Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
зварка 1 колоквыум.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
131.58 Кб
Скачать

26. Електроди з органічним покриттям.

Основою покриття цих електродів є органічні складові (целюлоза, азбест) які в процесі плавлення забезпечують газовий захист розплавленого металу. В якості шлакоутворюючих добавок використовують: рутил, карбонати, алюмосилікати. Покриття містить також феромарганець для розкислення наплавленого металу. Позитивні якості газозахисних електродів є: легке відділення шлаку від наплавленого металу, високий коефіцієнт наплавки та можливість зварки зверху вниз при зєднанні неповоротних стиків магістральних трубопроводів. Обмазка електроду має покращену гігроскопічність.

27. Електроди з кислим покриттям.

Шлакоутворюючу основу покриття електродів утворюють залізні та

марганцеві руди і кремнезем. Газовий захист розплавленого металу створюється органічними складовими покриття і карбонатами при нагріванні і плавленні електроду, а розплавлення забезпечується феромарганцем. Утворені шлаки переважно кислі, не містять СаО і очищують метал від фосфору. В наплавленому металі багато кисню і водню. В монтажних умовах використовують для зварки металоконструкцій.

28. Класифікація неплавлячих електродів для рдз.

Неплавлячі електродні стержні виготовляють з електротехнічного вугля чи синтетичного графіту, а також з вольфраму. Вугільні і графітні електроди мають форму циліндричних стержнів діаметром 5-25 мм, довжиною 200-300 мм, кінець електрода заточується під конус. При зварці вольфрамовим електродом застосовують постійний струм прямої полярності. Присадки забезпечують стійке горіння дуги і збільшує кількість струму.

29. Які основні параметри, що визначають властивості електродів елементів

До основних параметрів відносять: продуктивність розплавлення електроду; стан поверхні електродного дроту; тип і товщина електродів.

30. по положенні в просторі: горизонтальні Г, вертикальні В, нижні Н, стельові С.

31. По відношенню до напрямку діючих зусиль: поперечні, повздовжні, косі, комбіновані.

32. По протяжності шви є: суцільні і переривчасті.

33. По формі: плоскі, випуклі чи вгнуті.

34.Позначення швів

Видимі шви зобр. Суцільними лініями, а невидимі штрихпунктирними. Зварні шви на хльосточних зєднаннях виконані з проплавленнням без підготовки кромок, зображають _._._._.

ГОСТ 2.312-72 встан. 2 види позначеннь швів зєднань: основні і додаткові. Основні наносять на креслення і інші констуктивні документи, а додаткові застосовуються при переписці нормативно технічних документацій. Осн. Позн.: буквенні позначення вида зварки,умовно-графічні знаки, розмір перерізу швів в мм. Додаткові: буквенні позначення вида зєдн. + цифра.

35. Додаткові позначеня зварних швів на кресленні

36. Види зєднань, переваги і недоліки

При зварці плавленням застосовуються наступні види зеднань: стикові, напускові, кутові, таврові, торцеві, прорізні, з накладками та електрона клепками.

Переваги стикових зєднань

--необмежена товщина зварювальних елементів

--більш рівномірний розподіл силових ліній

--мінімальний розхід металу при утворені зєднання

--надійність і зручність контролю якості зєднаннь з визначенням місця,розмірів, х-ру зєднання

Недоліки перед іншими видами зварювальних зєднань

--необхідність більш точної зборки елементів під зварку

--складність обробки кромок під стикову зварку профілю(кутники,шевеллєря, таври і двотаври

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]