Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
praktika_zvyt.docx
Скачиваний:
24
Добавлен:
20.09.2019
Размер:
1.43 Mб
Скачать

1.4. Основні напрями діяльності туристичного підприємства.

Договір між туристичними фірмами зобов’язує сторони організовувати подорожі вітчизняним та іноземним туристам, забезпечувати кваліфіковане виконання чинних правил, щодо надання послуг на маршрутах приймання та при організації поїздок за кордон, надавати достовірну інформацію про тури і їх вартість, забезпечувати екскурсійне обслуговування, автотранспортні послуги, формувати групи туристів для участі у турах, відповідно до маршрутів і програм, надавати туристам допомогу в оформленні паспортних, візових, митних, страхових та інших необхідних формальностях, укладати з кожним туристом договір індивідуально[4; с. 98].

Туристична фірма «Vip Travel» співпрацює з багатьма туристичними фірмами TUR TEZ, PEGAS TURIS, КОРАЛ, АККОРД, АЛГОР.

На даній фірмі видаються такі документи як:

1.Туристичний ваучер;

2. медичне страхування.

Туроператор укладає агентські угоди з незалежними турагентствами на продаж своїх турів, у яких він зацікавлений. Чим більше в туроператора партнерів - турагентів у різних країнах і регіонах, тим більші об'єми продажу і, відповідно, більше туристів, більший прибуток. В угоду може бути внесена умова, що надає турагентству ексклюзивне право продажу подорожей туроператора. Роздрібний торговець у такому випадку буде називатися генеральним агентством. Разом з цим у договорі може висуватися вимога не продавати туристичні поїздки конкурентів. Ці умови відображають конкурентну боротьбу між окремими фірмами.Туристичний ваучер - документ, що підтверджує статус особи або групи осіб як туристів, оплату послуг чи її гарантію і є підставою для отримання туристом або групою туристів туристичних послу[16.]Агентська угода, з одного боку, дозволяє працювати на споживчому ринку без ризику і великих витрат, що пов’язані з купівлею туристичних послуг, і які бере на себе туроператор, з іншого боку, він привласнює весь прибуток, виплачуючи агентству лише комісійні. Крім того, роздрібного торговця такий договір позбавляє самостійності і ставить у велику залежність від туроператора. Саме тому туристичні агентства часто купують подорожі як готову продукцію, а потім реалізують їх на ринку. У цьому випадку угода являє собою договір купівлі-продажу, згідно з яким на підставі заявки агентства туроператор розробляє подорож і укомплектовує її всіма необхідними послугами [10; с. 113] (див. Дод.Є).

РОЗДІЛ II. Загальна характеристика ВАТ "Тернопіль готель"

2.1. Загальна характеристика готельного підприємства

Готель «Тернопіль» розташований в винятковому місці — на березі мальовничого озера в самому центрі міста. Основні особливості готелю: вікна номерів з однієї сторони виходять на озеро і паркову зону, а з іншої на історичну та ділову частину міста. До готелю декілька хвилин ходьби від ж/д вокзалу і недалеко від автовокзалу.( див. Дод.З)

Готель «Тернопіль» спеціалізується на проведенні ділових заходів та зустрічей різних рівнів, для цього тут знаходяться три багатофункціональні конференц – зали.

Комфортні номери різних категорій: одно і двомісні, напівлюкси та люкси обладнані кондиціонерами та системою доступу до мережі Інтернет, створюють затишну атмосферу для перебування. В ресторані готелю Вам запропонують страви української та європейської кухні.

Всі гості готелю отримують сніданок типу «шведський стіл», який входить у вартість проживання.

В готелі також цілодобово працює автостоянка з охороною. Провести вільний час та відпочити Ви зможете у більярдній «Піраміда», сауні «Нічлава».

Додаткові послуги:

- автомобільна стоянка з охороною,

- трансфер,

- тренажерна кімната ,

- екскурсійне обслуговування,

- послуги перекладача,

- Wi - Fi Iнтернет покриття,

- камера схову,

- користування конференц-залом та факсимільним зв’язком.

У готелі комфортабельні номери класу «стандарт», «напівлюкс», «люкс» (див. Дод.І).

У вартість проживання включений сніданок типу «шведський стіл» Додатково: конференц-зали, Wi-Fi Інтернет, ресторан, фітнес кімната, косметичний салон, автостоянка з охороною, туристичний супровід. Номери готелю обладнані зручностями, телефонним зв'язком, телевізорами, холодильниками з міні-баром. У деяких номерах підвищеної комфортності є кондиціонери.

Люкс складається з двох кімнат - вітальні та спальні, де знаходиться двоспальне ліжко або два окремих односпальних. Санвузол з ванною, є фен. В номері є : кондиціонер, кабельне телебачення, без провідниковий Інтернет (Wi-Fi); холодильник, електричний чайник. У вартість проживання включено сніданок «шведський стіл» та користування фітнес-кімнатою.

Мета готелю - створення затишної й комфортної атмосфери для перебування в готелі,удосконалення надання послуг відповідності до стандартів. Готель «Тернопіль» розрахований на розміщення великої кількості приїжджих, в готелі налічується 120 номерів.

Готель «Тернопіль», вул. Замкова, 14.

Тел.: +380 (352) 52-42-63; 52 -43-97.

E-mail: reservation@hotel.te.ua

E-mail: marketing@hotel.te.ua

Тел./факс: +380 (352) 43-00-51.

На території готелю розташована відкрита автостоянка з цілодобовою охороною. Навколишня територія і сам готель освітлюється цілодобово. Готель має власну систему водопостачання, автономне опалення, що забезпечує наявність гарячої води цілодобово. Цілодобове кондиціювання повітря в усіх приміщеннях. Внутрішнє радіоповідомлення в кожному номері. Сучасний готель оснащений великою кількістю різного обладнання і майна. У ньому працює значна кількість обслуговуючого персоналу, відбувається постійна зміна проживаючих. Саме тому питанням охорони праці і техніки безпеки в готелях приділяється велика увага[12; с. 66].

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]