Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
bestref-69046.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
485.38 Кб
Скачать

Кадрова політика

Людина займає центральне місце в соціальній ринковій економіці. Підприємець, що успішно веде справи, дуже незабаром розуміє, що підприємство може досягти гарних результатів лише при наявності вдоволеного, кваліфікованого і високо мотивованого трудового колективу.

Разом з тим, витрати на оплату праці персоналу на більшості підприємств оптової торгівлі поряд з витратами на закупівлю товарів складають самий великий блок витрат. Тому питання, зв'язані з персоналом на підприємстві, вимагають особливої уваги з погляду рентабельності підприємства.10

Якщо підприємство хоче успішно функціонувати на ринку, то позиція керівництва в майбутньому повинна бути результатом якості ідей і прийнятих рішень, а не ієрархічного положення.

Тільки за допомогою стилю керівництва, спрямованого на співробітництво, підприємства оптової торгівлі зможуть справитися з комплексними проблемами в майбутньому. Складна задача структурної перебудови підприємств і створення нових виробничих функцій буде найбільше успішно вирішена керівництвом, орієнтованим на колективну роботу й особисту відповідальність.

Гарні кадри для торговельного підприємства відіграють вирішальну роль. Т.к. торгівля це, насамперед спілкування з покупцями і постачальниками, то уміння вторговувати найкращі умови є великою перевагою. Уміння розмовляти й улагоджувати проблеми з покупцями так, щоб не втратити них, доступно не кожному. Найбільша відповідальність за якість роботи підприємства лежить на менеджерах. Правильно підібрати людей на ту або іншу посаду входить в обов'язку директора, це складає половину успіху роботи фірми. Для роботи експедиторами повинні бути підібрані люди з досвідом, вони повинні бути надійними, тому що працюють не тільки з товаром, але і коштами.

Ще одна посада на підприємстві, що вимагає найбільшого уміння спілкуватися – торговельний агент. В перших він представляє фірму, тобто є особою фірми. Від якості його роботи залежить обсяг замовлень і відношення до фірми. Тому, набираючи торговельних агентів, варто враховувати всі ці якості.

Розглянемо штат підприємства оптової торгівлі в сфері постачання роздрібної торгівлі продуктами харчування.

Оцінити результати праці на підприємстві можна використовуючи наступні показники:

1. Обсяг продажу товарів і реалізації платних послуг

2. Обсяг товарообігу в цілому

3. Обсяг продажу окремих товарів у цілому

4. Обсяг продажу окремих видів товарів

5. Обсяг реалізації платних послуг

6. Кількість наданих покупцям платних послуг

7. Обсяг окремо виконаних допоміжних операцій

8. Обсяг окремих видів виконаних госп. операцій (закупівля товарів і т.п.)

А показники оцінки витрат праці:

1. Средньосписочна чисельність персоналу в цілому

2. Средньосписочна чисельність працівників окремих категорій

3. Число відпрацьованих людиноднів

4. Число відпрацьованих людиноднів

5. Загальна сума фонду заробітної плати

6. Загальна сума витрат на зміст персоналу

Основною метою керування продуктивністю праці є пошук і реалізація можливих резервів її росту. Принципова фомула розрахунку продуктивності праці

ПТ=Р/ЗТ

Де ПТ – продуктивність праці; Р – обсяг результат діяльності працівника (персоналу в цілому); ЗТ – витрати живої праці.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]