Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Бугара Оксана ПР-13.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
159.23 Кб
Скачать

31

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника

Юридичний інститут

кафедра фізики та хімії твердого тіла

Науково-реферативне дослідження

На тему:

«Психічна та психологічна безпека окремих людей та різних соціальних груп в контексті БЖД. Вплив на людську свідомість ЗМІ. Пряма та при хована реклама. Поняття про «25 кадр». Гіпнотичний вплив на людську психіку, гіпнопедія. Секти та бомбування людей. Вироблення психологічної стійкості та набуття психологічного імунітету до негативних зовнішніх впливів. Статистичні дані».

Виконала:

студентка групи ПР-13

Бугара О.А

Перевірив:

доцент кафедри

фізики та хімії твердого тіла

Лоп’янко Михайло

Антонович

м.Івано-Франківськ, 2012 р.

ЗМІСТ

Вступ

Розділ 1. Психічна та психологічна безпека окремих людей та різних соціальних груп в контексті БЖД.

Розділ 2. Вплив на людську свідомість ЗМІ.

Розділ 3. Пряма і прихована реклама.

Розділ 4. Поняття про «25 кадр».

Розділ 5. Гіпнотичний вплив на людську психіку, гіпнопедія.

Розділ 6. Секти та зомбування людей.

Розділ 7. Вироблення психологічної стійкості та набуття психологічного імунітету до негативних зовнішніх впливів.

Висновки

Статистичні дані.

ВСТУП

Відомо, що людське здоров’я: фізичне, фізіологічне, психологічне – це одна з найбільших цінностей будь – якої нації чи народу. Саме від цього (а не від природних багатств чи енергоносіїв) залежить могутність будь – якої країни. Тому здоров’я нації, як і здоров’я кожної окремої людини повинно бути першочерговою турботою всіх нас. Кожна людина, зокрема, повинна розумно і виважено опікуватись, як і своїм здоров’ям, так і здоров’ям своїх рідних і близьких.

Ця опіка чи піклування не можуть і не повинні носити хаотичний характер, а повинні будуватися на конкретних наукових засадах і принципах. Повинні існувати певні методи і підходи, які регулюватимуть та регламентуватимуть наші правильні дії направлені на збереження нашого здоров’я даного нам Богом і природою, на профілактику різних захворювань, на запобігання нещасних випадків, а також ситуацій, які приводять до них, а також на вміння швидко, ефективно та професійно надавати першу медичну допомогу у випадках, коли трагедія вже сталася.

Що ж стосується здоров’я народу в цілому то цими питаннями повинні займатися відповідні державні інституції, які використовуючи відповідні наукові підходи повинні ставити конкретні цілі для максимально можливого зростання рівня здоров’я всіх людей, а також окреслювати шляхом досягнення вищесказаних цілей та завдань.

На всі ці питання відповідь дає наука, яка називається безпека життєдіяльності. На основі розробленої методологічної бази та певних вироблених конкретних принципів, ця наука дає змогу раціонально та ефективно вирішувати поставлені перед нами завдання.

Але на жаль, не завжди нам вдається бережливо відноситись, як до свого здоров’я, так і до здоров’я своїх близьких, а державі до своїх громадян. Це зумовлюється існуванням ряду, як об’єктивних, так і суб’єктивних причин.

Людство, ще далеко не зуміло керувати могутніми і потужними природними процесами. Тому до об’єктивних факторів слід віднести такі природні катаклізми, як повені, землетруси, зсуви…

До суб’єктивних факторів належить те, що спричинене, або ж нашою некомпетентністю, або ж недостатнім усвідомленням серйозності ситуації, або ж нашою безпечністю, або ж нашою безвідповідальністю. Саме такі дії призводять до екологічної кризи та техногенних катастроф.

Також до суб’єктивних факторів належать психологічний та психічний стан особистості зокрема, та суспільства в цілому, неналежне, неусвідомлене сприйняття інформації про шкідливість для організму, окремої людини та її майбутніх поколінь, величезної кількості шкідливих звичок таких, як наркоманія, токсикоманія, нікотиноманія, алкоголізм, невпорядковане статеве життя та інше.

Також до суб’єктивних факторів належить незадовільний психічний та психологічний стан людини, що дуже часто призводить до суїцидальних намірів та дій з якими суспільству потрібно нещадно боротися, а також запобігати їм проводячи та реалізуючи потужну профілактичну програму.

Не малу роль відіграє загальний і психологічний клімат у соціумі, що обумовлений виробленням певних стереотипів поведінки сформованих та окреслених засобами масової інформації та іншими впливами на психофізіологічний стан, як окремих людей так і великих або малих їх колективів. Такий вплив має як позитивні так і негативні наслідки. І саме це є темою мого реферативного дослідження.