Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Приказ_Гес-Украина.rtf
Скачиваний:
4
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
518.06 Кб
Скачать
  1. Облікова політика

    1. Облік доходів та витрат, фінансових результатів

      1. . До складу витрат майбутніх періодів включаються витрати, які здійснені у звітному періоді, але підлягають віднесенню до витрат у майбутніх звітних періодах.

      2. . До складу доходів майбутніх періодів включати доходи, отримані протягом поточного або попередніх звітних періодів, які належать до наступних.

      3. . Витрати звітного періоду відображати у момент виникнення зобов'язань. Витрати, які неможливо прямо пов'язати з доходом певного періоду, відображати у складі витрат того звітного періоду, в якому вони були здійснені.

      4. . Первинні документи (винесені рішення, постанови тощо) судових та контролюючих органів про стягнення заборгованості на користь підприємства відображати у бухгалтерському обліку у доходах того періоду, в якому вони надійшли на підприємство, за умови набрання ними чинності.

      5. . Первинні документи (винесені рішення, постанови тощо) судових та контролюючих органів про стягнення боргу з підприємства відображати у бухгалтерському обліку у витратах того періоду, в якому вони визнані підприємством.

      6. . Суми штрафних санкцій і пені, визнані по акту перевірки (податковому повідомленню-рішенню, рішенню суду), незалежно від періоду який перевіряється списуються на інші операційні витрати у тому періоді, в якому визнане відповідне податкове повідомлення-рішення (судове рішення) про нарахування вищезазначених санкцій.

      7. . Використовувати для узагальнення інформації про витрати підприємства рахунки класу 9 "Витрати виробництва" та рахунки класу 8 "Витрати за елементами".

      8. . Дохід від реалізації продукції, виконаних робіт, наданих послуг визнається доходом, якщо замовником передані ризики та вигоди пов'язані з правом власності на них.

      9. . Для визначення доходів від надання послуг на сторону, застосовувати метод оцінки ступеня завершеності робіт шляхом вивчення виконаної роботи. Дохід, пов'язаний з наданням послуг, визнавати, виходячи зі ступеня завершеності операції з надання послуг на дату балансу, якщо може бути достовірно оцінений результат цієї операції за наявності всіх наведених нижче умов:

        1. можливості достовірної оцінки доходу;

        2. імовірності надходження економічних вигод від надання послуг;

        3. можливості достовірної оцінки ступеня завершеності надання послуг на дату балансу;

        4. можливості достовірної оцінки витрат, здійснених для надання послуг та необхідних для їх завершення.

2.1.10. Встановити склад загальновиробничих витрат, розподілити їх на

умовно-постійні та змінні і затвердити наказом керівника підприємства. Змінні загальновиробничі витрати розподіляються на кожний об’єкт витрат на базі заробітної плати (або на іншій базі розподілу) виробничників виходячи з фактичної потужності звітного періоду.Постійні загальновиробничі витрати розподіляються на кожну одиницю продукції на базі заробітної плати робітників при нормальній потужності.

2.1.11. Витрати, пов’язані з операційною діяльністю, які не включаються до собівартості реалізованої продукції (адміністративні витрати, витрати на збут тощо), кваліфікуються відповідно до Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 16 «Витрати». Вказані витрати вважаються витратами періоду і відображаються у Звіті про фінансові результати.