Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕМЕЦ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.09.2019
Размер:
1.3 Mб
Скачать
  1. Реалізація програмного продукту

6.1 Структура програмного продукту

Користування системою є обмеженим і доступ до неї має лише адміністратор. Саме тому головна сторінка, яку бачить користувач це головна сторінка з формою вводу пароля та логіну користувача. Щоб почати користування системою потрібно авторизуватися, ввести правильний пароль та логін адміністратора. Авторизований користувач потрапляє на сторінку адміністратора, де він може змінити поточний пароль та логін. Зі сторінки адміністратора можна потрапити, переходом в один крок, на сторінки з формами зміни та огляду бази даних. Структурная схема програмного продукта представлена на рисунку 6.1

Рисунок 6.1 – Структурная схема програмного продукта

6.2 Архітектура програмного продукту

Аналіз аналогічних систем обліку комп’ютерної техніки показав, що система повинна мати простий інтерфейс та архітектуру, основними характеристиками якої є швидкість в отриманні, змінах та маніпулюванні даними, швидкі переходи між формами та сторінками роботи з даними, програмне обмеження кола користувачів, що мають доступ до даних. Архітектура програмного продукту представлена на рисунку 6.2.

п ользователь

Рисунок 6.2 – Архітектура програмного продукту

6.2.1 Модуль addaud.php

Модуль addaud.php призначений для додавання аудиторій в базу даних. Дозволяє додати аудиторію з її номером і коментарем до неї. Графічна реалізація модуля представлена ​​на малюнку. Лістинг модуля знаходиться у додатку В. Екранна форма наведена в додатку Б.

Рисунок 6.3 – Створити аудиторію

6.2.2 Модуль addkeyboard.php

Модуль addkeyboard.php призначений для додавання аудиторій в базу даних. Дозволяє додати аудиторію з її номером і коментарем до неї. Графічна реалізація модуля представлена ​​на малюнку. Лістинг модуля знаходиться у додатку В. Екранна форма наведена в додатку Б.

6.2.3 Модуль addmonitor.php

Модуль addmonitor.php призначений для додавання аудиторій в базу даних. Дозволяє додати аудиторію з її номером і коментарем до неї. Графічна реалізація модуля представлена ​​на малюнку. Лістинг модуля знаходиться у додатку В. Екранна форма наведена в додатку Б.

6.2.4 Модуль addsystemblock.php

Модуль addsystemblock.php призначений для додавання аудиторій в базу даних. Дозволяє додати аудиторію з її номером і коментарем до неї. Графічна реалізація модуля представлена ​​на малюнку. Лістинг модуля знаходиться у додатку В. Екранна форма наведена в додатку Б.

Рисунок 6.4 – Додати клавіатуру

Рисунок 6.5 – Додати монітор

6.2.5 Модуль settings.php

Модуль settings.php призначений для редагування даних адміністратора, його логіна і пароля. Дозволяє додати аудиторію з її номером і коментарем до неї. Графічна реалізація модуля представлена ​​на малюнку. Лістинг модуля знаходиться у додатку В. Екранна форма наведена в додатку Б.

Рисунок 6.6 – Сторінка адміністратора

6.2.6 Модуль config.php

Модуль config.php призначений для зберігання даних про конфігурацію бази даних, її імені, логіна і пароля для входу, кодування бази даних, типу бази даних, порту і хоста для підключення до бази даних. Лістинг модуля знаходиться у додатку В.

6.2.7 Модуль aud.php

Модуль aud.php призначений для відображення даних про технічну комплектації аудиторій з кількістю системних блоків, моніторів, клавіатур. Лістинг модуля знаходиться у додатку В.

6.2.8 Модуль main.php

Модуль main.php призначений для підключення модулів роботи з базами даних, функціями обробки даних, редагування і виведення даних. Лістинг модуля знаходиться у додатку В.

6.2.9 Модуль menu.php

Модуль menu.php призначений для відображення інтерфейсу системи управління базою даних з посиланнями для переходу по її функцій. Лістинг модуля знаходиться у додатку В.

6.2.10 Модуль monitor.php

Модуль monitor.php призначений для відображення даних про наявність моніторів в аудиторіях з його технічними даними: інвентарним номером, роком випуску, виробником, моделлю, місцем розташування в аудиторіях. Лістинг модуля знаходиться у додатку В.

6.2.11 Модуль systemblock.php

Модуль systemblock.php призначений для відображення даних про наявність системних блоків в аудиторіях з його технічними даними: інвентарним номером, роком випуску, кількістю ядер, частотою процесора, місцем розташування в аудиторіях. Лістинг модуля знаходиться у додатку В.

6.2.12 Модуль keybord.php

Модуль keybord.php призначений для відображення даних про дані про наявність клавіатур в аудиторій з її властивостями: інвентарним номером, роком випуску, виробником, моделлю, місцем розташування в аудиторіях. Лістинг модуля знаходиться у додатку В.