Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
5_3_3er.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
129.02 Кб
Скачать

3.3. Банк має право:

3.3.1. При зміні кон'юнктури ринку грошових ресурсів в Україні, а саме: зміні курсу долара США до гривні більше ніж на 10 % у порівнянні з курсом долара США до гривні, встановленого НБУ на момент укладення даного Договору; зміні облікової ставки НБУ; зміні розміру відрахувань у страховий (резервний) фонд Банк має право переглянути розмір річної процентної ставки в сторону збільшення за згодою Сторін.

3.3.2. За своїм розсудом Банк має право зменшувати розмір процентної ставки до рівня, встановленого чинним законодавством. При цьому Банк протягом 7 календарних днів з дати вступу в чинність зміненої процентної ставки надсилає письмове повідомлення Позичальникові з наведенням зменшеного розміру процентної ставки й дати, з якого вона встановлюється, що є зміною умов даного Договору.

3.3.3. При виникненні будь-якої з наступних подій:

- порушення Позичальником зобов'язань, передбачених Договором, у т.ч. при порушенні цільового використання коштів, за відсутності надходження коштів на рахунок для зарахування коштів згідно Заяви;

- порушення Позичальником зобов'язань відповідно до Договору, у т.ч. при порушенні порядку заміни предмета застави;

- одержання Банком повідомлення від Позичальника про дострокове повернення вкладу (повністю або частково), якщо майнові права по ньому надані в заставу Банку;

- порушення судом справи про визнання Позичальника недієздатним або обмежено дієздатним або кримінальної справи відносно Позичальника або Заставодавця;

- виявлення Банком погіршення стану Предмету застави або зменшення вартості Предмету застави понад норми нормального фізичного зносу, або фактичної часткової відсутності Предмету застави;

- неможливості звернення стягнення на майно, заставлене з метою забезпечення виконання зобов'язань за Договором, з будь-якої причини (у т.ч. втрати, знищення, ушкодження або недосяжності предмета застави для Банку з будь-яких причин);

- встановлення невідповідності дійсності відомостей, які містяться в Заяві або інших документах, наданих Позичальником або заставодавцем;

- пред'явлення третіми особами вимог до забезпечення й/або порушення заставодавцем (-ями) зобов'язань по договорам, укладених з метою забезпечення виконання зобов’язань за даними Умовами;

- надання Позичальником або заставодавцем предмета застави іншій особі без письмової згоди Банку;

- винесення постанови органів внутрішніх справ про знаходження Позичальника в розшуку більше 180 днів;

Банк, на власний розсуд, має право:

а) змінити умови договору - зажадати від Позичальника дострокового повернення кредиту, сплати винагороди, комісії й відсотків за його користування, виконання інших зобов'язань за цим договором у повному обсязі шляхом направлення відповідного повідомлення. При цьому, згідно ст. 212, 611, 651 Цивільного кодексу України, щодо зобов'язань, строк виконання яких не настав, вважається що строк настав у зазначену в повідомленні дату. На цю дату Позичальник зобов'язується повернути Банку суму кредиту в повному обсязі, винагороду, комісію й відсотки за фактичний строк його користування, у повному обсязі виконати інші зобов'язання за договором;

або:

б) розірвати договір у судовому порядку. При цьому, в останній день дії договору Позичальник зобов'язується повернути Банку суму кредиту в повному обсязі, винагороду, комісію й відсотки за фактичний строк його користування, у повному обсязі виконати інші зобов'язання за договором;

або:

в) згідно ст. 651 Цивільного кодексу України здійснити одностороннє розірвання договору з надсиланням Позичальникові відповідного повідомлення. У зазначену в повідомленні дату договір вважається розірваним. При цьому, в останній день дії Договору Позичальник зобов'язується повернути Банку суму кредиту в повному обсязі, винагороду, комісію й відсотки за фактичний строк його користування, повністю виконати інші зобов'язання за договором. Одностороння відмова від договору не звільняє Позичальника від відповідальності за порушення зобов'язань.

