Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Техніка безпеки при роботі за комп.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
63.11 Кб
Скачать

Характеристика об'єкта дослідження

Видавництво "Армада" розташовується на Кронштадтському бульварі в Інституті підвищення кваліфікаціїпрацівників авіаційної промисловості, який, у свою чергу, займає колишню школу стандартного планування, зараз таких багато - три поверхи, велика частина другого віддана під спортивний зал, сходи на який відокремлена від парадного входу заскленій галерейки. Видавництво спеціалізується на масовій літературі -фантастика, детектив, історична белетристика, науково-популярні видання, дитяча література.

Видавництво розбито на кілька блоків приміщень, в даній роботі будуть розглянуті редакція, бухгалтерія і художній відділ. Редакція розташовується на нижньому поверсі, вона розрахована на досить велику кількість людей, оскільки саме в ній відбуваються зустрічі з авторами, перекладачами, літагента та іншими партнерами.Редакція займає близько 40 кв. метрів, вона розбита довгими столами на три секції.

Бухгалтерія, художній та комп'ютерний відділи розташовані на другому поверсі. Оскільки це "святая святих" видавництва, вони відокремлені один від одного коридором, в центрі якого стоїть стіл з охоронцем, що підтримує пропускний режим. Всі вони так чи інакше розташовані в колишньому спортивному залі школи, зрозуміло, повністю перепланованому і перебудованому, так що видавництво виробляє цілком солідне враження. Бухгалтерія - це трійка дрібненькі кімнаток, кожна площею в 10-15 кв. метрів, з'єднаних коридорчиком і захищених від головного коридору масивними дверима з парольних замком. Комп'ютерний відділ - дві кімнати теж в 10-15 кв. метрів на тому місці, де в подібній планування школах перебуває роздягальня. Повторюю, що поверх перебудований і виглядає так, ніби спочатку і був спланований під видавництво.

Художній відділ займає велику площу - метрів 30-40, він не поділений на секції, столи стоять уздовж стін, залишаючи центр приміщення порожнім - у відділі вельми активний рух. Видавництво займає ще кілька приміщень, але оскільки я в них не був, в цій роботі вони не розглядаються.

2. Травмоопасность технологічного процесу

Травмоопасную ситуацію у видавництві уявити досить важко. Однак є кілька вельми неприємних моментів, які, гіпотетично, можуть зашкодити здоров'ю працівника видавництва. Треба зауважити, що шафи з книжками,довідниками, виданнями "Армади" та видавничими планами, що розташовуються в редакції, досить високі, а драбини в приміщенні немає, тому, щоб взяти книгу з верхньої полиці, невисокому працівнику доводиться або підстрибувати, сподіваючись з льоту вихопити потрібне видання, або залазити на стілець, що, погодьтеся, небезпечно, тим більше якщо врахувати, що частина штату складається з жінок похилого віку.

Крім того, жоден комп'ютер не захищений екраном, який з-за постійно включеного верхнього "денного" світла жахливо блікуєт. До того ж працівникам редакції, які проводять за текстом по багато годин на день, доводиться сидіти за неналаштованою палітрою редактора - чорний текст на білому тлі. Таке поєднання кольорів припустимо в книзі, але не на комп'ютері - настільки висока контрастність садить очі нітрохи не менше, ніж заблікованность екрану. У художньому відділі освітлення поставлено вдаліше, але захисних екранів теж немає, але вже з технічної необхідності: професійна робота з зображеннями вимагає чіткого бачення фарб, а захисні екрани істотно спотворюють кольори.