Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
putannia.docx
Скачиваний:
18
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
2.01 Mб
Скачать

Бойовий порядок механізованого відділення, що наступає в пішому порядку (варіант)

Для ведення бою в траншеях, ходах сполучення, у лісі, горах, під час виконання завдань в глибині оборони противника, а також для кращої взаємодії у відділенні завчасно в ході наступу можуть створюватися бойові групи (“двійки та “трійки”). При цьому інтервал між бойовими групами (“двійками” та “трійками”) може бути 15-20 м, а між солдатами – 3-5 м. Під час ведення наступу на місцевості, яка забезпечує вогневу підтримку між бойовими групами (парами), вони переміщуються по черзі під прикриттям вогню сусідніх груп, які висунулися на вказаний командиром відділення рубіж, бойова група (пара) готується для ведення вогню і прикриває висування групи (“двійки”, “трійки”), яка залишилася.

Для зручності ведення вогню і кращого використання місцевості (місцевих предметів) солдати в бойовій лінії можуть висуватися вперед або зміщатися вбік, не порушуючи загального фронту наступу і не заважаючи діям сусідів. Бойова машина піхоти (бронетранспортер) діє за бойовою лінією відділення, на її фланзі або безпосередньо в бойовій лінії .

  1. Бойові завдання механізованого відділення у наступі.

Механізованому відділенню в наступі вказуються об'єкт атаки і напрямок продовження наступу. Під час постановки бойового завдання по радіо відділенню може бути вказаний тільки напрямок продовження наступу. Об'єктом атаки механізованого відділення, як правило, є противник в окопах або в інших фортифікаційних спорудженнях опорного пункту, а також окремо розташовані на напрямку наступу танки, гармати, кулемети та інші вогневі засоби противника. З оволодінням визначеним об'єктом атаки відділення продовжує невпинний наступ в зазначеному напрямку, в ході якого йому ставиться нове бойове завдання.

  1. Вогневе ураження противника в наступі. Послідовність і способи розгрому противника, який обороняється.

  1. Зустрічний бій, мета зустрічного бою.

Зустрічний бій - це різновид наступального бою, в якому обидві сторони намагаються виконати (вирішити) бойові завдання шляхом наступу.

В наступальному бою одна сторона наступає, маючи перевагу в силах та засобах, а друга обороняється, утримуючи зайняті позиції (рубежі).

Мета зустрічного бою:

  • розгром в короткі строки противника, що наступає;

  • захоплення ініціативи і створення вигідних умов для подальших дій.

Зустрічний бій може виникнути в різних умовах обстановки:

  • в ході маршу;

  • в обороні - при проведенні контратаки і контрударів; при діях проти повітряних (морських) десантів; при висуванні підрозділів і частин для закриття проривів в бойовому порядку або для зайняття важливих районів (рубежів);

  • в наступі - при відбитті контратак і контрударів; під час розвитку успіху в глибині оборони; під час його переслідування; при зіткненні з підрозділами (частинами), які висуваються для закривання проривів або зайняття важливих рубежів (районів).

Незважаючи на різноманітні умови виникнення зустрічного бою, його сутність - одночасне намагання сторін вирішити завдання наступальними діями - залишається незмінною. Це дозволяє визначити характерні риси зустрічного бою і основні умови досягнення успіху під час його ведення.

  1. Чим характеризується зустрічний бій.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]