Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
katya_11222552.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
173.57 Кб
Скачать

30

ЗМІСТ

ВСТУП

1 Творча частина

1.1 Аналіз сучасного і перспективного напрямів моди в мистецтві візажу

1.2 Розробка моделі макіяжу відповідно до історичної епохи, сучасного напрямку моди і типу обличчі

2 Технологічна частина

2.1 Розробка технологічної послідовності виконання макіяжу

2.2 Обґрунтування вибору і характеристика косметичних засобів, інструментів, матеріалів для виконання макіяжу

ВИСНОВОК

ДОДАТКИ

ЛІТЕРАТУРА

ВСТУП

Мода в умовах сучасного суспільства виконує важливу роль і трактується усіх сфер діяльності людини. Своєю мінливістю мода відповідає естетичним потребам людей, враховуючи напрямки суспільного прогресу.

З кожним роком, століттям, тисячоліттям мода розвивається, удосконалюється, як в одязі, так і в зачісках, стрижках, макіяжі. Кожна жінка, дівчина і без виключення чоловіки, юнаки хочуть виглядати красиво і привабливо.

Перспективні і сучасні напрямки в моді допомагають розвиватися декоративній косметиці і удосконалювати методи роботи.

Декоративна косметика стає настільки потрібною і незамінною, збільшує свій попит, що диктується, як окремий вид послуг. Завдяки макіяжу можна підкреслити естетичну красу, витонченість, гармонійне поєднання. Макіяж стає як основа у доповнені індивідуального образу людини, доповнює зачіску та одяг. Найголовнішим напрямком моди є натуральна краса людини, а макіяж служить для підкреслення та відтворення цієї краси.

Візажист - це художник, який малює не на папері, а на обличчі або на тілі. Попит на візаж, як на окремий вид послуг постійно підвищується, а професія візажиста набуває великої популярності.

Візажист має бути, перш за все, відмінним психологом. Він повинен за вельми обмежений час відчути клієнтку і запропонувати їй краще з того, що вона в змозі сприйняти.

Фантазійний макіяж - один з найбільш чудових способів самовираження через власну зовнішність. Це дивовижні оригінальні художні образи, які свідчать про неординарність особистості, талант і здібності. Саме тому фантазійний макіяж користується величезною популярністю не тільки серед молоді, а й дам старшого віку.

Призначення фантазійного макіяжу - це конкурси краси, модельний бізнес, різні корпоративні і клубні вечірки, всілякі презентації, представленя, рекламна діяльність і, звичайно ж, створення образів для особистого портфоліо і навіть сімейного фотоальбому.

Фантазійний макіяж тому й називається фантазійним, що призначений реалізувати творчі фантазії через обличчя. Вищий клас фантазійного макіяжу - це коли практично без виконання фейс-арту обличчя асоціюється, наприклад, з милим кошеням або граціозною пандою. Дуже часто фантазійний макіяж використовується спільно з фейс-артом та боді-артом на масовках або корпоративних видовищних заходах.

Багато талановитих людей стали рядовими майстрами лише тому, що перестали сприймати нове, а значить і зростати професійно. Головне - ніколи не зупинятися на досягнутому. Необхідно використовувати будь-який шанс, щоб постійно йти вперед. Тому існує багато всіляких конкурсів та майстер класів.

Щоразу, через плоди вікової праці людського розуму і таланту, чи через власне минуле, змінюється людина, змінюється її світогляд. Сприйняття того чи іншого стилю цілком залежить від епохи і всього на чому вона залишає свої відбитки, а тому в першу чергу від людського ставлення до дійсності.

Сучасний світ неймовірно швидкоплинний. Тому базуючись на знаннях історії з візажу, планується створення філософського образу на основі єгипетського стилю. Застосовуючи красу, досягнення, особливості і сучасної моди було розроблено фантазійний макіяж «Єгипетська красуня». Даний образ створений для виступів, конкурсів, подіумів. Система єгипетських вірувань і сучасна мода втілилася в конкурсний макіяж. Єдність цих двох чинників стало своренням курсової роботи.

Темою курсової роботи обрано фантазійний вечірній макіяж в єгипетському стилі «Єгипетська красуня».

1 Творча частина

1.1 Аналіз сучасного і перспективного напрямів моди в мистецтві візажу

Бурхливий розвиток у XІ ст. перукарської справи, поширен­ня ідей краси, модних тенденцій та креативних стильових рі­шень стали можливими завдяки створенню національних і між­народних професійних організацій перукарів. Найвідоміші серед них — це Intercoiffure Mondiale (ICD), Haute Coiffure Francaise (HCF, асоціація незалежних перукарів), Organization Mondiale Coiffure (OMC). Intercoiffure Mondiale разом з іншими організаціями визначає модні тенденції в макіяжах. Двічі на рік у Парижі члени асоціації створюють колекції весна — літо та осінь — зима, які відображають останні тенденції перукарської моди. Кожен член асоціації отри­мує повний набір фотокарток і постерів колекції.

