Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ до вироб. практики. doc.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
100.86 Кб
Скачать

2 Строки та бази практики

Початок практики планується заочним деканатом згідно з графіком навчального процесу і залежить від терміну закінчення екзаменаційної сесії.

Базовими місцями виробничих практик можуть бути будівельні, ремонтно-будівельні та експлуатаційні організації незалежно від форм власності, але що повністю відповідають вимогам робочої програми.

Університет має постійні договори на підготовку спеціалістів і базові місця практики в будівельних організаціях у м. Полтаві та Полтавській області.

При бажанні студентів спеціалізуватись у галузі проектування вони можуть проходити практику у проектно-вишукувальних організаціях, котрі замовляють таких спеціалістів (Полтаваінжрозбуд, Полтавагропроект, Земпроект, Полтавський відділ УкршляхНДІпроект).

У разі невідповідності основного місця роботи умовам практики студент-заочник повинен пройти виробничу практику на базових підприємствах, з якими університет має відповідні договори.

З метою збільшення місць практики можуть використовуватися небазові підприємства за підготовленими кафедрою договорами.

Студенти мають право самостійно з дозволу кафедри підбирати для себе місце практики і пропонувати його для використання за наявності гарантійного листа про згоду підприємства на проведення виробничої практики.

3 Організаційні питання і керівництво практикою

До від'їзду на практику в організацію, де вона буде проходити, студент повинен ознайомитись із метою та завданням практики, складом і особливостями проходження практики, з вимогами до трудової дисципліни та техніки безпеки.

Кожний студент до від'їзду на практику має отримати в деканаті направлення, а у керівника дипломного проекту – щоденник виробничої практики та індивідуальне завдання за темою майбутнього дипломного проекту.

До безпосереднього керівництва практикою від університету залучаються досвідчені викладачі кафедри, які беруть участь у навчальному процесі зі студентами заочної форми навчання.

Керівник практики від університету до початку практики повинен провести інструктаж про порядок проходження практики та з техніки безпеки, перевірити наявність у студентів необхідних документів (направлення, програма, щоденник, календарний план, індивідуальне завдання, тема дипломного проекту), повідомити студентам про систему звітності з практики.

Загальне керівництво практикою від виробництва покладається на керівника або головного інженера підприємства (підрозділу).

Безпосереднє керівництво практикою на виробництві здійснюється згідно з наказом по підприємству висококваліфікованими спеціалістами або досвідченими майстрами, виконробами та ін.

У ході керівництва практикою керівник від виробництва повинен сприяти проведенню практики відповідно до програми та отриманню студентами в період практики необхідних практичних знань зі спеціальності у галузі технології, організації, економіки і менеджменту в будівництві, допомогти зібрати потрібний матеріал для складання звіту з практики.

За нещасні випадки зі студентами в період практики несе повну відповідальність підприємство.