Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Техніка безпеки при роботі за комп.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
63.11 Кб
Скачать

3. Цветосветовой клімат

Стіни видавництва пофарбовані в бежевий колір, тому всі приміщення виробляють світле, легке враження. Його доповнює природне бічне освітлення з великих шкільних вікон і верхні лампи "денного світла". Вони працюють навіть удень, тому, на мій погляд, більшість приміщень "Армади" висвітлено зайві сильно, при тому, що основна частина робочого часу штату проходить за комп'ютерами. Два різнотипних джерела світла, як відомо, шкідливі для очей. На другому поверсі проникнення природного світло ускладнюють крони дерев, лампи "денного світла" переважають, що дещо покращує ситуацію з освітленням.

Отже, світлова навантаження на працівників видавництва занадто велика через роздвоєності джерел світла.Найпростішим вирішенням цієї проблеми була б купівля жалюзі на всі вікна. На жаль, вони є лише в художньому відділі.

4. Мікроклімат

Мікроклімат у всіх приміщеннях видавництва сприятливий для роботи. Всі кімнати оснащені кондиціонерами, стелі високі, великий об'єм кімнат нейтралізує випромінювання комп'ютерів. Влітку деякі вікна відкриваються, що забезпечує додатково провітрювання. Повітря в приміщеннях чистий, не дивлячись на велику кількість книг, на які легко осідає пил. Опалення парове, так що і в серйозні морози у видавництві тепло. Під вікнами "Армади" посаджені дерева, що також благотворно впливає на мікроклімат.

5. Шумовий клімат

Приміщення видавництва досить добре ізольовані від шумів. Панелі, штукатурка, шафи з книжками не дають проникати шуму автомобілів. Оскільки "Армада" розташовується в будівлі школи, вона перебуває від дорогиметрів за п'ятдесят, крім того, шум машин приглушають дерева. Внутрішні шуми заглушуються килимовими покриттями, так що і пересування людей не заважають роботі. Студенти інституту не заходять в корпус, що знімається видавництвом, тому й студентські шуми теж не відволікають працівників "Армади". Інтелігентністьштату не дозволяє розмовляти голосно, коли хто-небудь у тій же кімнаті працює, так що слід зауважити, що шумовий клімат видавництва сприяє серйозної, вдумливої ​​і кропіткої роботи.

6. Електробезпека

Всі електро-та комунікаційні дроти ізольовані і по можливості взагалі захищені від фізичного впливу. Пробки прибрані в спеціальні ящики. Електробезпека видавництва перебуває на досить високому рівні.

7. Пожежна безпека

Пожежна безпека видавництва середня, як у звичайній організації. Коштів автоматичного пожежогасіння я не бачив, вогнегасники є в обох великих кімнатах (художньому відділі і редакції), крім того, в коридорі на нижньому поверсі є пожежний кран. Ймовірно, такий же є в коридорі верхнього поверху. Пожежного виходу у видавництві немає, але є додаткові двері у скляній галереї, через яку можна здійснити евакуацію персоналу на випадокпожежі.

З-за високого рівня організації електробезпеки, ймовірність короткого замикання вкрай мала. Пожежна підготовка працівників мінімальна, тому їх адекватні дії в критичній ситуації малоймовірні. Електроприладиексплуатуються дуже активно, кількість розеток велике, тому за їх правильним використанням та дотриманням техніки пожежної безпеки треба уважно стежити.