Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Медодичка МАУП.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
184.83 Кб
Скачать

Зміст і орієнтовні напрями практики

1 Нормативна база функціонування державних,приватних та громадських юридичних органів

2.Юридична служба в сфері управління.

З Принципи діяльності нотаріату.

4.Основні завдання суду.

5.Основні завдання та принципи діяльності органів внутрішніх справ

6 Напрямки форми і методи роботи співробітників юридичного відділу.

7.Основні функції відділу кадрів

8.Принципи діяльності юридичної консультації.

9.Вимоги до управлінських документів.порядок їх розробки та затвердження

Зміст програми навчальної практики

Тема 1.1. Оволодіння практичними навичками з планування роботи юрконсульта,виходячи з вимог кваліфікаційних характеристик.

Вивчення кваліфікаційної характеристики юрконсульта на виробництві, її обгрунтування з позиції набутих знань з дисципліни «Юридична деонтологія».Вивчення процесу планування роботи юрконсульта, ознайомлення з планом роботи юридичної служби навчального закладу.Практична робота студентів із складання плану роботи юридичної служби відповідно до графіка установи.

Самостійна робота. Вивчення положення про юридичну службу міністерства,іншого центрального органу державної виконавчої влади,підприємства,установи,організації.

Практичні навички.Студенти повинні вміти складати кваліфікаційну характеристику роботи юрконсульта та план роботи юридичної служби відповідно до графіка роботи навчального закладу.

Тема 1.2.Устаповчі та інші документи,що регулюють господарську діяльність підприємств.

Ознайомлення з порядком прийняття установчих та інших документів,їх зміст і теоретичні основи.Набуття практичного досвіду з планування господарської діяльності юридичної особи з позиції набутих знань з дисциплін «Правові і організаційні основи підприємницької діяльності»та «Судочинство в господарських судах».

Самостійна робота.Скласти протокол зборів трудового колективу підприємства та постанову виконкому Райради народних депутатів з питань затвердження та реєстрування статуту акціонерного товариства.

Практичні навички.Студенти повинні вміти складати статути підприємств різних форм власності,планувати господарську діяльність юридичної особи.

Тема 1.3.Складання проектів документів та здійснення їхнього обліку і зберігання,практичного проходження та візування розроблених документів.

Ознайомлення з порядком складання проектів документів та здійснення їхнього обліку і зберігання,практичного проходження та візування розроблених документів.Набуття практичного досвіду Із складання проектів документів та здійснення їхнього обліку і зберігання,практичного проходження та візування розроблених документів з позиції набутих знань з дисципліни «Архівознавство».

Самостійна робота.Скласти проект заданого документу,здійснити його облік і показати правила обліку та зберігання таких документів,завізувати документ,здійснити його практичне проходження.

Практичні навички.Студенти повинні вміти складати проекти документів та здійснювати їх обліку і зберігання,практичне проходження та візування розроблених документів.

Тема 1.4. Договірна робота. Складання і оформлення угод.

Ознайомлення з системою договорів,порядком їх укладання,змістом; з роботою,пов'язаною їз договірною практикою на міжнародному рівні.Складання проектів цивільно-правових договорів з позиції набутих знань з дисциплін «Римське приватне право» та «Цивільне і сімейне право».

Самостійна робота.Скласти проект цивільно-правового договору.Скласти проекти протоколу розбіжностей та протоколу-намірів, проект зовнішньоекономічного контракту.

Практичні навички.Студенти повинні вміти складати проекти цивільно-правових договорів, протоколи розбіжностей,протоколи-наміри,складати і оформляти зовнішньоекономічні контракти та проекти договорів.