Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zvit_praktika_3.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
131.07 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ЧЕРКАСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ТЕХНОЛОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КАФЕДРА ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ АВТОМАТИЗОВАНИХ СИСТЕМ

ЗВІТ

З переддипломної практики

на _________________________________

(назва організації, підприємства)

Виконала:

студентка

__заочної_______форми навчання

___ курсу ______ групи

_________ ______________________

(підпис) (ініціали, прізвище)

Керівник практики від підприємства

________________ __________ __________________

(посада) (підпис) (ініціали)

Керівник практики від кафедри

________________ __________ __________________

(вчена ступінь, звання) (підпис) (ініціали)

Черкаси, 2012

ВСТУП

Фінансова безпека підприємства – це захищеність його діяльності від негативних впливів зовнішнього середовища, а також спроможність швидко усунути різноманітні загрози або пристосуватися до існуючих умов, що не позначаються негативно на його діяльності.

Головна мета фінансової безпеки підприємства полягає в тому, щоб гарантувати його стабільне та максимально ефективне функціонування тепер і високий потенціал розвитку в майбутньому.

Елементом фінансової безпеки підприємства є управління фінансовими ризиками.

Підприємницька діяльність неминуче пов’язана з витратами, тоді як збитки мають місце за несприятливого збігу обставин, прорахунках і обумовлюють додаткові витрати. Втратами вважається зниження прибутку і доходу порівняно з очікуваними величинами, тобто підприємницькі втрати – це в першу чергу випадкове зниження підприємницького прибутку.

Ризиками можна управляти, тобто використовувати різні виміри, які дозволяють прогнозувати настання ризикової події і вжити заходи зі зниження чи запобігання ризику. Загалом управління ризиком – це сукупність методів, прийомів і заходів, які дозволяють певною мірою прогнозувати настання ризикових подій і вживати заходів щодо їх зменшення. Основне завдання такого управління – це зведення ризику до мінімально можливого рівня.

Вважаємо, що управління ризиком в цілях фінансової безпеки включає в себе такі методи:

1. Усунення або запобігання ризику. Очевидно, що потрібно уникати ризику невиконання зобов'язань, неповернення кредиту..і..т.д.

2. Зменшення несприятливого впливу тих чи інших факторів на результати виробництва і в цілому підприємницької діяльності.

3. Передача або переведення ризику шляхом його страхування.

4. Оволодіння ризиком. Це найбільш дієвий метод ризикового менеджменту, застосування якого доцільно і навіть необхідно, коли потенційні втрати незначні, коли робиться все можливе для попередження або зниження шкоди від впливу непередбачених обставин.

В цілому, сучасне підприємство як складна, динамічна соціально-економічна система для забезпечення власної фінансової безпеки повинно управляти фінансовими ризиками, котрі виникають через різні дестабілізуючі чинники. Необхідно правильно оцінювати ступінь ризику й уміти управляти ним, щоб домагатися більш ефективних результатів на ринку. Для забезпечення фінансової безпеки на підприємстві і можливості передбачення ризиків на підприємстві повинна існувати система органів управління фінансовою безпекою, що мають проводити діагностування стану підприємства, прогнозувати можливі загрози та проводити низку мір по забезпеченню стабільності системи фінансової зокрема та економічної безпеки підприємства в цілому.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]