Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Швейца́рія.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
31.58 Кб
Скачать

Швейцарія як міжнародний центр

У Женеві розташовані штаб-квартири Світової організації торгівлі, Міжнародної організації праці, Всесвітньої організації охорони здоров'я, Міжнародного союзу електрозв'язку, Всесвітньої метеорологічної організації, Європейської спілки мовників та Європейське відділення ООН і Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Женева є домівкою Женевського інституту відносин та розвитку, чиє розташування серед розмаїття міжнародних організацій робить цю установу особливо привабливим місцем для навчання. У Берні, столиці країни, розмістився Всесвітній поштовий союз, у Лозанні - Міжнародний олімпійський комітет. Інші організації, які мають основну резиденцію у Швейцарії, - Всесвітня рада церков і Міжнародний Червоний Хрест, заснований швейцарцем Анрі Дюнаном, а також Банк міжнародних розрахунків.

Економіка

Швейцарія є одною з найрозвиненіших і багатших країн світу. Швейцарія — високорозвинута індустріальна країна з інтенсивним високопродуктивним сільським господарством і майже повною відсутністю будь-яких корисних копалин.

Релігія

44% населення Швейцарії - протестанти, 48% - католики; близько 8% - представники інших конфесій. До протестантської церкви належать кантони ВоШафхаузенБазель-сітіЦюріхБерн,ГларусНевшательЖенева. Швейцарія - батьківщина одного з напрямків сучасного протестантизму - кальвінізму. Католицизм поширений на більшій за площею, але меншій за чисельністю населення території країни (кантони: ШвіцУріУнтервальденТічіноФрібургЗолотурнВалеЛюцерн і Цуг). У деяких кантонах (АппенцелліАргауГраубюндені) кількість католиків і протестантів майже однакова.