Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Докумерррнт Microsoft Word (4).doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
14.09.2019
Размер:
119.3 Кб
Скачать

Базові структури алгоритмів:

*СЛІДУВАННЯ:операція слідування подається у вигляді послідовності декількох простих операцій,що виконуються одна за одною. Такий алгоритм,ще називають простим або лінійним.

*РОЗГАЛУЖЕННЯ(вибір):якщо в алгоритмі крім простих команд є ще команда яка містить якусь умову,то такий алгоритм називається розгалуженим.

Системи обробки табличної інформації. Програма Microsoft Excel.

Табличний процесор – це прикладна програма,яка забезпечує автоматизацію процесу створення,опрацювання,корегування,зберігання і друкування документів у формі таблиці.

Електронна таблиця – це програма призначення для опрацювання даних наведених у вигляді таблиці,а також для автоматизації математичних обчислень.

Перетин рядка і стовпця називається «коміркою». Кожна «комірка» має свою адресу (яка складається з літери стовпчика та цифри рядка,наприклад В7,Е13).

Основні функції ЕТ (електронних таблиць):

*введення і редагування даних;

*виконання обчислень з формулами;

*аналіз табличних даних;

*графічне зображення даних(побудова діаграм чи графіків);

Файл Excel містить декілька робочих листів,їх можна додавати,видаляти,чи перейменовувати.

Структура таблиці.

ЕТ складається з клітинок,які утворюють рядки та стовпці,та які мають назви. Заповнені клітинки утворюють робочу таблицю. Робоча таблиця міститься на робочому столі,декілька робочих листів утворюють робочу книгу. У клітинки вводять дані трьох основних типів:

*числа;

*тексти;

*дати;

*формули для дій з даними.

Щоб виконати дію в клітинці потрібно на ту клітинку стати(два рази клацнути мишкою).

Якщо почати вводити нові дані в клітинку,то старі зникають!

Копіювання,вирізання,перенесення даних у інше місце так само виконується,як і у Wordi ,тільки коли ми будемо копіювати формули треба бути дуже уважними,тому,що дані можуть змінюватися,а також можна вставляти та видаляти стовпці або рядки.

Є три основні типи даних:

*тексти;

*числа;

*дати.

Формулу досить ввести в одній клітинці а решту клітинок потягнути маркером в потрібне місце і буде авто заповнення таблиці.

Ширину стовпців та рядків,можна змінювати,можна формувати вигляд відображення вмісту «комірок»,можна об’єднувати клітинки,змінювати стиль написання тексту,якщо це змінити в цілій таблиці, то потрібно її цілу виділити.

Бази даних. Програма Microsoft Access.

Бази даних – це велика кількість взаємозв’язаних і структурованих однорідних даних з конкретної предметної галузі які зберігаються на комп’ютерних носіях.

Бази даних створюють регулярне опрацьовування великих обсягів однорідної інформації : списки абітурієнтів,анкетні дані співробітників,розклад руху різних видів транспорту.

Робота з базою даних складається з таких етапів:

*створення структури і даних;

*введення даних;

*редагування структури і даних;

*відшукання інформації в базі даних;

*оформлення звітів.

База даних використовується в інформативно-пошукових системах: в електронних довідниках,каталогах тощо. Дані у базі повинні бути повними,розумно-організованими,зручними у користуванні. Даних може бути дуже багато,їх регулярно потрібно оновлювати. В Microsoft Access бази даних – це файл який містить дані у вигляді однієї чи декількох таблиць. Окрім таблиць у файлі бази даних можуть бути такі об’єкти:

*форми;

*запити;

*звіти.

Таблиця складається з рядків – записів та стовпців – полях.

Запис містить інформацію про один елемент баз даних.

Поле – це найважливіша порція інформації записів над якою визначені операції введення,виведення,тощо.

Отже,структура таблиці – це структура запису,тобто сукупність назв полів,їхніх типів та властивостей. Структуру визначає користувач під час аналізу конкретної задачі.

Є декілька способів створення таблиці:

*режим таблиці;

*конструктор таблиці;

*майстер таблиці;

*імпорт таблиці.

За структурою організації в базі даних розрізняють такі моделі бази даних:

*реляційна;

*ієрархічна;

*мережева.

Access дає змогу:

*проектувати табличні об’єкти бази даних;

*встановлювати зв’язки між таблицями;

*вводити,зберігати,переглядати,сортувати дані;

*створювати і використовувати бази даних.

Система управління базою даних – це програмні засоби для створення,введення і використання бази даних.

Робота з базою даних складається з двох етапів:

*створення бази даних,та її використання. Створення бази даних починають зі створення структури запису. Створити структуру запису – означає визначити кількість і типи,надати назви і описати властивості їх полів.

*система керування базою даних – це програми призначені для створення бази даних і пошуку інформації в них.

Інформаційні технології персональної та колективної комунікації.

Веб-сайт (англ. website, місце, майданчик в інтернеті), також сайт (англ. site, місце, майданчик) — сукупність веб-сторінок, доступних у Міжмережжі (Інтернеті), які об'єднані як за змістом, так і навігаційно. Фізично сайт може розміщуватися як на одному, так і на кількох серверах.

Веб-сторінка (англ. Web-page) — інформаційний ресурс доступний в мережі World Wide Web(Всесвітня павутина), який можна переглянути у веб-браузері зазвичай, ця інформація записана в форматі HTML або XHTML, і обов'язково гіпертекст з навігаційними гіперпосиланнями на інші веб-сторінки.

Веб-сайт можна створити різними способами, але найпрості­шим серед них є створення його за допомогою різноманітних за­собів автоматизованої розробки.

Типи сайтів.

Статистичні веб-сайти

Веб-спільноти

Інтернет-магазини

Портали

Блоги

Типи веб-сторінок

Домашня(головна)

Веб-каталог

Форум

Чат

Сторінка розділу веб-сайту

Створення веб-сайту починається зі створення інформаційної моделі сайту. Будь-яку веб-сторінку можна оцінити за двома параметрами: зміст та зовнішній вигляд. Проте спочатку потрібно вирішити яку інформацію потрібно на ній розмістити. Необхідно детально проаналізувати,скільки і якої інформації потрібно подати на веб-сторінці.

Створюючи проект сайту,потрібно добре продумати,його загальну структуру,зміст інформації та посилання.

Зовнішній вигляд кожного сайту є унікальним,але можна знайти спільні за функціональністю частини. На будь-якому сайті першою відкривається головна сторінка. Її розробці приділяють особливу увагу.

У верхній частині головної сторінки розташована так звана шапка. Щоб забезпечити швидкий перехід,створюють меню сайту. Меню є одним з найголовніших компонентів сайту. Меню має бути зручним,помітним і зрозумілим. Пункти меню мають бути відділені один від одного.

Виділяють три типи структур веб-сайтів:

  • Лінійний;

  • Деревоподібний;

  • Довільний.