Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
inform.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
522.75 Кб
Скачать

130 Складові частини субд access

База даних – це організована структура призначена для зберігання інформації . З поняттям бази даних тісно пов”зане поняття СУБД . Це комплекс , призначених для створення структури нової бази , наповнення її змістом , редагування змісту та візуалізація інформації . БД можуть містити різні об”єкти , але основним об”єктом БД є таблиця . Найпростіша БД має хоча б одну таблицю . Відповідно , структура простішої БД дорівнює структурі її таблиці . Структуру двумірної таблиці складають строки та стовпчики , їх аналогами в структурі простішої БД є поля та записи .Якщо записів у таблиці поки ще немає ., значить її структура утворена лише набором полів .

131 Стилі формування , методика створення і зміна стиля оформлення докумету засобами word.

Стиль – це сукупність параметрів форматування , котрій дано ім’я . Застосування стилю до декотрого тексту значить ,що для цоього тексту встановлено усі параметри форматування , які входять в стиль. В WORD розрізняються стилі символів та стилі абзаців. Стиль символів може определяти параметри форматування , характерні для символів : шрифт , його розмір , начертання , ефекти (підкреслення ) , інтервал між символами ... Стиль абзацу може определяти у доповнення до перелічених такі параметри форматування , як вирівнювання, отступи , позиції табуляції, інтевали між строками...Стиль абзацумое застосовуватись лише до абзацу в цілому , а стиль символів до різних часток абзацу ,навіть до окремих символів. До будь - якого абзацу застосован деякий стиль. Ім’я стилю відображується у списку Стиль на панелі інструментів Форматирование. За замовченням стоїть стиль Обычный. Бувають різні види стилів : заголовки , списки, сноски, подпись.Якщо ми бажаємо змінити стиль : Формат—Стиль ( з’являється діалогове вікно Стиль) –Изменить (вікно Изменение стиля)—Формат( вибір потрібного параметру)—ОК—Добавить в шаблон—Обновлять автоматически—ОК—Применить.

132 Технологія використання в excel функцій , проміжних , групових і загальних підсумків в зведених таблицях

Для групування даних можна використовувати текстові поля , поля що містять в якості даних дати та час . У першому випадку використовують групування даних по значенням що співпадають , дати групують по отчетним періодам . Ітогові розрахунки передбачують отримання числових характеристик , що описують певний набір даних в цілому . Для ітогових разрахунків застосовують певний нобір функцій . Найбільш типовою з яких є функція сумування (СУММ) . Діапазон сумування , обираємий автоматично , включає чарунки з даними , що розташовані над текучою чарункою . Інші функції для ітогових підрахунків обираються звичайним чином , за допомогою відкриваючогося списка у строці формул або з використанням мастера функций . Стандартні функції використовуються лише в формулах . Вызов функции состоїть у вказівки у формулі имени функции , после которого у дужках вказуються список параметров . При обранні пункта Другие функции запускається Мастер функции , облегчающий вибір необхідної функції .

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]