органів, а також норм, які вони застосовують у своїй діяльності;

набуття навичок самостійного складання відповідних процесуальних документів, проведення аналізу і узагальнення практики застосування відповідних правових норм і розробки рекомендацій щодо їх вдосконалення.

Тривалість ознайомчої практики - два тижні.

3. Бази практики.

Ознайомча практика проводиться в судових і правоохоронних органах, юридичних відділах підприємств, органах місцевого самоврядування та державної адміністрації, фінансових та профспілкових органах та правоохоронних органах.

З дозволу профілюючих кафедр місце проходження практики може бути обране студентом самостійно.

4. Керівництво практикою.

До керівництва практикою студентів залучаються досвідчені викладачі, які брали безпосередню участь у навчальному процесі, у відповідності з розпорядженням декана юридичного факультету.

Керівники практикою від кафедр організовують процес проходження практики студентами факультету: надання необхідної документації, консультації, контроль, оформлення звітів студентами та прийом звітної документації.

Керівники практикою від кафедр зобов'язані:

до початку практики: погодити з базовими організаціями програму практики, порядок її проходження, послідовність, види занять, індивідуальні заняття, розпорядок роботи;

підготувати проект розпорядження декана факультету про направлення студентів на практику, в якому вказуються: місце проходження практики, прізвища студентів-практикантів, термін практики і її захисту, відповідальні від профілюючих кафедр, на підставі цього розпорядження видати направлення на проходження практики;

ознайомити студентів з метою, завданнями, змістом практики, провести інструктаж відносно порядку її проходження;

повідомити про порядок підготовки звіту щодо проходження практики, про вимоги щодо оформлення всіх необхідних документів;

здійснювати поточний контроль за роботою студентів - практикантів;

брати участь в роботі комісії профілюючої кафедри під час захисту звітів про практику;

скласти кафедральний звіт про проходження практики, подати його на розгляд кафедри, сформулювати пропозиції щодо її вдосконалення.

Керівники практикою від базової організації (установи) організовують проходження практики студентами у конкретних підрозділах бази практики.

Керівник роботою студентів-практикантів від базової організації зобов'язаний:

1) визначити робоче місце студента - практиканта на час проходження

практики;

визначити послідовність її проходження згідно з програмою;

надавати допомогу в отриманні необхідних матеріалів, складанні процесуальних та інших документів;

скласти характеристику на практиканта, в якій відобразити рівень виконання програми, відношення практиканта до виконання доручень, оволодіння навичками практичної роботи та ін.

в разі необхідності повідомити декана юридичного факультету про допущені практикантом порушення правил внутрішнього трудового розпорядку, невиконання доручень та ін.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]