Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MetodichkaEA-kursova_rob.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
25.09.2019
Размер:
237.57 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України Національний лісотехнічний університет України

кафедра обліку і аудиту

М. М. Огородник, М. В. Падюка

Аналіз господарської діяльності

Методичні вказівки для виконання курсової роботи

для студентів напряму підготовки 6.030509 „Облік і аудит”

Львів - 2008

Розглянуті та рекомендовані до друку рішенням кафедри обліку і аудиту НЛТУ України (протокол № 7 від 22 січня 2008р.) та методичною радою економічного факультету НЛТУ України (протокол №__ від ___ ____________200__р.).

Методичні вказівки для виконання курсової роботи з організації і методики економічного аналізу для студентів напряму підготовки 6.030509 „Облік і аудит”

Укладачі:

Огородник М. М., к.е.н., доцент, зав. кафедри обліку і аудиту НЛТУ України

Падюка М. В., асистент кафедри обліку і аудиту НЛТУ України

Рецензенти:

М. Т. Бець – к.е.н., доцент, завідувач кафедри обліку та аудиту Інституту підприємництва та перспективних технологій при Національному університеті „Львівська політехніка”

Ю. В Муравйов – к.е.н., доцент кафедри економіки та менеджменту лісових підприємств НЛТУ України

Зміст

Стор.

  1. Загальні положення 4

  2. Структура курсової роботи та вимоги до її виконання 6

  3. Перелік тем для написання курсової роботи 10

  4. Методика факторного аналізу 12

Список літератури 25

Додатки

1. Загальні положення

Прийняття управлінських рішень, незалежно від сфери діяльності, тісно пов’язане з обліковим та аналітичним процесом. Вивчення курсу „Організація і методика економічного аналізу” надає можливість приймати обґрунтовані управлінські рішення, більш раціонально використовувати наявні ресурси, уміло організовувати і контролювати процес управління.

Курсова робота з організації і методики економічного аналізу передбачена навчальним планом для студентів стаціонарної та заочної форм навчання напряму підготовки 6.030509 „Облік і аудит”. Це важливий етап оволодіння методикою організації та проведення аналізу діяльності підприємств різних форм власності. Виступаючи однією з форм здійснення навчального процесу студентів усіх форм навчання, виконання курсової роботи спрямовано на набуття студентами навичок і вмінь досліджувати й узагальнювати літературні джерела, аналізувати дані звітних форм і здійснювати відповідні розрахунки.

При вивченні дисципліни „Організація і методика економічного аналізу” студентам насамперед необхідно ознайомитись зі змістом програми даного курсу, вивчити рекомендовану літературу, освоїти основні положення відповідних тем, після чого приступити безпосередньо до виконання курсової роботи.

Основними темами для вивчення даного курсу є:

  1. Організація економічного аналізу на підприємстві.

  2. Інформаційна база економічного аналізу.

  3. Аналіз доходів і витрат підприємства.

  4. Аналіз рентабельності продукції.

  5. Аналіз рентабельності підприємства.

  6. Аналіз активів підприємства.

  7. Аналіз власного капіталу.

  8. Аналіз оборотності оборотних коштів.

  9. Організація і методика аналізу зовнішньоекономічної діяльності.

  10. Організація і методика аналізу інвестиційної діяльності підприємства.

  11. Організація і методика аналізу фінансових результатів підприємства.

  12. Організація і методика аналізу фінансового стану підприємства.

  13. Узагальнення результатів аналізу господарської діяльності.

Мета підготовки курсової роботи — закріплення теоретичних знань, набуття студентами навичок самостійного виконання аналітичних досліджень з питань діяльності підприємства, збирання необхідної для цього економічної інформації, її належної обробки та оформлення результатів дослідження.

Завданням курсової роботи є засвоєння сучасних прийомів економічного аналізу, набуття вмінь і навичок визначення резервів підвищення ефективності виробництва, виконання аналітичного дослідження з метою одержання економічної інформації для прийняття певного управлінського рішення, а саме: з’ясування економічної сутності об’єкта дослідження, визначення проблем, пов’язаних зі збиранням та обробкою відповідної економічної інформації, проведення економічного аналізу, формулювання та оцінювання його наслідків.

Курсову роботу з економічного аналізу передбачається виконувати за окремими темами (за варіантами) на матеріалах конкретного підприємства з формуванням додатків до роботи (форм звітності, використовуваних при виконанні курсової роботи), що найбільшою мірою вимагає від студента самостійності під час її виконання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]