г) звернути стягнення на Предмет застави незалежно від настання термінів виконання якого-небудь із зобов'язань за кредитно-заставним договором.

У випадках:

- затримання сплати частини кредиту та/або відсотків щонайменше на один календарний місяць;

- перевищення сумою заборгованості суми кредиту більш як на 10%;

- несплати Позичальником більше однієї виплати, яка перевищує 5% суми кредиту;

- іншого істотного порушення умов даного Договору, Позичальник має право|зобов'язав| повернути Банку суму кредиту в повному|цілковитому| обсязі|обсязі|, винагороду, відсотки|проценти| за фактичний строк його користування, в повному|цілковитому| обсязі|обсязі| виконати інші зобов'язання за договором протягом 30 календарних днів з дати отримання|здобуття| повідомлення про таку вимогу від Банку. Якщо протягом цього періоду Позичальник усуне порушення умов даного Договору, вимога Банку втрачає чинність.

У випадку смерті Позичальника, Банк має право в односторонньому порядку:

- припинити дію даного Договору датою отримання документів про смерть Позичальника, при цьому нарахування відсотків припиняються наступного дня після вищезгаданої дати отримання документів про смерть Позичальника.

або,

- зменшити розмір процентної ставки до рівня, встановленого чинним законодавством.

3.3.4. На підставі фінансової інформації аналізувати кредитоспроможність Позичальника, здійснювати перевірку цільового використання Кредиту, а також фінансового стану Позичальника й стану Предмета застави, на підставі чого визначати подальші відносини з Позичальником.

3.3.5. Списувати кошти з поточних рахунків Позичальника, згідно п.3.2.5 цих Умов та Заяви, при настанні строків платежів, передбачених цими Умовами та Заявою, у межах належних до сплати Банку сум.

3.3.6. Банк має право відмовити у видачі Кредиту за даним Договором у випадку встановлення Національним Банком України, Кабінетом Міністрів України, іншими органами влади будь-яких видів обмежень по активним операціям Банку й звільняється від відповідальності за таку відмову.

3.3.7. Банк має право стягнути Кредит до настання дати, передбаченої у Заяві, у т.ч. шляхом звернення стягнення на заставлене майно, при настанні умов, передбачених п.3.3.3 цих Умов.

3.3.8. За рахунок коштів, які надаються Банку на погашення заборгованості Позичальника, Банк має право в першу чергу відшкодувати свої витрати/збитки, які виникли у зв'язку зі сплатою послуг, які надані або будуть надані в майбутньому з метою реалізації прав Банку по Предмету застави з метою забезпечення зобов'язань Позичальника за цим Договором. До послуг, вказаних у цьому пункті, відносяться: доставка застави на місце зберігання; зберігання застави; послуги, пов'язані з реалізацією застави в тому числі здійснення незалежної експертної оцінки Предмету застави; представництво інтересів Банку в суді й перед третіми особами та інше .

3.3.9. В разі порушення Позичальником будь-якого із зобов’язань за цим Договором будь-яким способом поширювати фотографії Позичальника, які Банк зберігає згідно п.2.8 цього Договору .Будь-яким способом доводити до відома третіх осіб інформацію про заборгованість Позичальника за цим договором, а також про наявність (відсутність) і стан майна, переданого в забезпечення виконання зобов'язань, у разі порушення Позичальником будь-якого із зобов'язань за цим договором, а  у разі виїзду Позичальника за межі території України  -   з моменту підписання сторонами цього Договору.

3.3.10. Здійснювати відступлення права вимоги за даними Умовами третім особам, письмово повідомивши про даний факт Позичальника протягом 5-и днів після такого відступлення.

3.3.11. Одержати задовільнення своїх вимог за рахунок Предмету застави переважно перед іншими кредиторами Позичальника (право вищого пріоритету).

