Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
document.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
107.01 Кб
Скачать

3.Вимоги до проектованого асортименту одягу і тканин

Даний фірмовий одяг, може бути призначений для повсякденного носіння. Тому в порядку значимості до обраного виробу (футболки) ставляться такі вимоги:

  1. гігієнічні - захист людини від впливу несприятливих факторів зовнішнього середовища, забезпечення нормальної життєдіяльності організму (шкіряне дихання, газообмін); вентиляція пододежного шару повітря; підтримка теплового балансу завдяки вибору матеріалу з асортименту вовняних тканин для пошиття даного виробу.

  2. експлуатаційні - забезпечення зручності в носінні завдяки достатньої свободи рухів і зносостійкість матеріалів.

  3. естетичні - художнє оформлення одягу, що виражається у виборі.

  4. функціональні - відповідність своїм основним призначенням, відповідність властивостей тканини призначенням.

  5. економічні - проектована виріб характеризується мінімальною площею деталей і, відповідно, мінімальними відходами матеріалів при розкрої.

  6. технологічні - зменшення трудомісткості обробки за рахунок ліквідації окремих операцій, спрощення способів обробки, створення умов для максимальної механізації технологічних процесів і підвищення продуктивності праці [22].

При виготовленні фірмового одягу різної сезонності використовують хлопчато-бумажні тканини, тому що її фізико-механічні властивості найбільш повно задовольняють перерахованим вище вимогам.

Гарні гігієнічні властивості виробам забезпечують гігроскопічність і вологовіддача використовуваних для шиття матеріалів (бавовни та поліефірних волокон – лавсан) [18].

У реальних умовах експлуатації якість і довговічність тканинивизначається стійкістю до стирання. Вона, у свою чергу, залежить від виду волокнистого матеріалу, виду переплетення, твердості, обробки і іншихфакторів. Норми стійкості до стирання камвольних тканин до повногоруйнування відповідно до вимог ГОСТ 15966-70. Міцність і надійність матеріалу характеризується розривною навантаженням: по основі [12; c. 53]

В обраному асортименті матеріалів найбільше повно виявляються такіцінні властивості поліефірних волокон як несмінаемость, безусадочность,стійкість до стирання, здатність зберігати заутюжені складки. Вироби з них не вимагають частого прасування, завдяки малому водопоглинанню чисткаїх як у мокрому, так і в сухому стані дуже проста.

ВИСНОВКИ

Таким чином, головною метою формування фірмового стилю є закріплення в свідомості покупців позитивних емоцій, пов'язаних з оцінкою якості продукції, її бездоганності, високого рівня обслуговування і забезпечення продукції підприємства і самого підприємства особливою впізнаваністю. Якщо ж підсумувати всі переваги, які дає фірмовий стиль, то можна назвати її одним з основних засобів формування сприятливого іміджу фірми, образу марки

Серед основних функцій фірмового стилю - функції довіри, ідентифікації та ефективності реклами. Постійні елементи фірмового стилю економлять час споживача, спрощують для нього процес здійснення покупки або споживання послуг і викликають позитивні емоції, що асоціюються з ім'ям і образом підприємства. Однак якщо реальний і штучно створений образи знаходяться в протиріччі, то маркетингові заходи можуть принести більше шкоди, ніж користі.

На закінчення, необхідно ще раз підкреслити, що фірмовий стиль грає неоціненну роль для створення торгової марки. У свою чергу торгова марка зі стійкою репутацією забезпечує стійкий обсяг виробництва і доходів. Стійка марка надзвичайно живуча, і ця властивість згодом дає величезну економію коштів.

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

  1. Антоненко До, Н, і ін. Методичні вказівки до виконання самостійною роботи по курсу "Теорія будови і проектування тканин" – Херсон; ХИІ, 1990.

  2. Гольман І.А., Добробабенко Н.С. Практика реклами. - К.: СП "Інтербук", 1991. - 38 с.

  3. Гущина К. Г., Бєляєва С. А. Асортимент, властивості та технічні вимоги до матеріалів для одягу. М. Легко

  4. Добробабенко Н.С. Фірмовий стиль: принципи розробки. - М: Инфра-М., 1999. - 12 с.

  5. Дуейн Д.К. Політика бренду [Текст] / Д.К. Дуейн - вид-во ВД ВЕСЬ., 2003. стор 215. - 246 с.

  6. Дурович, А.П. Маркетинг в туризмі: навч. / А.П. Дурович. - 2-е вид., Перераб. і доп. - Мн.: Нове знання, 2001. - 496 с.

  7. Закон України від 23 вересня 1992 р. № 3520-I "Про товарні знаки, знаках обслуговування і найменуваннях місць походження товарів".

  8. Ісмаєв Д.К. Маркетинг іноземного туризму в Україні - М., Майстерність, 2002 р. - 105 с.

  9. Люшер М. Колірний тест Люшера - АСТ, Сова, 2005. - 61 с.

  10. Павловська Е., Дизайн реклами: покоління NEXT. - СПб: Питер, 2003. - 320 с.

  11. Павловська Є. Дизайн реклами [Текст] / Є. Павловська - СПб.: Питер, 2004. - 311 с.

  12. Ромат Є.В. Реклама. - СПб.: Питер, 2002. - 544с.

  13. Скобкін С.С., Маркетинг і продажі в готельному бізнесі - М., МАУП, 2001 р. - 99 с.

  14. Туризм і готельне господарство / Під ред. Л. П. Шматько. - Ростов-на-Дону: МарТ, 2005. - 352 с.

  15. http://www.advesti.ru/publish/style/210405_whatisfstyle/

  16. http://www.bibliofond.ru/

  17. http://www.kirovinfo.ru/

  18. http://www.livemaster.ru/handmadebasket

  19. http://www.ln.com.ua/

  20. http://www.mpg.de/

  21. http://www.pronline.ru

  22. http://www.nahodka.ua/

  23. www.kirovinfo.ru (Фірмовий шрифтовий напис)

  24. www.ln.com.ua (Титов Л. Терміни - «імідж» і «думка»)

  25. www.rosdesign.com

18

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]