Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1111111111.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
968.7 Кб
Скачать

Свойства

Индигокармин легко растворим в воде. Обладает свойствами кислотно-основного индикатора, интервал pH области перехода от синей формы к жёлтой - 11,6-14,0.

Применение

Применяется для изготовления чернил, подкраски пищевых продуктов (пищевая добавка E132), а также как химический индикатор. Для крашения тканей индигокармин не используется из-за недостаточной устойчивости окрасок к действию света.

Тартразин — синтетический азокраситель, пищевая добавка E102.

Тартразин был запрещён в ряде европейских стран к использованию в качестве пищевого красителя, но запрет был снят директивой ЕС — 94/36/EC. Например, в Норвегии c 1978 года были запрещены практически все пищевые красители, но под давлением ЕС тартразин и ряд других красителей были разрешены к применению в пищевой промышленности с обязательным указанием на упаковке наличия в продукте[1].

56 Олійне насіння

Ядро соняшникового насіння Згідно РСТ УССР 1885 – 90 ядро соняшникового насіння – це суміш цілих і битих ядер світло – коричневого кольору. Смак притаманний ядру соняшника. Запах незатхлий, не пліснявий, без інших сторонніх запахів.

Масова частка вологи не більше 6 %. Масова частка домішок, які засмічують, і олійних домішок разом не більше 1 %. Масова частка домішок інших рослин не допускається. Масова часка насіння, ушкодженого коморними шкідниками, та насіння рицини не допускається.

Ядро соняшникового насіння фасують в мішки і зберігають при температурі не вище 15 °С та відновній вологості повітря не більше 70 %.

Кунжутне насіння. Насіння кунжуту згідно ГОСТ12095 – 76 буває трьох типів по кольру: перший – білий або з кремовим відтінком; другий – жовто – коричневий або бурий; третій – чорного кольру. Насіння одного типу повинно бути не менше 88 %, інакше продукт називають сумішшю типів з вказаним складом в відсотках. Смак – специфічний. Запах не затхлий, не пліснявий, без інших сторонніх запахів.

Масова частка вологи небільше 9 %. Масова частка домішок, які засмічують, і олійних домішок разом небільше 15 %. Масова частка домішок інших рослин не допускається. Масова частка насіння, ушкодженого коморними шкідниками, та насіння рицини не допускається.

З кунжутного насіння виготовляють кунжут смажений, котрий по ГОСТ 1826 – 78 повинен відповідати наступним вимогам. Колір повинен бути від жовтого до світло – коричневого, смак відповідний обсмаженому ядру кунжутного насіння, без прогорклості, запах не затхлий, не пліснявий. Вологість не більше 2,5 %. Отримання необрушеного насіння не більше

2,5 %, а кунжутної оболонки не більше 1,0 %. Не допускається стороннього присмаку.

Макове насіння. Насіння маку згідно ГОСТ 12094 – 76 поділяється на три типа: перший – блакитний, сірий та блакитний; другий – білий і жовтий; третій – бурий, буро – коричневий, коричневий.

Насіння одного типу повинно бути не менше 85 %, інакше продукт називається суміш’ю.

Насіння повинно мати наступні показники якості:

Смак – специфічний.

Запах – не затхлий, не пліснявий, без інших сторонніх запахів.

Масова частка вологи не більше 11 %.

Масова частка домішок, які засмічують, і олійних домішок разом, не більше 15 %.

Масова частка домішок інших рослин не допускається.

Масова частка насіння, ушкодженого коморними шкідниками, та насіння рицини не допускається.

Насіння сої.

Плоди сої – стручки, які мають 2 – 5 насінин. Колір насіння білий, жовтий або темно – жовтий. Під тонкою оболонкою знаходиться ядро білого або світло – жовтого кольору. Вони мають бобовий присмак, для видалення котрого їх пропарюють, проварюють і промивають водою. Використовують насіння в сухому або обсмаженому виді при приготуванні маси для халви, карамельних начинок, ірису, соєвих батончиків і шоколаду.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]