Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
novi_pravilni.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
22.09.2019
Размер:
62.65 Кб
Скачать

Класифікація вірусів

На сьогодні відомо більше десяти тисяч різноманітнихвірусів.Класифікувати віруси(звичайно,умовно)можна так:

Заоб'єктами

зараження

Файлові-заражаютьвиконуваніфайлиідопоміжніпрограми

Завантажувальні-заражаютьзавантажувальнийсектордиска

Текстові-заражаютьтекстовіфайли.

Зазовнішнім

виглядом

Звичайні-кодвірус)виднонадиску.

Невидимі-замасковані,кодвірусузахованонадиску.

Поліморфні-кодвірусувидозмінюється.

Зарезультатамидіяльності

Безпечні-не виконують шкідливих дій, крім свого поширення і виконання безпечних ефектів

Небезпечні-виконують шкідливі дії,що призводять до втрати інформації і руйнування системи.

Типивірусів

Віруси-невидимки(stealth-віруси)являють собою програми, що перехоплюють звертання ОС до уражених файлів або секторів дисків і „підставляють” замість себе незаражені ділянки інформації.

Завантажувальн івіруси заражають завантажувальний сектор флоппі-диска або вінчестера.Для захисту від завантажувальних вірусів досить відключити завантаження з флоппі-диска або CD-ROM ву становках BIOS.

Троянськіконі – програми, що маскуються під які-небудь корисні додатки(наприклад,утиліти абож антивірусні програми),але при цьому виконують різні руйнівні дії.

Логічна бомба – тип троянського коня,що запускається при виконанні визначених дій чи умов. Цьому можуть послужити специфічні зміни у файлі або задана дата і час.

Поштова бомба – дуже велике електронне повідомлення або кілька десятків тисяч повідомлень по електронній пошті, що відсилаються на адресу користувача з метою виведення з ладу системи.

Хробаки – комп’ютерні програми, що здатні саморозмножуватись, але на відміну від вірусів не заражають інші файли. Хробаки можуть створювати свої копії на комп’ютері або ж копіювати себе на інші комп’ютери в мережі.

Профілактика зараженню вірусами.

Серед ефективних методів запобігання зараження:

  • Захищати від запису свої дискети при передачі їхкудись;

  • обов'язково виконувати вірусну перевірку чужих дискет при одержанні інформації на дискетах з відкись;

  • не відкривати неочікуваних повідомлень E-mail від невідомих відправників,чи покрайній мірі, не відкривати файли вкладень.

Антивірусні програми

Є десятки програм-антивірусів, які знаходять і знешкоджують віруси. Одна така програма може знаходити і знешкоджувати до кількох тисяч видів вірусів . Класифікувати антивірусні програми (звичайно,умовно)можна так:

№28

Перевірка правопису виконують « сервіс – правописание» червоним кольором вказують помилки, що зустрічаються в тексті . В нижній частині вікна запропоновані варіанти кнопка «заменить» замінює на правильний варіант, кнопка «добавить» додає правельне, але «червоне» слово у словник . По завершенню перевірки закривають вікно. Нумерація сторінок і колонтитулів. «Вставка-номера страниц» вказують положення номера сторінки існування номера на першій сторінці забезпечує прапорець «номер на первуй странице». Кнопка «Формат» вказує параметри номера сторінки. Колонтитули друкуються на полях в документі відрізняються кольором, командою «Вид-колонтитули» відкривається область для створення колонтитулів, друкують текст колонтитулів і клацають за межами області.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]