Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
katya_11222552.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
173.57 Кб
Скачать

2.2 Обґрунтування вибору і характеристика косметичних засобів, інструментів, матеріалів для виконання макіяжу

Візажист – працює наче живописець, а фарбами йому служать тональні креми, рум’яна, тіні, губна помада, тобто предмети декоративної косметики.

Процес нанесення макіяжу - своєрідна творчість, і ти, як всякий майстер, не можеш обійтися без кисті. На сьогодні існує безліч видів парфюмерно-косметичних засобів для виконання тих чи інших технологічних операцій при створенні макіяжу.

Для виконання фантазійного макіяжу було проаналізовано і підібрано косметичні засоби. Під час роботи була використана професійна косметика від провідних брендів Avon, Dior, Ombretti Compatto, Victory.

Для виконання макіяжу використовується напівжирний крем компанії Avon із серії для молодої шкіри. Він добре проникає в шкіру та не залишає жирної плівки на обличчі.

Маскуючі олівці мають густу консистенцію. Вони мають високу покриваність і тому маскують почервоніння і дефекти шкіри. До їх складу можуть входити бактерицидні компоненти (маскуючі олівці серії Lumene - Clear Jine - з антисептичною дією).

В курсовій роботі використовується пудра фірми Avon Eyeliner , по-перше, пудра надає матовий відтінок шкірі, на яку вже накладений основний тон, і наша шкіра не блищить, а виглядає цілком природно. По-друге, вона не лише приховує недоліки шкіри, але і захищає шкіру від світла і пилу і навіть охолоджує її в жару.

Секрет нанесення румун в тому, щоб не наносити їх занадто інтенсивно і добре розтушовувати. Рум'яна повинні відповідати загальному тону особи. Було використано рум'яна з блиском для вечірнього макіяжу - мерехтливі. Маючи під рукою натуральні - ніжно-рожеві рум’яна компанії Dior.

Avon Eyeliner - контурний олівець або рідке підведення для повік. Беремо звичайний олівець для повік з м'яким стержнем, у якого не такі чіткі лінії.

Для світлошкірих блондинок краще всього підходять брови світло-коричневого кольору або коричневого середнього відтінку.

Далі було використано Avon Calminq effects – тональний крем для використання в аерографі. Техніка нанесення макіяжу аерографом дає дивовижний результат і представляє унікальну якість для зйомки, фотосесії, показів, конкурсів. Зволожуюча силіконова емульсія стійка до води і поту завдяки введенню в формулу полімера із плівкового силікону.

Також, було підібрано Dior Pink Sands - обновлена палітра 12 відтінків компактних тіней матової і перламутрової текстури. Ombretti Compatto – тіні підходять для конкурсних, подіумних, фантазійних макіяжів. Вони лягають рівномірно, витримують пошарове нанесення ( до 6-7 шарів) і добре розтушовуються. Розміщенні тіней в професійній палітрі полегшує роботу майстра-візажиста при виборі колоьорового рішення.

Було використано від компанії «Victory» - олівець для очей у відтінку Smoky Grey - ідеальний для створення smoky - eyes олівець-підведення з розтушовуванням 3-в-1. Велику роль має контурний олівець при створенні конкурсного макіяжу. За допомогою контурних олівців було промальовано ескіз фантазійного малюнку.

В процесі роботи використано Avon Spectra - класичного чорного відтінку Black - оновлена версія революційної туші для вій з щіточкою, що обертається в двох напрямам, - для верхніх і нижніх вій. Щіточка супер-гнучка і зручна. У складі самої туші - комплекс «Lash wax» з мікрочастками воску - ретельно фарбує вії, подовжує і робить объемнее. Підходить для чутливих очей, може застосовуватися при носінні контактних лінз.

Найефектнішим елементом конкурсного макіяжу було використано постижні авангардні вії. Фантазійний образ буде неповторним з великими чорно-зеленими віями і залишатиметься в центрі уваги.

Незамінним при наклеюванні накладних вій є медичний клей високої якості від компанії «Victory» пропонує Lash be Long. Не викликає алергію і не подразнює очі.

Для губ було використано Eyeliner - унікальна помада в двох нових колірних варіаціях – помаранчевий, червоний та жовтий. Serum de Rouge - це еліксир молодості для губ, ідеальне поєднання відходу і кольору, концентрована формула день за днем живить і зволожує губи.

Rouge Dior Lipcolour - два лімітовані відтінки помад в рожевих тонах - ніжна Spring Pink і яскрава Chic Pink поповнили колекцію з 32 глибоких і багатих відтінків класичних помад Dior, які з повним правом називають «Haute Couleur», - гіалуронова кислота і мікросфери з парі з вдосконаленими пігментами роблять губи об'ємними і яскравими.

