Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MINISTERSTVO_OSVITI_I_NAUKI_UKRAYiNI(1).docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
68.49 Кб
Скачать

Розділ 2 методичні вказівки до виконання курсової роботи з дисципліни: „логістика"

2.1 Мета і завдання курсової роботи

Курсовий проект - це самостійне дослідження , виконане студентом, як підсумок до дисципліни, що ним вивчається.

Метою дослідження у курсового проекту є визначення конкретного об'єкту та всебічне вивчення його структури, характеристик, зв'язків на основі розроблених в науці принципів та методів пізнання, а також отримання корисних для діяльності результатів, впровадження в виробництво з майбутнім ефектом.

Завдання курсового проекту полягає в обґрунтуванні шляхів і методів удосконалення господарського механізму функціонування підприємств, підвищення ефективності господарських рішень, визначенні стратегії розвитку підприємства в умовах ринку.

Слід мати на увазі, що курсовий проект - це не переказ літературних джерел, а достатньо самостійна дослідницька праця. Вона включає:

а) визначення проблеми, яка не отримала достатнього висвітлення в літературі;

б) виявлення та введення в науковий оборот нових джерел інформації та повідомлення на цій основі нових фактів;

в) встановлення нових зв'язків між відомими явищами;

г) нову постановку відомої проблеми;

д) оригінальні висновки;

є) рекомендації про використання виявлених матеріалів та висновків у науці та практиці.

2.2 Структура, зміст і обсяг курсового проекту

Курсовий проект як оригінальне теоретично-прикладне дослідження повинна мати певну логіку побудови, послідовність і завершеність.

Загальний обсяг курсового проекту має бути в межах 35 - 40 сторінок рукописного тексту формату А4 або 30 - 35 сторінок машинописного.

Рекомендується така структура курсової роботи:

  • зміст;

  • вступ;

  • перший (аналітичний) розділ;

  • другий (розрахунковий) розділ;

  • висновки (заключна частина);

  • список літературних джерел;

  • додатки.

Зміст може займати 1 сторінку. В ньому записуються назви всіх розділів і підрозділів із зазначенням початкових сторінок. План роботи має відображати суть проблеми, її складність та логіку дослідження. Назви розділів і підрозділів повинні бути стислими і зрозумілими, літературно грамотними, тісно пов'язаними з назвою роботи, але не повторювати її.

У вступі (2 - 5ст.) дається наукове обґрунтування актуальності і значення обраної теми; формулюються мета, завдання і об'єкт дослідження.

Перший розділ (7 - 10 ст.) структурно складається з 3 - 4 підрозділів. У ньому слід розкрити стан теоретичних напрацювань з обраної теми, проаналізувати існуючі різноманітні погляди на ті чи інші аспекти, виявити невирішені проблеми, які потребують розв'язання в теоретичному та практичному плані.

Важливе місце в даному розділі посідає викладення методик аналізу визначених проблем, які будуть використовуватись у наступних частинах роботи. Але має продемонструвати свою обізнаність з методами аналізу і на основі їх критичного огляду обґрунтувати вибір найбільш придатного для обраного напряму дослідження.

У другому розділі (10 - 15 ст.) студент повинен виконати розрахункове завдання, яке видається викладачем (Додаток В). В розділі мають буди проведені розрахунки з наведенням методологічного обґрунтування процесу вирішення завдань, а також розроблені висновки щодо результатів кожного з завдань.

Розділ „Висновки" є завершальною частиною курсової роботи. Він містить стислий виклад актуальності теми, зроблених оцінок та узагальнень під час аналізу, пропозицій автора та їх економічної ефективності. Обсяг висновків - 3 - 5ст.

Розділ „Список літературних джерел" включає складений за чинними правилами перелік використаних літературних джерел.

У додатки виносяться - громіздкі таблиці допоміжного характеру, блок-схеми, зразки форм таблиць тощо.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]