Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Артур.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
349.86 Кб
Скачать

Висновки

Ринок хлібобулочних виробів має такі спеціфічні ознаки, які повинні враховуватися пр. його формуванні та прогнозуванні:

  • Обсяги пропозиції і попиту на хлібобулочні вироби у всіх регіонах традиційно великі, а асортимент товарів є досить широким;

  • Обсяги попиту на хлібобулочні вироби можуть бути нижчими за потреби споживачів, оскільки в силу національних традицій, низьких доходів і нерозвиненості транспортно-збутової інфраструктури споживачі частково забезпечують свої потреби за рахунок домашньої випічки;

Попит на товар «хлібобулочні вироби» залишається слабо еластичним від розміру середньодушового сукупного доходу споживачів. Це означає, що у міру зростання доходів населення збільшує обсяги придбання хліба промислової випічки.

За результатами виконання випускної роботи можна зробити висновок, що поставлена мета була досягнута, а саме на основі розглянутих теоретичних підходів та проведеного аналізу господарської діяльності підприємства розроблений бізнес-план його розвитку.

За умов ринкової системи господарювання жодне підприємство не може працювати прибутково без ретельно підготовленого плану. Досвід організації підприємництва свідчить, що планування діяльності організації набуває все більшого значення у зв'язку зі швидкими змінами в середовищі функціонування підприємства. Що більш динамічним та невизначеним стає середовище діяльності, то більше порядку має бути на самому підприємстві, то більше уваги слід приділяти розробці стратегій та оперативних дій для їх реалізації. Брак чіткого плану є незаперечним свідченням незадовільного управління підприємством. Успіх підприємницького проекту, незалежно від його масштабів, сфери діяльності, форми організації бізнесу, неможливий без чіткого уявлення про перспективи діяльності, без опрацювання надійних орієнтирів і реального плану господарювання. Бізнес-план – це письмовий документ, в якому викладено сутність підприємницької ідеї, шляхи й засоби її реалізації, охарактеризовано ринкові, виробничі, організаційні та фінансові аспекти майбутнього бізнесу, а також особливості управління ним.

Об’єктом дослідження у випускній роботі є розробка бізнес-плану створення приватного підприємства у виробничій сфері, а предметом дослідження – розробка бізнесу-плану.

За результатами розробки та обґрунтування бізнес-плану видно, що підприємство протягом місяця має свої відповідні результати. Зокрема, загальний прибуток в місяць складе 180 180,00 грн., а прибуток до оподаткування складе 64 244,34 грн. за місяць

Фінансовий стан підприємства стійкий і дозволяє при реалізації проекту у випадку нестачі власних коштів залучити позиковий капітал без ризику втрати фінансової стійкості.

Огляд ринку та існуючи у підприємства резерви підвищення ефективності діяльності дозволили визначити перспективний напрямок подальшого розвитку підприємства. Фінансові показники проекту покращуються з періоду до періоду і вже до кінця першого півріччя приймають значення близьке до нормативного. Тобто, можна стверджувати, що даний проект добре вплине на фінансовий стан підприємства. Також слід відмітити високий соціальний статус проекту через те, що види продукції яку ми виготовляємо розраховані на середній та незаможний класи населення, та відповідно створені додаткові робочі місця відіграють значний соціальний ефект у житті суспільства.

У випускній роботі розглянуті питання охорони праці в економічному відділі створеного підприємства.