Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
contr_osno_prog_ta_algo_movi.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
246.27 Кб
Скачать

3. Приклади типових завдань, що виносяться на іспит

1. На магнітному диску підготовлений файл даних, який міститиме таку інформацію:

код факультету, код спеціальності, курс, група, код дисципліни, прізвище студента, номер залікової книжки, оцінка.

Обчислити за кожним факультетом середній бал, питому вагу "5", "4", "3" і "2".

Здобуті відомості вивести на екран у такій Фомі:

Код

Питома вага

факультету

“5”

“4”

“3”

“2”

2. На магнітному диску підготовлений файл даних який міститиме таку інформацію: код факультету, код спеціальності, курс, група, код дисципліни, прізвище студента, номер залікової книжки, оцінка.

Написати програму вилучення записів з файлу.

3. Написати програму формування нового файла, записи якого містять: код факультету, код спеціальності, курс, група, код дисципліни, прізвище студента, номер залікової книжки, оцінка.

4. На магнітному диску підготовлений файл даних, який міститиме таку інформацію: код факультету, код спеціальності, курс, група, код дисципліни, прізвище студента, номер залікової книжки, оцінка.

Написати програму коригування записів в файлі.

5. Знайти мінімальний елемент у кожному рядку квадратної матриці А=[aij] розмірністю n на n та замінити ним відповідний елемент головної діагоналі. Змінену матрицю вивести на екран.

6. Знайти мінімальний елемент у кожному рядку квадратної матриці А=[aij] розмірністю n на n та замінити ним відповідний елемент головної діагоналі. Змінену матрицю вивести на екран. Скласти модульний комплекс з інформаційним зв'язком.

4. Порядок поточного і підсумкового оціювання знань з дисципліни Поточна успішність знань студентів

Завданням поточного контролю є перевірка розуміння та засвоєння певного матеріалу, вироблених навичок проектування, програмування, налагодження та документування програм.

Згідно схваленого Вченою радою університету "Порядку оцінювання знань" від 28.05.2009 р. об’єктами поточного оцінювання знань студентів є:

  1. виконання завдань та відповіді на практичних, лабораторних заняттях;

  2. виконання завдань для самостійної роботи;

  3. виконання модульних контрольних робіт.

Під час контролю виконання завдань та відповідей на практичних, лабораторних заняттях оцінюванню підлягають: рівень знань, продемонстрований у відповідях та при виконанні завдань на практичних заняттях; результати виконання і захисту лабораторних робіт, експрес-контролю.

На кожному практичному занятті студенти виконують тестові завдання (експрес-контроль) (протягом третього семестру три тестових завдання, протягом четвертого два тестових завдання), кожне з яких оцінюється в 5 балів, 4, 3 та 0 балів.

5 балів - студент дає теоретично вірні відповіді на запитання; викладає матеріал у логічній послідовності; вкладається у відведений час; грамотно і акуратно оформляє завдання.

4 бала - студент дає теоретично вірні відповіді на запитання, але ним допущені незначні помилки у формулюванні термінів, розрахунків; вкладається у відведений час; грамотно і акуратно оформляє завдання.

3 бала - студент дає на всі питання погано обґрунтовані, невичерпні відповіді або неправильно відповідає на окремі запитання; ним допущені грубі помилки у формулюванні термінів, розрахунків; не вкладається у відведений час.

0 балів - студент дає неправильні відповіді на запитання, допускає грубі помилки, не встигає відповести в термін виконання контрольного завдання.

Протягом третього семестру студенти повинні виконати три лабораторні роботи за темами:

Тема 12. Засоби програмування лінійних та розгалужених процесів.

Тема 14. Масиви даних.

Тема 15. Засоби програмування циклічних процесів.

Протягом четвертого семестру студенти повинні виконати дві лабораторні роботи за темами:

Тема 17. Організація функцій в програмах і реалізація звернень до них.

Тема 21. Файлове введення-виведення С++.

Під час захисту лабораторної роботи (кожної програмі з лабораторної роботи) рівень знань оцінюється у 5, 4, 3, 0 балів.

1. 5 балів - коли студент під час захисту лабоpатоpної pоботи дає теоpетично вірні відповіді на запитання, має pозpоблені відповідні пpогpамні документи та налагоджену пpогpаму.

2. 4 бала - коли студент володіє знанням матеріалу лабоpатоpної роботи, але ним допущені незначні помилки у відповіді на запитання або у пpогpамних документах.

