Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
document.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
107.01 Кб
Скачать

ЗМІСТ

РЕФЕРАТ 3

ВСТУП 4

1. Поняття та цілі формування фірмового стилю 5

2. Елементи та носії фірмового стилю 7

3. Вимоги до проектованого асортименту одягу і тканин 14

ВИСНОВОК 16

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 17

ДОДАТКИ

ВСТУП

Елементи фірмового стилю використовують в практиці ринкової економіки ще з прадавніх часів. Ці елементи були спочатку примітивні. Так, найбільш вправні ремісники позначали свою продукцію особистим клеймом. Покупці, обізнані про високу професійну репутацію цих ремісників прагнули придбати товари з такими знаками.

Найпопулярнішим предметом реклами є фірмовий одяг, що представляє не лише зручний та практичний одяг на кожен день, але й відмінний приклад рекламного рішення. Переваги текстильного виробу – трикотажної футболки – висока популярність якої у всіх вікових груп при малій собівартості. Фірмові футболки прекрасно підійдуть для персоналу презентаційних виставок, конференцій та рекламних акцій. Бейсболки - один з найпопулярніших видів рекламного носія. Бейсболка як елемент фірмового стилю органічно доповнює популярні футболки. Переваги використання цього головного убору очевидні: завжди помітні; носять люди різного віку та в будь-яку пору року.

Першочерговим завданням товаровиробника стала самоідентифікація, виділення себе із загальної маси безпосередніх конкурентів.

Актуальність роботи полягає в тому, що кожен день споживач стикається з безліччю схожих товарів, і у нього просто немає часу порівнювати всі їхні характеристики, а фірмовий стиль значно йому в цьому допомагає, виділяючи з усіх характеристик товару.

1. ПОНЯТТЯ І ЦІЛІ СТВОРЕННЯ ФІРМОВОГО СТИЛЮ

Відповідно до одного з більш вдалих визначень фірмового стилю, даних Н. Добробабенко: «Фірмовий стиль - це набір колірних, графічних, словесних, типографічних, дизайнерських постійних елементів (констант), які забезпечують візуальну і смислову єдність товарів (послуг), всієї вихідної від фірми інформації її внутрішнього і зовнішнього оформлення ». [4; с. 12 ]

Основними цілями формування фірмового стилю можна назвати:

- Ідентифікацію продуктів фірми між собою і вказівка на їхній зв'язок з фірмою

- Виділення продуктів фірми із загальної маси аналогічних продуктів її конкурентів

Таким чином, головною метою формування фірмового стилю є закріплення в свідомості покупців позитивних емоцій, пов'язаних з оцінкою якості продукції, її бездоганності, високого рівня обслуговування і забезпечення продукції підприємства і самого підприємства особливою впізнаваністю. Наявність фірмового стилю непрямого гарантує високу якість товарів і послуг, так як воно свідчить про впевненість його власника в позитивному враженні, яке він справляє на споживача

Серед основних функцій формування фірмового стилю:

- Довіра. Якщо споживач одного разу переконався в якості продукції (послуг), то це довіра буде в значній мірі поширюватися на всю іншу продукцію фірми. Крім того, наявність фірмового стилю само по собі викликає довіру.

- Реклама. Наявність фірмового стилю значно підвищує ефективність реклами. Крім цього, всі об'єкти, що містять елементи фірмового стилю фірми, самі є рекламою.

При стабільно високому рівні інших елементів комплексу маркетингу фірмового стилю забезпечує її власникові наступні переваги:

- Допомагає споживачеві орієнтуватися в потоці інформації, швидко і безпомилково знайти продукт фірми, яка вже завоювала його перевагу;

- Дозволяє фірмі з найменшими витратами виводити на ринок свої нові продукти;

- Підвищує ефективність реклами;

- Позитивно впливає на естетичний рівень і візуальне середовище фірми.

Фірмовий стиль на підприємстві має велике значення і поряд з іншими важливими компонентами маркетингу, становить окрему сферу діяльності в сфері стимулювання послуг [14].

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]