Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zvit_praktika_3.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
131.07 Кб
Скачать

1.1 Мета практики

  • збір матеріалу для дипломного проекту

  • ознайомлення з проблемами та перспективами вирішення поставленої задачі

  • ознайомлення з комп’ютерним оснащенням установи

1.2 Задачі практики

  • перевірка, закріплення і поглиблення знань, отриманих в процесі навчання, шляхом їх застосування для розв’язання конкретних інженерно-технічних задач, характер і тематика яких співпадає з темою майбутнього дипломного проекту;

  • вивчення конкретної системи організації проектних і науково-дослідних робіт, управління підприємством і його підрозділами, планово-економічної служби;

  • ознайомлення з існуючою на підприємстві системою заходів щодо охорони праці і охорони навколишнього середовища, по поліпшенню санітарно-гігієнічних умов праці і вдосконаленню техніки безпеки;

  • створення інформаційної бази по заявленій темі дипломного дослідження;

  • складання плану дипломної роботи і висунення робочих гіпотез дослідження.

2. Опис бази практики

Я проходила практику у ДП ”Златодар”, підприємство тісно співпрацює з товаровиробниками та власниками зерна.

Підприємство виконує весь комплекс операцій з зерном: його приймання від виробника, очищення від домішок з доведенням до відповідних кондицій, сушіння, зберігання та відвантаження споживачеві, а також промислову переробку зерна на борошно, крупу, комбікорм, з борошна виробляється великий асортимент хлібобулочних виробів на власному хлібозаводі та реалізується за найнижчими в регіоні цінами. На підприємстві встановлена потужна комп’ютерна база. Більшість виробничих та технологічних процесів керуються спеціалізованими комп’ютерними програмами, що дає змогу більш ефективно використовувати та навантажувати обладнання підприємства.

На підприємстві повністю автоматизований бухгалтерський та складський облік. Централізовано встановлені спеціалізовані програмні продукти котрі працюють за клієнт-серверною архітектурою.

2.1 Структура підприємства

Схема організаційної структури:

Генеральний директор

Комерційний директор

Бухгалтерія

Відділ маркетингу

Виконавчий директор

Відділ закупок

Група планування і маркетингу

Відділ кадрів

Відділ збуту

IT - служба

Обліково – операційний відділ

Склад

Генеральний директор займається контролем загальної діяльності підприємства та координацією діяльності кожного відділу.

Комерційний відділ займається роздрібною та оптовою торгівлею.

Бухгалтерія складається з трьох чоловік: головний бухгалтер та два бухгалтери.

Головний бухгалтер підготовлює фінансову звітність та презентує її керівництву.

Бухгалтер веде облік банківських операцій, розрахунки із замовниками, дебіторами і кредиторами, нараховує заробітну плату робітникам.

Інший бухгалтер веде кількісно-сумовий облік сировини, матеріалів і виконує обов’язки касира.

Відділ кадрів веде облік кадрiв. Мета обліку кадрiв – одержання даних про наявність і рух працівників в цілому поі по кожному його відділу, контроль за виконанням плану по встановленій чисельності робітників та службовців, визначення витрат праці, контроль за кількістю прийнятих і звільнених працівників.

Залежно від участі в господарській діяльності розрізняють промислово-виробничий і непромисловий персонал. За характером виконуваних функцій промислово-виробничий персонал розподіляється на категорії: робітники ( основного і допоміжного вироництва ), керівники, спеціалісти і службовці. Непромисловий персонал – це робітники і службовці капітального ремонту, транспортного і житлового господарства і культурно-побутових установ.

Відділ маркетингу проводить моніторинг ринку, аналіз і прогнозування основних факторів потенційних ринків збуту продукції, що випускається, комерційно-економічних, включаючи економічну ситуацію і фінансовий стан потенційних покупців, реальний платоспроможний попит на продукцію що випускається і співвідношення попиту і пропозиції на конкретні види продукції; обсягів поставки, технічного рівня і якості конкуруючої продукції, її переваг і недоліків в порівнянні з продукцією даного підприємства, наявність нових ринків збуту і нових споживачів що випускається підприємством.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]