3.3.12. В будь-який час (починаючи з моменту укладення кредитно-заставного договору і до повного виконання зобов`язань за ним) перевіряти документально і фактично наявність, розмір, стан і умови збереження та цільового використання Предмету застави, а також виконання інших зобов`язань Позичальника за цим договором, та Позичальник зобов'язаний надати Банку необмежені можливості для таких перевірок.

3.3.13. Вимагати від Позичальника вжиття заходів, необхідних для зберігання та цільового використання Предмету застави.

3.3.14. Вимагати від Позичальника проведення поточного та капітального ремонту Предмету застави у встановлені відповідними нормативами строки та у випадку погіршення технічного стану Предмету застави.

3.3.15. У випадку пошкодження, або знищення, або втрати (повністю або частково), або псування Предмету застави - вимагати від Позичальника відновлення Предмету застави, або заміни іншим майном не меншої вартості, а якщо це не зроблено - вимагати виконання забезпечених заставою зобов'язань, або звернути стягнення на Предмет застави, незалежно від настання термінів виконання зобов'язань за кредитно-заставним договором.

3.3.16. З метою задоволення своїх вимог звернути стягнення на Предмет застави у випадку, якщо в момент настання термінів виконання якого-небудь із зобов'язань, передбачених кредитно-заставним договором, вони не будуть виконані.

3.3.17. Сторони дійшли згоди, що Банк має право звернути стягнення на Предмет застави і в разі дострокового розірвання кредитно-заставного договору або зміни його умов, при наявності невиконаних зобов`язань на момент розірвання або внесення змін.

3.3.18. У разі звернення стягнення на Предмет застави, Банк має право задовольнити за рахунок Предмету застави свої вимоги в повному обсязі, що визначаються на момент фактичного задоволення, включаючи кредит, відсотки, винагороду та інші платежі, відшкодування збитків, неустойки за порушення зобов’язань за кредитно-заставним договором, відшкодування збитків; витрати на утримання та зберігання Предмету застави; витрати, пов’язані з доставкою Предмета застави до місця зберігання (при переході майна в заклад); неустойку (штраф, пеню) за порушення зобов’язань Позичальника за цими Умовами; винагороду за переоформлення Предмету застави із закладу в заставу, а також інші витрати, понесені у зв'язку із пред'явленням вимоги за кредитно-заставним договором та зверненням стягнення на Предмет застави в тому числі здійснення незалежної експертної оцінки Предмету застави.

3.3.19. Переоформити Предмет застави із закладу в заставу з передачею Предмету застави Позичальнику з наданням йому права користування Предметом застави за умови, якщо останнім була повністю погашена заборгованість за кредитно-заставним договором, строки погашення якої на момент передачі настали (у т.ч. по кредиту, відсоткам, ін. платежам), а також – неустойки (штрафу, пені). Витрати пов’язані з доставкою, зберіганням та утриманням Предмету застави, а також за умови сплати Позичальником винагороди за переоформлення Предмету застави із закладу в заставу відповідно до Умов. З моменту такої передачі Предмет застави вважається таким, що знаходиться в заставі у Банка на умовах кредитно-заставного договору.

3.3.20. Позичальник згідно Закону України „Про організацію формування та обігу кредитних історій” дає згоду на передачу та отримання Банком в/від бюро кредитних історій інформації про себе, а саме доступ до своєї кредитної історії, як для укладання кредитно-заставного договору, так і на період його дії, факт згоди Позичальника підтверджується підписанням Заяви Позичальника.

3.3.21. Самостійно приймати рішення про спосіб інформування Позичальника при наявністі простроченої заборгованості за цим Договором.

3.3.22 На умовах, визначених п.2.8 цього Договору здійснювати фотографування Позичальника, збереження цих фоторографій та їх поширення на умовах, передбачених п.3.3.9 цього Договору.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]