Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
проектний аналіз.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
41.1 Кб
Скачать

Проектний аналіз

1.Життєвий цикл інвестиційного проекту, його тривалість, стадії реалізації.

ЖЦП – це тривалість часу від задуму проету до його закінчення, який хакаракиеризується моментом здійснення одних витрат за проектом, поява проекту, отримання останньої вигоди.Фази:1.Розробка. 2, Ідентифікація. 3. Експертиза проету.Розрізняють наступні стадії : 1 Передідентифікація – стадія визначення інцест. Можливостей, яка повязання з отриманнямСюда належать : природні ресурси придатні для обробки, конкурентні сили і галузева барери, майбутній попит на певні споживчі чи ново створенні товари, вплив довкілля, імпорт,2. Розробка і експертиза готуються вся інф. Необхідна для прийняття рішення шодо інвестування . 3. Розробка проекту всі прийнятті рішення, припущення повинні бути описпні і поясненні для того щоб проект був зрозумілий для всіх учасників. 4. Ідентифікація – вибір цілей проекту, визначення його завдань на цій стадії складається перелік усіх можливих ідей здатних забезпечити виконання цілей економічного розвитку. 5. Підготовка проект,його етапи1.попередня оцінка.2 додаткові дослідження. Попередня оцінка здійснюється за такими напрямами-Технічна здійснення проекту,економічна допустимість , фінансова доцільність , інституційна допустимість , оцінка ризику і не визначеності . Додаткові дослідження – вивчення ринку конкретних товарних груп, оцінка сировини і ресурсних можливостей за ступенем доступності існуючих цін на дані ресурси,вибір і використання технологій. Визначення та уточнення масштабів проекту, визначення потенційних джерел фінансування.6 експертиза проекту - оцінка не зацікавленими юри. І фіз.. особами, не залежними організаціями за стандартними або не формальними критеріями того чи іншого проекту. НАПРЯМИ ЕКСПЕРТИЗИ: комерційна (дослідження ціни ринок) технічна ( технічні можливості, переваги) екологічна ( впливає на зовнішнє середовище) фінансова , соц.., ек.7Стадія детального проектування – розробка функціонування схеми і фізичного плану під-ва, визначення обсягів інвестиційних витрат . Ця стадія складається із планування,буд. Робіт, календарне фінанси., підготовка буд. Документації.

2.Основні принципи проектного аналізу. Середовище проекту, зовнішні та внутрішні фактори.

Принцип альтернативності-вибір найкращих варіантів, прийняття найкращих проектних рішень. Принцип Обумовленності – адекватна оцінка проекту в основі якої покладено ек.цінності, чітку розмежування вигід і витрат.Маржинальний Принцип. – розглядає комплексний вплив змінних. Порівняння з проектом і без проекту П – врахування у очікуваних змінах позитивних і негативних грошових потоках.

До зовнішніх факторів відносять – пол., ек.,Соц.,правові , науково техн., культурологічні,інфраструктурні,природні.Внутрішнє середовище П. – має для реалізації проекту значення.Найбільш значущі –ек.умови(кошторис і бюджет проекту,ціни,податки,тарифи,ризик,страхування,стимулювання і пільги)соц..умови (забезпечення стандартних умов життя учасників проекту), стиль керівництва проектом (психологічні клімат,атмосфера),Організація (розподіл прав і обов’язків),методи та засоби комунікації(повнота обміну інформації.