Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktichna_2.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.09.2019
Размер:
1.5 Mб
Скачать

Тема: Візуально-технічна оцінка комп’ютера. Алгоритм розбирання системного блоку при проведенні профілактичних робіт.

Мета:навчитися правильно розбирати системний блок при проведенні профілактичних робіт.

Виконання роботи

Один з найважливіших елементів профілактичного обслуговування — регулярні і ретельні чищення. Пил, що осідає усередині комп'ютера, може стати причиною багатьох неприємностей. По-перше, вона є теплоізолятором, який погіршує охолоджування системи. В результаті скорочується термін служби компонентів і збільшується перепад температур при прогріванні комп'ютера. По-друге, в пилі обов'язково містяться провідні частинки, що може привести до виникнення витоків і навіть коротких замикань між електричними ланцюгами. І нарешті, деякі речовини, що містяться в пилі, можуть прискорити процес окислення контактів, що приведе кінець кінцем до порушень електричних сполук. У будь-якому випадку чищення комп'ютера піде йому тільки на користь.

Інструменти для розбирання і чищення комп'ютера

Для того, щоб як слід почистити комп'ютер і всі встановлені в ньому плати, необхідні спеціальні інструменти і матеріали:

- Звичайна хрестова викрутка

■ - Термопаста

■ - Пластмасові стяжки

■ - Спирт

■ -Звичайну ХБ ганчірка

■- Ватяні палички

■-Антистатичний браслет

■-Стиснуте повітря або Вакуум(Пилосос, з роботою на вдув і видув)

■-Фонарік

Комплектуючі обов'язкові для зняття:

- Жорсткий диск - Оперативна пам'ять - Корпусні куллери - Блок живлення - Центральний куллер - Процесор - Відеокарта - Радіатори на північному і південному мостах материнської плати (south bridge і north bridge, якщо хто не знає де вони знаходяться - дивитися де вони знаходяться в книжечці від материнської плати) - Все PCI пристрої (модеми, TV-тюнери, звукові карти і т.п.) - Привід - Флоп, картрідер і т.д. - Материнська плата - Лицьова панель (дивимося на пункт вище)

Розбирання системного блоку комп'ютера та чистка:

П риступимо! Вимкніть всі дроти від системника.Насамперед потрібно зняти ліву бічну кришку (ліву, коли стоїте лицем до передньої частини системника). Зазвичай вона кріпиться двома болтами з заднього боку системного блоку. Швидше за все, після викруткі болтів знадобитися зусилля - посунути кришку назад, посунути її вниз або ще кудись. Просто на кришках роблять виступи, які потрапляють в пази системника, ось з цих пазів кришку і треба висунути. Не варто просто тягти її на себе, слухаючи хрускіт кріплень.

Після того, як Ви зняли кришку, ви побачите наступне:

<=

Тепер будемо чистити не пошкодити всі ці елементи. Не пошкодити їх досить легко - дійте акуратно, не застосовуйте занадто великі зусилля, для видалення пилу, зняття деталей і іншого. Взагалі всі деталі знімаються досить легко і практично без зусиль, тому не тягніть, і не стукайте по них.

Особливу увагу приділіть маленьким чорним, сірим, синім та іншим циліндрах, квадратиками, прямокутникам і роз'ємів з стирчать залізними штирями - все це в жодному разі не можна погнути, зламати, зрушити, похитати та інше. Якщо це зробити, то чистка ПК обернеться для Вас заміною материнської плати або ще чого-небудь дорогого.

Крім акуратності допоможе в цій справі правильний підбір інструментів для чистки ПК від пилу. Наприклад, використовуйте пилосос, при ньому повинна бути коротка гнучка ручка (для доступу до всіх кутах системника) з двома насадками - вузької жорсткої (пластикової) і вузькою м'якою (щітка). Чи не зашкодить мати пару різних не потрібних зубних щіток - одну жорстку, другу м'яку. Запасіться сухими серветками, ватяними дисками, в деяких випадках знадобиться щось на зразок рідини для зняття лаку (при видаленні сильно засохлих шматків термопасти). Можливо, Ви здивуєтеся, але за допомогою цих нехитрих інструментів можна легко очистити свій ПК від пилу практично ідеально.

Етапи чистки ПК :

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]