Eyeliner від компанії «Victory» - блиск для губ з неймовірним сяйвом і ефектом об'єму в двох відтінках - лімітований червоний Trianon Silver і яскравий жовтий Pink Veil.

Для виконання фантазійного макіяжу використовувалися кисті.

Кисть для пудри - це найбільша кисть в наборі. Буває кисть велика кругла або плоска. Основним матеріалом для щетини служить ворс білки, куниці, а також добре оброблена щетина та синтетичний матеріал. Кисть повинна бути м'якою і гладкоюна дотик, а її волоски щільно прилягати одне до одного. Як правило, після того як пудру завдали пушком, її надлишок змащують пензликом.

Форма кисті для румян закруглена, більш плоска, ніж пензлик для пудри. Ворс м'який: білка або куниця, з короткими волосками оп боків і довгими в центрі. Ширина кисті, при якій краще за все будуть наносити рум'яна - це 2-3 см. ніж кисть ширше і більше, тим більшенеприродно будуть дивитися нанесені рум'яна. Кисть для розтушовування рум'ян,як правило така кисть має округлу форму з волосками однакової довжини. За розміром вона трохи менше кисті для пудри. Призначення кисті - це пом'якшення колетових переходів і розтушовування кордонів. Ця кисть повинна бути завжди чистою і не опускатися в рум'яна.

Тональні та коригуючі засоби зручніше наносити за допомогою кисті, особливо якщо шкіра проблемна тому при цьому способі нанесення не відбувається контакту особи з руками. До того ж тон виглядає більш акуратно і природно, ніж при нанесенні пальцями. Кисть для тону може бути як круглої, короткою і товстої, так і щільною, невеликий для точкового нанесення коректора. Кисть для нанесення тону і коректорів використовуються кисті з штучним ворсом, тому що натуральний вбирає занадто багато крему. Крім того, штучна щетина дозволить завдати текстуру більш рівномірно

Кисть для нанесення тіней служить для розтушовування тіней, перш за все для розтушовування густих мазків. Являє собою кисть з волосками, підрізаними по прямій лінії.

Плоска кисть для нанесення тіней, вона тонка і пружна з ніжним ворсом, служить для рівномірногонанесення тіней, проводить чіткі лінії.

Закруглена кисть для тіней ідеальна для нанесення тіней на верхню і нижню повіку, куполоподібна форма призначена для нанесення тіней уздовж вій і тонування очниці. Якісні кисті для тіней виконані з хутра соболя чи куниці. Гладкі і м'які, такі кисті не растягують шкіру повік. З іншого боку синтетичні пензлики більш гігієнічні.

Кисть для рідкої підводки так само не обов'язкова в наборі. Саме, цією кистю користуються професійні візажисти. Кисть для рідкої підводки.

Кисть для губ щільна, щетина виконана з ворсу соболя з розміром ворсу 2-3 мм. Призначена для акуратного нанесення губної помади. Візажисти вважають за краще використовуватималеньку кисть, щоб домогтися чистої лінії контуру. Ворс з часом не повинен вилазити з пензлика і не розкуйовджуються.

Кисть для брів з усіх кистей в наборі - це найжорсткіша кисть. Це необхідно, щоб надавати бровам ідеальную форму.

Надлишки пудри можна видалити за допомогою пензлика-віяла.

Обладнання салону краси включає приладдя і апарати, спеціальні меблі, препарати та косметику допоміжні прибори та інструменти, сучасні технології обладнання салону краси також включає санітарні норми і правила обладнань приміщень.

В перукарнях повинно бути проведення інструктажу по виконанню санітарних норм і правил, правил пожежної безпеки. Працюючи в салоні або перукарні потрібно дотримуватися правил пожежної безпеки.

По-перше, необхідно знати правила користування електрообладнанням, вміти правильно поводитися у разі небезпечних випадків.

По-друге, електрообладнання повинно бути у справному стані, обов’язково має бути заземлення. Електроапаратура й електроінструменти повинні: швидко включатися і відключатися від електромережі; бути безпечними в роботі; напруга електроапаратури й електроінструмента повинне бути не вище 220В.

По-третє, майстри зобов’язані знати та виконувати правила пожежної безпеки.

Майстер-візажист повинен слідкувати за безпекою самого клієнта, якого обслуговує. Дотримуючись усіх цих вимог, перукар - модельєр може надати послуги перукарської справи на дуже високому рівні.

Таким чином перукар - це високоосвічена, творча, з художнім смаком людина. Разом з професійною освітою дотримання правил етики, охорони безпеки, вимог до робочого місця дає перукареві можливість досягти максимальної успішності в обраній справі.

