Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт про практику.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.09.2019
Размер:
100.35 Кб
Скачать

Сектор має право:

  • перевіряти додержання законності в діяльності підрозділів райдержадміністрації, брати участь у розгляді матеріалів за наслідками перевірок, давати правові висновки фактам правопорушень виявлених ними;

  • одержувати у встановленому порядку від посадових осіб державної адміністрації, її структурних підрозділів документи, довідки, розрахунки та інші матеріали, необхідні для виконання покладених на нього завдань;

  • вимагати обґрунтування проектів рішень, розпоряджень та інших правових документів, попереднього погодження проектів керівниками відповідних структур, посилань на законодавчі акти тощо. Затримувати видання документів, які потребують ґрунтованого вивчення, але не більше 7-ми днів;

  • брати участь у сесіях районної ради, нарадах, інших зібраннях які проводяться в районній державній адміністрації у разі розгляду на них питань щодо практики застосування законодавства.

План роботи юридичного сектора апарату райдержадміністрації на квітень 2008р.

1.Зміст заходів.

Термін виконання.

Відповідальний за виконання.

2. Перевірка відповідності до вимогу чинного законодавства рішень виконкомів селищної та сільських радах.

2. Постійно на протязі року.

2.Сандуляк П.І.

3. Участь у виїзних прийомах громадян за місцем їх праці та проживання у складі групи за участю голови РДА та заступників голови, керівників структурних підрозділів РДА.

.

4. Перевірка відповідності до вимог чинного законодавства проектів рішень, розпоряджень та інших документів правового характеру які видаються РДА.

4. Постійно.

4. Сандуляк П.І.

6. Надання юридичної допомоги виконкомам місцевих рад.

6. Постійно.

6. Сандуляк П.І.

Слюсаревська В.І.

7. Надання консультації з правових питань відділам та управлінням РДА, юрист-консультам, підприємств, установ та організацій.

7. Постійно.

7. Сандуляк П.І.

Слюсаревська В.І.

9. Проведення прийому громадян, розгляд заяв, скарг та звернень.

9. По мірі необхідності.

9. Сандуляк П.І.

10. Участь у засіданні комісії з питань призначення державної та соціальної допомоги мало забезпеченим громадянам.

10. Щомісячно.

10. Сандуляк П.І.

12. Направлення розпоряджень нормативного правового характеру до районного управління юстиції на державну реєстрацію.

12. Протягом місяця.

12. Слюсаревська В. І.

04.07.08.

Була присутня на засіданні Опікунської ради, де розглядалися питання щодо:

  • позбавлення батьківських прав;

  • про призначення опікуна;

  • про зміну прізвища;

Справи які розглядались:

  1. Про позбавлення батьківських прав Гинку Філічію Миколаївну, яка лишила дитину у віці з 4-х років і не відвідувала її протягом 12р. Опікунська рада запропонувала позбавити батьківських прав Гинку Ф.М.

  2. Про позбавлення батьківських прав Онофрейчук Лідію Миколаївну, яка не відвідувала своїх дітей ,які знаходились в Оршивському дитячому будинку з 01.01.08 по 04.07.08. Опікунська рада прийняла рішення про позбавлення батьківських прав Онофрейчук Л.М.

  3. Данилюк Оксана Танасіївна подала заяву про позбавлення батьківських прав свого колишнього чоловіка, який не сплачує аліменти, та має заборгованість у сумі 1900 гр. Опікунська рада прийняла рішення про можливість позбавити в судовому порядку батьківських прав.

  4. Розглядалась справа про зміну прізвища з Гришаловського Юрія Васильовича на Ботнарюка Ю.В. Опікунська рада прийняла рішення про надання дозволу на зміну прізвища.

07.07.08.

Брала участь спільно з районним управлінням юстиції у перевірці Центру соц-х служб для сім’ї, дітей та молоді, після чого була складена довідка із вказівкою на основні недоліки роботи центру (не вказується дата при затвердженні документи, накази нормативно-правового характеру не були подані на державну реєстрацію до районного управління юстиції, не правильно складені посадові обов’язки працівників центру). Довідки передаються до органу де проводилась перевірка які зобовязані усунути виявлені недоліки, також в районе управління юстиції.

Ознайомилась із роботою юридичного сектора по правовій освіті населення:

Правова освіта населення- це процесс засвоєння знань про основ Держави та права, виховання у громадян поваги до закону, до прав людини, небайдужого ставлення до порушеннь законності та правопоряку. Правова освіта - необхідний елемент правової культури.

З метою виконання програми в райдержадміністрації, щомісячно проводяться семінари, навчання державних службовців аппарату та структурних підрозділів райдержадміністрації, голів та секретарів селищної та сільських рад. З метою інформування про чинне законодавство щодо захисту прав дітей, сім’ї та молоді за дії і вчинки в районій газеті «Новий день» регулярно публікується роз’яснення до чинного законодавства України.

Ознайомилась з документами, які безпосередньо готуються юридичним сектором (розпорядження про бронювання ……, відповіді на письмові звернення громадян) та надходять до нього на виконання з резолюцією голови адміністрації.

Ознайомилась з загальними правилами поведінки державного службовця, затверджені наказом Головного Управління Державної Служби України N 58 від 23.10.2000р.

08.07.08.

Ознайомилась з розпорядженням «По бронювання робочих місць для прийому громадян на роботу, соціально незахищених верств населення на 2008 рік»

Керуючись ст.24 З.У. «Про місцеві державні адміністрації» та відповідно до ст.5 З.У. «Про зайнятість населення» та з метою забезпечення в районі необхідної кількості робочих місць для прийому на роботу громадян, які потребують соціального захисту підприємства, установи, організації та товариства всіх форм власності зобов’язані на 2008 рік до 5% загальної кількості робочих місць для прийому на роботу громадян, які потребують соціального захисту і не здатні на рівні конкурувати на ринку праці.

Затверджено перелік п.у.о. і товариств всіх форм власності, які зобов’язані створити спеціалізовані робочі місця для працевлаштування громадян, які потребують соц-го захисту.

Ознайомилась з Постановою Кабінету Міністрів України “Про затвердження Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям” та прийняла участь у засіданні комісії по наданню матеріальної допомоги малозабезпеченим та багатодітним сім’ям.