Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
таня,гєна 16.17.18.19.20.21.22.23.24.25.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
71.17 Кб
Скачать

19. Методи зведення великопрольотнх будівель просторовими блоками з вертикальним підйомом на проетні опори.

Великопрольотними вважаються будівлі прольотом більше 50м. Залежно від способу встановлення на опори є методи монтажу вертикальним підйомом, повороту, насування, тощо. Установка вертикальним підйомом використовується в тих випадках, коли є можливість використання монтажних механізмів з великою вантажопідйомністю (більшою за масу конструкції). При цьому враховують можливість використання тимчасових і постійних опор під підняту конструкцію і можливіст цих опор одразу включитися в сумісну роботу з конструкцією. З використанням тимчасових опор здійснюють монтаж конструкцій частинами (в основному великих прольотів і великої маси), якщо немає можливості чи недоцільно встановлювати їх повністю. Раціонально складати блоки покриття легкими монтажними кранами на землі з наступним підйомом на проектну відмітку. Складання окремих блоків можна здійснювати під місцем встановлення в торці будівлі чи на спеціально облаштовному поблизу майданчику. При складанні окремих блоків, всього покриття чи його основної несучої частини під місцем встановлення в проектне положення їх підйом здійснюють спец. гідропідйомниками чи поліспастами з використаням колон будівлі.

20. Методи зведення великопрольотнх будівель.

Основні критерії вибору методів і організації монтажу конструкцій великопрольотних будівель :

-обєм монт.робіт;

-обємно-планувальні і конструктивні рішення будівлі;

-всановлені строки монтажу зведення будівлі в цілому;

Методи монтажу конструкції різних будівель поділяють залежно від :

1-підйомно-монтажного обладнання:

кранові та безкранові;

2-ступеня укрупнення елементів у блоки перед монтажем:

-поелементний; -крупноблочний;

-конвеєрна збірка.

3.послідовності установки елементів в проектне положення.

4. послідовності установки в проектне положення плоских і просторових монтажних і технологічних блоків;

5. руху крана вздовж чи впоперек будівлі пр и монтажі;

6. способи наведення і установки елементів на опори;

7.послідовності збору конструкцій по вертикалі;

8. конструктивних особливостей будівель, споруд і роботи констукцій в процесі монтажа;

9. напрямку зведення обєкта- методи надвижки, вертикального підйому, повороту.

При монтажі з окремих елементів треба влаштовувати тимчасову опору. Конст-ї зєднуються, вивіряються, знімаються тимчасові кріплення. При неможливості монтажу окремими ел-ми зас-ть блочний монтаж.

21. Методи зведення великопрольотнх будівель просторовими блоками з переміщенням насуванням по горизонтальним або похилим напрямним.

При використанні даного методу кон-ї збираються в стороні від постійних опор, а потім встановлюються на ці опори шляхом горизонтального переміщення по тимчасовим шляхам.

Цей метод використовується при монтажі мостів, конструкцій покриття одноповерхових будівельтакож при необхідності виконання робіт у короткі строки, суміщуючи на землі підготовку до насування з іншими роботами. Особливо ефективний цей метод при реконструкції діючих споруд. При цьому покриття може складатися на спец. візках з кондукторами і обладнанням для точної збірки. Конструкції візків дозволяють їм переміщуватись із закріпленим покриттям по горизонтальним і похилим рейковим шляхам. Переміщення візків здійснюється тяговими поліспастами. Після досягнення проектної відмітки візки упираються в спеціальний упор, перкриття опускаються на сталеві котки і методом накатки за допомогою легких поліспастів насуваються в проектне положення, де за допомогою домкратів спочатку припіднімається для звільнення котків, а потім опускається в проектне положення. Цей метод дозволяє переміщувати і встановлювати блоки на проектні відмітки без використання кранів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]