ВИСНОВОК

Поняття краси змінювалися протягом століть, і те, що здавалося прекрасним в один період, пізніше виглядало потворним і навпаки. Найбільше помітним це виявлялося в макіяжі і зачісках, що тісним чином зв’язане із зовнішнім виглядом людей.

За весь період існування людства, у людей завжди була зацікавленість до ефектного вигляду. Протягом віків людина вигадувала нові прикраси, види конкурсних макіяжів, одяг, нову моду, новий стиль. Історія перукарського мистецтва показала, що кожна епоха, країна, нація привносять свій особовий вклад в моду, в тенденції розвитку і удосконалення зачісок, макіяжу, аксесуарів, одягу. Мода, є важливим фактором еволюції не тільки одягу, зачіски, доповнень, але й сучасного суспільства в цілому, виступає в якості одного з регуляторів соціальних та економічних відносин у сучасному суспільстві.

Виконаний макіяж «Єгипетська красуня» є неймовірно гарним, незвичайним, складним у виконанні та конкурсним, який не підходить для носіння в повсякденному житті, а служить для використання феєричних шоу.

У виконанні «Єгипетська красуня» складна, вона не виконується нашвидкуруч, потребує вміння технології, знання сучасних прогресивних технологій. Без професійних навилків, фантазії і без знань історичних стилів, напрямків моди макіяж виконати практично неможливо.

Отже, обличчя - це сама чарівна прикраса і гордість кожної жінки. Макіяж потрібно підбирати в залежності від форми і типу обличчя.

Сучасне мистецтво макіяжу - це чари в умілих руках. Сьогодні візажисти розрізняють десятки видів сучасного макіяжу, основними відмінними рисами якого є призначення, тип шкіри, тип, форма і колір обличчя, тип і колір волосся, вік, рід занять, харатеру і стиль клієнта, колірна палітра його одягу, пора року та інші.

Fantasy макіяж призначений для створення конкурсів, подіумів, кліпів. Це про те, як однозначно виділитися. Конкурсний макіяж приносить велике враження. Це може бути буквально всі образи, як комаха, русалки, відьми, тварин і навіть музичний інструмент.

Завданням курсової роботи було виконати конкурсний макіяж і створити цілісний авангардний образ. У власній розробці фантазійного макіяжу були використані тенденції на майбутній сезон, а саме акцент – яскраві, червоні, руді вуста та збільшені фейеричні очі.

Базуючись на знаннях історії з зачісок, створений філософський образ на основі єгипетського стилю. Застосовуючи красу доби Єгипту, досягнення, особливості і сучасної моди було розроблено фантазійний макіяж. Система єгипетського вірування і сучасна мода втілилася в конкурсний макіяж.

Власна розробка конкурсного макіяжу «Єгипетська красуня» створена для видовищ, подіумів, фото-сесій, грандіозних шоу-видовищ. Для створення даного образу було враховано оригінальність зачіски, екзотичність та оригінальність костюму, а також відповідний видовищний макіяж. Конкурсний макіяж «Єгипетська красуня» характерний шокуючими малюнками, яскравістю кольорової гамми, екстра неординарністю.

Конкурсний макіяж «Єгипетська красуня» є феєєричним, фантазійним та романтичним.

Образ «Єгипетська красуня» відзначається яскравістю кольорів. Все гармонійно поєднано - зачіска, макіяж, образ.

Завершена модель макіяжу «Єгипетська красуня» оригінальна, яскрава, гармонійна, відповідає індивідуальності і загальному задуму. Також відповідає сучасним напрямкам моди.

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

  1. Бейган Л., « Грим для театра кино и телевидения »

  2. Гутиря Л.Г. « Сучасна перукарська справа » Київ: Грамота, (1995)

  3. Коваленко І.В. « Виготовлення шиньйонів перук і зачіски із них » Київ: Юридична книга, (1989)

  4. Козлова І.В. «Перукарські послуги » Київ: Грамота, (1997)

  5. Константинов М.В. « Перукарська справа » Москва: Вища школа, (1988)

  6. Константинов М.В. « Постижерська справа » Москва: Вища школа, (1971)

  7. Корнєв В.Д. « Моделювання та художнє оформлення зачісок » Харків: Фоліо, (1983)

  8. Ляпи О.Д. « Перукарська майстерність » Харків: Фоліо, (1983)

  9. Смирнова Л.В. « Уроки перукарського мистецтва » (2002)

  10. Журнали: « Дзеркало моди № 1 (64) - № 6 (69) », « Ліза », « Hair Your », « Макіяж » (9) New Look, « Долорес ». – К - 2009 – 2010;

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]