Провідні вітчизняні і зарубіжні майстри та центри моделювання створюють та диктують нам напрямки моди. Провідними українськими майстрами можна вважати: Вячеслава Дюденка, Ірину Павлюк, Марину Каніковську, Олександра Кирилюка, Тетяну Шинкаренко. Із зарубіжних: Патрік Камерон, Мартіна Ахт. Центри моделювання розміщені в Києві, Львові, Сімферополі, Харкові та інших великих містах.

Тенденції макіяжу змінєються кожен сезон. Ця весна випромінює чуттєвість. Її образи жіночні, елегантні і завжди трохи гламурні. У моді знову індивідуальність. Стильний макіяж підкреслить неповторну чарівність. У цьому сезоні також будуть головувати синій та чорний кольори. Всі відтінки синього кольору, часто змішані. Коричневий, зелений і натуральний білий збережуться як важливі нейтральні кольори. А також ягідно-червоні: полум’яно-яскраві винні, вишневі, малинові та блідо рожеві; живі зелені: різні лісові тони, відтінки моху; багаті відтінками сині тони; фіолетові кольори з відтінками синього.

Нові тенденції макіяжу сезону весна-літо 2012 абсолютно дивовижні. Пастельна кольорова гама - ідеально підходить для теплої весни. Від макіяжу залежить дуже багато чого, він багато в чому визначає вигляд, стиль, тому кожен сезон індустрія краси пропонує нам безліч найрізноманітніших тенденцій, з яких кожна може підібрати тренд за смаком. Як правило, тенденції в області макіяжу доповнюють модні тенденції, що дозволяє створити цілісний гармонійний образ. Одна із самих актуальних тенденцій макіяжу в прийдешньому сезоні - природний макіяж у пастельних тонах, що підходить практично всім, незалежно від віку (літ.10 ст. 56).

Тенденції макіяжу весна 2012 дозволять поєднувати сміливість і витонченість, грати з кольором Smoky Eyes і губ. Макіяж Smoky Eyes не повинен бути тільки темним, слід використовувати золото, срібло, сині і фіолетові кольори. З кольором губ можете взагалі себе не обмежувати, всі відтінки від пурпурного до червоного і помаранчевого. Головне підібрати такі кольори макіяжу, які б доповнювали тон вашої шкіри, колір очей і волосся.

Макіяж очей з використанням перламутрових тіней може виглядати не тільки святково, але й елегантно. Домогтися крижаного погляду можна за допомогою перламутрових тіней блакитних або срібних відтінків. Слід нанести тіні тільки на верхню повіку і розтушувати так, щоб отримати сяйво. Глибину кольору і яскравість можна регулювати кількістю тіней і інтенсивністю розтушовування.

Для макіяжу Smoky Eyes потрібно вийти за межі чорних і коричневих кольорів. Зробити вибір на користь темно-синіх, фіолетових і сріблястих відтінків.

Головний тренд 2012 года – класика, природній макіяж з акцентом на smoky eyes. Ще один актуальний тренд – яскраві очі або губи. З однієї сторони, красиво нафарбовані очі завжди притягують увагу, але не варто забувати про вуста. В цілому, в 2012 фаворитом є яскравий макіяж з використанням насичених відтінків (літ.10 ст. 23). У 2012 губи будуть яскравими, чуттєвими і спокусливими. Насичений колір губ підкреслить сексуальність і харизму жіночності. Найактуальніші цього року відтінки помади: червоний, помаранчевий, бордовий і яскраво-рожевий (літ.10, ст. 24).

Такі відтінки губ були у моделей на показах у Donna Karan (Донна Каран), Jean Paul Gaultier (Жан Поль Готьє), Christian Dior (Крістіан Діор) і Yves Saint Laurent (Ів Сен Лоран).

Сезон Весна/Літо 2012 можна заслужено назвати сезоном суперечливою краси. Природність поряд зі сміливим і навіть агресивним видом становлять дивне поєднання, слід обов’язково приміряти всі образи сезону.

Можна додати у макіяж натхнення у стилі ретро, використати трохи туші і рідкої підводки для очей, щоб підкреслити сміливий колір губ.

Більшість дизайнерів, здавалося, вибрали очі в якості ключової фігури в макіяжі. Варіанти макіяжу очей дуже різні починаючи від класичних і витончених закінчуючи ефектними і навіть екстремальними все це в модному сезоні краси Весна/Літо 2012.

Натхнення черпається зі створених образів для модних показів Lanvin (Ланвін), John Galliano (Джон Гальяно), Alexander Wang (Олександр Вонг) і Rodarte (Родарте).

