Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ до вироб. практики. doc.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
100.86 Кб
Скачать

5 Вимоги до звіту та підсумковий контроль

Звіт складається в кінці практики в термін, передбачений календарним графіком, і разом із щоденником є основними підсумковими документами.

Рекомендується наступний зміст звіту:

1 Вступ

2 Загальні відомості про структуру організації та її відносини з іншими підприємствами й підрозділами

3 Характеристика будівельного майданчика (проектного відділу) та управління виробництвом

4 Технологія й організація виробництва

5 Економічні питання будівництва

6 Результати виробничих екскурсій

7 Індивідуальне завдання

8 Список використаної літератури

Додаток до звіту:

  • креслення, схеми, профілі, топооснова;

  • матеріали проектів організації робіт;

  • малюнки і фотографії;

  • заповнені зразки бланків різних документів виробничої діяльності та статистичної звітності.

При підготовці матеріалів звіту потрібно врахувати такі рекомендації.

У вступі необхідно вказати місце проходження виробничої практики, назву організації, де проходила практика, номер наказу та посаду, на якій студент проходив практику, дати коротку характеристику об'єкта будівництва й указати, під чиїм керівництвом проходила практика.

У розділі „Загальні відомості про структуру організації” навести схему організаційної структури управління в установі, взаємовідносин із субпідрядними організаціями і постачальниками конструкцій, матеріалів та виробів (відстані їх перевезень, вартість, паспорти, сертифікати тощо); зазначити об'єкти будівництва, обсяги робіт щомісячні, квартальні, річні.

У розділі „Характеристика будівельного майданчика (проектного відділу) та управління виробництвом” слід навести характеристику будівельного майданчика, перелік робіт, ознайомитись та подати проектні матеріали: схеми, плани, розрізи, конструкції тощо; зазначити терміни початку і закінчення робіт, уведення в експлуатацію, структуру управління будівельним виробництвом, права й обов'язки лінійного персоналу тощо.

У розділі „Технологія та організація виробництва” необхідно описати декілька видів робіт, що виконуються на об'єкті, машини і механізми під час роботи, заходи з охорони праці та техніки безпеки; навести передові методи і форми організації роботи робочих, системи оплати праці, оформлення нарядів, обліку виконаних робіт; подати зразки документів з організації праці і заробітної плати, матеріали проекту організації будівництва та проекту виконання робіт тощо.

У розділі „Економічні питання будівництва” потрібно розкрити сучасні форми фінансування, оформлення кредитів, іпоточне кредитування, складання кошторисів доходів і витрат будівельної організації, визначення договірної вартості робіт, сплати обов'язкових податків (податок на додану вартість, податок на прибуток і т. д.); висвітлити фінансово-економічні стосунки між замовником, підрядником, інвесторами, кредиторами, банком тощо; навести результати фінансово-економічної діяльності організації, визначення прибутку, його розподіл та використання, поповнення й оновлення основних фондів; вивчити порядок складання актів виконаних робіт та форми статистичної звітності (зразки розмістити в звіті).

У розділі „Виробничі екскурсії” подати перелік відвіданих об'єктів, дати їх коротку характеристику, навести передові технології і нові будівельні матеріали та вироби. Усе це можна проілюструвати схемами, паспортами, прайс-листами, фотокартками, кресленнями тощо.

Розділ „Індивідуальне завдання” виконується всіма студентами, навіть студентами заочної форми навчання, у яких основне місце роботи відповідає вимогам виробничої практики. Для написання вказаного розділу необхідно ознайомитись з аналогом об'єкта майбутнього дипломного проекту. Потрібно зібрати вихідні дані та матеріали для його виконання, провести аналіз і наукове обґрунтування можливих варіантів проектного рішення ділянки автомобільної дороги та окремої будівлі сільськогосподарського призначення.

Рекомендовані вихідні дані для розроблення дипломних проектів

Зі спеціальності „Автомобільні дороги та аеродроми”:

  • ситуаційна схема автомобільних доріг;

  • топографічна карта;

  • план траси автодороги;

  • план ділянки автомобільної дороги (при реконструкції та експлуатації);

  • поздовжній і поперечний профілі (при реконструкції);

  • матеріали до спеціальної частини проекту;

  • геологічні умови;

  • природно-кліматичні умови.

Зі спеціальності „Промислове та цивільне будівництво”, спеціалізація „Сільськогосподарське будівництво”:

  • ситуаційний план;

  • схема генерального плану;

  • плани та розрізи будівлі;

  • ґрунтові умови майданчика;

  • рельєф місцевості;

  • конструктивні елементи будівлі.

У звіт включається матеріал, зібраний під час роботи на виробництві. Зразок оформлення титульного аркуша звіту наведено в додаткові А.

Звіт має бути написаний чорнилами, на аркушах розміром 297x210 мм, ліворуч – 20 мм, праворуч – 5 мм, зверху і знизу по 15 мм. Ілюстративний матеріал розміщується в кінці звіту як додаток із нумерацією сторінок, на які в тексті повинні бути посилання. Стиль викладання матеріалу в звіті повинен бути чітким, лаконічним, зрозумілим. Обсяг звіту – 15-20 сторінок рукописного тексту зі схемами, малюнками, фотографіями.

Звіт підписується студентом і керівником практики від виробництва та засвідчується печаткою організації.

Після закінчення практики студенти захищають звіт. Підведення підсумків практики є завершальним етапом, його мета – оцінити якість проведеної практики, виявити позитивні та негативні сторони.

Студенти захищають звіт перед комісією, призначеною завідувачем кафедри, до її складу входять керівники практики від кафедри, викладачі кафедри, котрі викладають спеціальні дисципліни, та керівники дипломного проекту.

Студент, який отримав незадовільну оцінку за практику, відраховується з університету.