Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт про практику.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.09.2019
Размер:
100.35 Кб
Скачать
  • Порядок подання н.П.А. На державну реєстрацію до Головного управління юстиції у Чернівецькій області, районних управлінь юстиції та проведення їх державної реєстрації.

Цей порядок розроблений відповідно до Указу П.У. «Про д-ну реєстрацію Н.П.А. міністерств та інших органів вик. Влади.

Цей порядок установлює процедуру підготовки та подання до Головного управління юстиції у Чернівецькій обл.– Н.П.А. обласної державної адміністрації, її управлінь, відділів, інших підрозділів, територіальних орг., Ц.О.В.В, а також місцевих орг. Господарського управління та контролю, актів яких підлягають державній реєстрації відповідно до законодавства. Д-на реєстрація Н.П.А. полягає у проведені пр-ї експертизи на відповідність його К.У. та з-ства Укр.

Під Н.П.А. слід розуміти офіційний письмовий документ, прийнятий уповноваженим на це суб’єктом нормотворення у визначений з-ством формі та за встановленою з-ством процедурою, спрямований на регулювання суспільних відносин, не має персоніфікований х-р, розрахований не на одноразове використання. Прийняття Н.П.А. у вигляді листів і телеграм не допускається.

Порядок підготовки та подання Н.П.А. на д-ну реєстрацію

до Головного управління юстиції у Чернівецькій області та р-них управлінь

юстиції.

Д-ній реєстрації підлягають в р-них управліннях юстиції Н.П.А. р-них д-них адміністрацій їх управлінь, відділів, ін-х підрозділів.

На державну реєстрацію подаються нпа які зачіпають права і інтереси громадян або мають міжвідомчий характер, тобто є обов’язковими до виконання для пуо які не підпорядковані районній державній адміністрації.

Н.П.А. подаються на д-ну реєстрацію у 3-х примірниках: - оригінал та 2 копії українською мовою. Також подаються разом із супровідним листом, у якому вказується прізвище уповноваженого працівника та номер його телефону. До розпорядження додається Висновок про відповідність проекту розпорядження до Конвенції з захисту прав людини.

Н.П.А. що надійшли до районного управління юстиції заносяться до журналу реєстрації норм. Прав. актів. Які подаються на державну реєстрацію.

Строк проведення д-ї реєстр. Н.П.А. в управлінні юстиції становить 10 робочих днів, а якщо має великий обсяг то – 15 днів. НПА набирає чинності після його державної реєстрації якщо самим актом не встановлено пізніший термін.

11.07.08.

Брала участь у засіданні комісії із загальнообов-го д-го соц-го страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, та витратами зумовленими народженням та похованням Глибоцької РДА. За рез. Засідання був складений відповідний протокол.

Розглянули питання та заяви щодо виділення путівок в санаторій. А саме:

  • розглянули заяву від 03.07.08 Поповича П.І. про виділення путівки в оздоровчий табір.

  • розглянули заяву про виділення санаторно-лікувальної путівки в санаторій «Трускавецький» Ванзуряк А.М.

  • розглянули заяву щодо виділення листків непрацездатності.

Ознайомилась із механізмом добору та розстановки кадрів в райдержадміністрації, а саме порядком:

прийняття на державну службу;

звільнення;

присвоєння рангу державного службовця;

надання щорічних та додаткових відпусток тощо.

Вивчила порядок розгляду звернень громадян відповідно до Закону України “Про звернення громадян” від 2.10.1996 року та Указу Президента України від 13.08.2002 року №700/2002 “Про додаткові заходи щодо забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення”. Розглянула ряд звернень громадян на адресу голови районної державної адміністрації, які були вирішені по суті, про що у відповідні терміни проінформовано заявників.

Працівники райдержадміністрації ю адміністрацією Глибоцької районної державної адміністрації.

З завідувачем юридичного сектора апарату райдержадміністрації обговорювала проблемні питання який всебічно сприяв у проходженні моєї практики та вивченні найважливіших нормативних документів з питань діяльності Глибоцької районної державної адміністрації.

Вважаю, що програму моєї практики виконано у повному обсязі, практику пройшов успішно, набув певного практичного досвіду, який може бути використаний у подальшій роботі.