І останнім, але не в останню чергу виступає тенденція витонченої лялькової краси, як можна побачити у Chanel (Шанель), Louis Vuitton (Луї Віттон), Dolce & Gabbana (Дольче і Габбана) і Giorgio Armani (Джорджо Армані).

Стрілки на очах - ще один актуальний тренд 2012. У весняних показах Gean Castelbagae, Geremy Scott, Paola Frani, Krizia фаворитом стали стрілки, які перетворилися на витвір мистецтваю. Візажисти все ще експериментують с димчатим макіяжем очей або smokey eyes.

У колекціях весни-літа 2012 Victo, Rolf, Roccobaroco, Badgley Michkо, Nicole Farhi синій колір править балом. У підтвердженнях модних візажистів і дизайнерів цей колір і всі його відтінки стануть основним beauty-трендом в 2012.

Тредовою пропозицією на 2012 є широкі натуральні брови.

Конкурсний макіяж не лише прикрашає особу - він веде до слави, успіху, а головне - до гармонії між внутрішнім і зовнішнім світом, змінюючи людину в фантазійний образ.

Аналогами фантазійних макіяжів є учасники конкурсу «Найкращий візажист MAKE-UPATELIER в Росії 2011» (літ.10 ст. 43). Перше місце зайняла Вєра Кошеліна з Нижнього Новгороду. Вєра отримала головний приз конкурса – безкоштовне навчання в Центрі професійного макіяжа і грима Make-up Atelier Paris. Конкурсний макіяж її «Романтичний ексклюзив» вражає винахідливостю. Фантазійний макіяж виконаний у рожевій, чорній, золотистій та білій кольоровій гамі. Малюнок макіяжу складається з різноманітних дуг та овалів. «Романтичний ексклюзив» зачаровує своєю яскравістю кольорів та сексуальністю (додаток 1, малюнок 1).

Друге місце зайняла Анна Зайцева з Ростова-на-Дону. Анна отримала  сертифікат на безкоштовне навчання по курсу «Основи грима» в Школі професійного макіяжу і грима Make-up Atelier і набір професійної декоративної косметики Make-up Atelier Paris. Її робота «Вогонь – це життя» мала вражаючий ефект. Пронизлива тема вогню асоціюється з життям кожної людини. З вогню людство пішло і без нього не зможе. Кольорова гама з червоного, жовтого, помаренчевого стала головним акцентом в образі «Вогонь – це життя» ( додаток 1, малюнок 2 ).

Третє місце розділили між собою Ангеліна Соколова з Волгограду і Олена Поустовіт з Ростова-на-Дону. Мастера отримали сертифікати на безкоштовне навчання по курсу «Підвищення кваліфікації, фантазійний блок» в Школі професійного макіяжу і грима Make-up Atelier і  набір професійної декоративної косметики Make-upAtelierParis. Вражає робота Ангеліни Соколової «Осінь» яскравістю, насиченістю кольорів та декоративними аксесуарами на осінню тематику. Осінь – яскрава пора, яка відтворилась в фантазійному макіяжі. Відтворення хмар у фіолетовій кольоровій гамі, заокруглені пелюстки опалого листя лягло в основу конкурсного макіяжу ( додаток 1, малюнок 3 ).

Олена Поустовіт здивувала своєю роботою «Фантазійні крила». Макіяж виконаний так, що лінії малюнку нагадують крила кажана. Олена за допомогою рожевого, голубого та чорного кольорів намагалась передати фантазійність, незвичайність, екстравагантність даного образу (додаток 1, малюнок 4).

А також визначна робота Констянтина Левренчука з Запоріжжя «Жовта мрії» (додаток 1, малюнок 5) знайшла своє місце в конкурсі з візажу «Фантазійний образ». За допомогою різноманітних ліній, закарлючок, розтяжок створено малюнок макіжу, який виконаний у жовтій, чорній та білій кольоровій гамі. Констянтин за допомогою кольору намагався передати настрій мрійливості.

Тому базуючись на знаннях історії з візажу, планується створення філософського образу на основі єгипетського стилю. Застосовуючи красу, досягнення, особливості і сучасної моди було розроблено фантазійний макіяж «Єгипетська красуня». Даний образ створений для виступів, конкурсів, подіумів. Система єгипетських вірувань і сучасна мода втілилася в конкурсний макіяж.

Базовою основою для створення «Єгипетська красуня» став макіяж «Фантазія» в єгипетському стилі ( додаток 2, малюнок 6 ). Запозиченими елементами у створенні власної розробки було взято за основу стрілки, техніку «банан» та яскравість кольорової гамми. Від базової історичної моделі перейнято акцент на очі і за основу взято синій колір тіней.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]