Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otchet_po_praktike_posledny.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
237.57 Кб
Скачать

3.Організація та економіка ветеринарної справи

Ознайомилася з структурою і діяльністю районного управління ветеринарною медициною Новомосковського району. Управлінню підпорядковуються дільничі лікарні ветеринарної медицини; дільниці; ветеринарні аптеки; районна державна лабораторія ветеринарної медицини; державна лабораторія ветеринарно-санітарної експертизи на ринку.

В процесі проходження практики вивчила протиепізоотичну, лікувально-профілактичну, ветеринарно-санітарну діяльність ветеринарної служби господарства та її працівників, приймала участь в розробці планів заходів боротьби з інфекційними, інвазійними та незаразними захворюваннями тварин.

Ознайомилася з обліком ветеринарних заходів в господарстві. Ветеринарний лікар господарства веде такі журнали: Журнал реєстрації хворих тварин ( сільгоспоблік ф. №1-вет), Журнал обліку протиепізоотичних заходів (сільгоспоблік ф. №2-вет), Журнал епізоотичного стану господарства (сільгоспоблік ф. №3-вет), Журнал проведення дезінфекції, дезінсекції, дератизації (сільгоспоблік ф. №10-вет), Журнал передзабійного огляду тварин та післязабійної ветеринарно-санітарної експертизи туш та органів (сільгоспоблік ф. №33-вет). Ознайомилася з складанням ветеринарних звітів: про заразні захворювання (форма №1-вет), про протиепізоотичні заходи (форма №1А-вет), про ветеринарно-санітарний нагляд на забійних пунктах господарства (форма №5-вет). Брала участь в оформленні ветеринарних документів (актів і протоколів).

4. Епізоотологія та інфекційні хвороби

Господарство є благополучним щодо інфекційних хвороб. Ветеринарні спеціалісти господарства дотримуються плану протиепізоотичних заходів, що включає проведення профілактичних щеплень тварин, діагностичних досліджень, профілактичної дезінфекції та дератизації.

Брала участь у проведенні профілактичних щеплень сільськогосподарських тварин; проведенні профілактичної дезінфекції тваринницьких приміщень та вигулів, дератизації.

Згідно плану протиепізоотичних заходів у господарстві на 2009 рік було проведено мною наступне:

  • дезінфекція тваринницьких приміщень 0,25% розчином препарату Бровадез-20;

  • дератизація території ферми шляхом розкладання ракумінових принад;

  • щеплення проти сальмонельозу, пастерельозу та ентерококкової інфекції поросят ассоційованою вакциною виробництва Сумської біофабрики внутришньом’язово у дозі 5 мл на голову;

  • щеплення свиней проти бешихи вакциною Бешивак Сумської біофабрики внутрішньом’язово у дозі 0,3-0,5 мл на голову;

  • щеплення свиней проти чуми сухою авірулентною лапінізованою вірусвакциною АСВ внутрішньом’язово у дозі 2 мл на голову;

  • взяття проб крові для серологічного дослідження на лептоспіроз.

На основі матеріалів протиепізоотичної роботи можна зробити висновки про високу ефективність проведення профілактичних заходів, а також запропонувати більш ретельно слідкувати за станом дезбар’єрів та дезкилимків, забезпечити відсутність собак та кішок на території господарства.

5. Паразитологія та інвазійні хвороби

Ознайомилася з планом і графіком протипаразитарних заходів. Відповідно до плану у господарстві систематично проводиться профілактична дегельмінтизація свиней; профілактична обробка проти ектопаразитів; профілактична дезінвазія приміщень. Брала участь у проведенні діагностичних обстежень і лікувально-профілактичних обробок тварин. Набула навичок в складанні плану протипаразитарних заходів, у проведенні діагностичних обстежень тварин (до загибелі і після), складанні актів розтину трупів та протипаразитарних обробок тварин.

При проведенні діагностичних обстежень тварин та для постановки діагнозу здійснювала клінічний огляд, освоїла методи копрологічних досліджень (метод нативного мазка, за Фюллеборном), виготовлення мазків крові та їх мікроскопію, зіскобів шкіри і збирання кліщів. Провела гельмінтологічні розтини туш тварин та птиці. Брала участь в проведенні лікувально-профілактичних заходів при гельмінтозах, протозоозах та обробках тварин проти ектопаразитів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]