Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
таня,гєна 16.17.18.19.20.21.22.23.24.25.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
71.17 Кб
Скачать

16. Конструктивні схеми каркасних будинків. Методи спорудження, напрямок розвитку монтажних потоків.

Конструктивні схеми каркасних будинків:

  • поперечного типу;

  • поздовжнього типу;

  • змішаного типу.

Методи спорудження

Узагальнено усі методи спорудження можна поділити

за:

І) напрямком зведення:

- нарощування; (вертикально)

- підрощування; (вертикально)

- приєднання; (горизонтально)

- повороту; ( навколо нерухомого шарніру, рухомого шарніру, декількох шарнірів)

- пересування. (горизонтально)

ІІ) організацією робіт:

- горизонтальна;

(потребує більше ресурсів)

- вертикальна;

(потребує менше ресурсів)

- змішана.

17. Конструкції ковзної опалубки, технологія бетонування стін у ковзній опалубці.

Ковзна опалубка буває двох видів – горизонтальна і вертикальна. У ковзній опалубці зводяться будівлі і споруди сталого і змінного поперечного перерізу.

Ковзна опалубка – при переміщенні не відділяється від конструкції, яку бетонують, а ковзає по її поверхні за допомогою підйомних пристроїв. Застосовують для бетонування висотних будинків і споруд, ядер жорсткості будівель, елеваторів, багатоповерхових будівель тощо. Складається з опалубних щитів, підвішених до П-подібних домкратних рам, домкратів, робочого майданчика та підвісних риштувань. Опалубні щити встановлюють по зовн. і внутр. Контурах споруди, яку бетон-ть. Для зменшення зусиль тертя при підйомі опалубки щитам надають конусності. Швидкість бетонування до 3м/добу.

Технологія бетонування стін у ковзній опалубці

Бетонна суміш подається безперервно. Бетонна суміш укладається шарами по 0,3-0,4м, щоб можна було ущільнити вібраторами. Вібратор повинен заходити у попередній шар на 10-15см.

Швидкість бетонування визначається за формулою

Vбн = H / ( tж – tтр),

де H – висота стіни;

tж, tтр – час тужавлення, час транспортування б.с.

Шв. бетон. = 0,25 – 0,5 м/год.

18. Метод конвеєрної збірки і монтажу блоків перекриття одноповерхових промислових будинків.

Блоки зазвичай виготовляються з металу. Блоки являють собою просторову конструкцію незмінність якої забезпечується гориз. І верт. в’язями і завдяки «диску», утвореному із стального профільованого настилу. При конвеєрному методі 80-90% робіт виконується на конвеєрі. Суть конвеєрного збору блоків пром. будівель полягає в тому, що на окремі площадці бля обєкта методом коопераційного збору елементів створюють жорсткий просторовий блок певного розміру. Процесс укрупнення блоку розділяють на ряд етапів з виконанням на кожному з них певної частини складальних робіт. Всі візки конвеєра зєднані між собою, усі блоки з однієї стоянки на іншу переміщуються по рейковим коліям одночасно через рівні проміжки часу.Тривалість операцій на кожній стоянці має бути однаковою, інакше не можна дотримати постійний ритм складання. Стоянки конвеєра макс. оснащуються засобами механізації. При поздовжньому розташуванні блоків на конвеєрі необхідний кран з меншим вильотом стріли, при поперечному- з більшим. Місце розташування конвеєра відносно будинку, що будується залежить від розмірів будинку, вільних територій тощо. Конвеєр може бути розташований параллельно чи перпендикулярно поздовжньому фасаду або в одному з прольотів буд..

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]