3. 3 бала - коли студент дає неправильні відповіді на запитання, має помилки у пpогpамній реалізації, але має налагоджену пpогpаму.

4. 0 балів - коли студент дає неправильні відповіді на запитання, припускається грубих помилок, має помилки у пpогpамній реалізації, коли студент не має налагодженої пpогpами або відповідних пpогpамних документів.

Якщо лабораторна робота здана із запізненням, то максимальна кількість балів, яку може отримати студент під час захисту роботи буде зменшена.

Якщо лабораторна робота не здана студентом взагалі, то за кожну нездану роботу він одержує 0 балів.

Загальна оцінка за виконання завдань та відповіді на практичних, лабораторних заняттях в кожному семестрі дорівнює 30 балів.

Під час контролю виконання завдань для самостійної роботи оцінюванню підлягають самостійне опрацювання окремих питань та виконання самостійної роботи. Протягом семестру виконується одна обов’язкова самостійна робота, яка оцінюється 5 балів у третьому семестрі та 5 балів у четвертому семестрі.

Під час захисту самостійної роботи рівень знань оцінюється у 5, 4, 3, 0 балів.

1. 5 балів - коли студент під час захисту самостійної pоботи дає теоpетично вірні відповіді на запитання, має pозpоблені відповідні пpогpамні документи та налагоджену пpогpаму.

2. 4 бала - коли студент володіє знанням матеріалу самостійної роботи, але ним допущені незначні помилки у відповіді на запитання або у пpогpамних документах.

3. 3 бала - коли студент дає неправильні відповіді на запитання, має помилки у пpогpамній реалізації, але має налагоджену пpогpаму.

4. 0 балів - коли студент дає неправильні відповіді на запитання, припускається грубих помилок, має помилки у пpогpамній реалізації, коли студент не має налагодженої пpогpами або відповідних пpогpамних документів.

Якщо самостійна робота здана із запізненням, то максимальна кількість балів, яку може отримати студент під час захисту роботи буде зменшена.

Вибіркове завдання студент може вибрати на власний розсуд з тим, щоб набрати необхідну кількість балів. До них належать написання реферату за заданою тематикою. Тематика рефератів доводиться до студентів на початку кожного семестру и оновлюється кожен навчальний рік.

Під час виконання модульних контрольних робіт оцінюванню підлягають:

теоретичні знання та практичні навички, які набули студенти після опанування певного завершеного розділу навчального матеріалу.

Протягом третього та четвертого семестру проводиться по одному модульному контролю рівня засвоєння знань студентами (на 14-му тижню - 3-й семестр, на 15-му тижню - 4-й семестр), після завершення лекційних, практичних і лабораторних занять, які відносяться до цього модуля.

Модульні контрольні роботи містять теоретичні питання і задачі на програмування. Контрольні завдання складені з урахуванням вимоги однакової складності для всіх студентів.

Перша модульна контрольна робота містить 10 завдань. Максимальна загальна сума за кожну модульну контрольну роботу складає 10 балів.

Перша модульна контрольна робота охоплює теми з 11-15.

Контрольні завдання містять 8 теоретично-практичні завдання та дві задачі на програмування розгалужених процесів та циклічних процесів. Максимальна загальна сума балів - 10.

Друга модульна контрольна робота охоплює теми з 16-21.

Контрольні завдання містять 4 тестових завдання, та дві задачі на програмування: перша задача - створення файла даних, друга задача на програмування задач обробки файлів. Загальна максимальна сума балів - 10.

Модульна контрольна робота оцінюється таким чином:

10 балів - студент дає теоретично вірні відповіді на запитання; викладає матеріал у логічній послідовності; вкладається у відведений час; грамотно і акуратно оформляє завдання.

8 балів - студент дає теоретично вірні відповіді на запитання, але ним допущені незначні помилки у формулюванні термінів, розрахунків; вкладається у відведений час; грамотно і акуратно оформляє завдання.

6 балів - студент дає на всі питання погано обґрунтовані, невичерпні відповіді або неправильно відповідає на окремі запитання; ним допущені грубі помилки у формулюванні термінів, розрахунків; не вкладається у відведений час.

0 балів - студент дає неправильні відповіді на запитання, допускає грубі помилки, не встигає відповести в термін виконання контрольного завдання.

Підсумковий бал за результатами поточної успішності складається із суми балів, які студент отримав на протязі семестру за виконання завдань та відповіді на практичних, лабораторних заняттях, виконання завдань для самостійної роботи (обов’язкових і вибіркових), виконанням модульних контрольних робіт.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]