Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ГОС_Информатика.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
89.6 Кб
Скачать

Міністерство освіти та науки україни глухівський національний педагогічний університет імені олександра довженка

«ЗАТВЕРДЖУЮ»

ПЕРШИЙ ПРОРЕКТОР

____________________________

«____»_____________200__р..

Кафедра фізики і методики викладання

Навчальний рік 2010 -2011 р.р.

Семестр 10

Форма навчання денна

та заочна

Програма державного екзамену з інформатики з методикою викладання

V курс

Напрями підготовки:

7.010103 ПМСО Фізика

7.010103 ПМСО Трудове навчання

Програма затверджена Вченою Радою ГДПУ пр. №_______від ________________

Програму склали

Толмачов В.С., Бурчак С.О.

ЗАТВЕРДЖЕНО КАФЕДРОЮ

фізики і методики викладання

(назва кафедри)

Протокол № 6 від 25.02.11р.

Завідуючий кафедрою

(підпис)

Державний екзамен з інформатики з методикою викладання пояснювальна записка

Мета державного екзамену з інформатики та методики викладання інформатики – перевірка рівня загальної інформаційної культури випускни­ків та їх готовності до викладання інформатики в сучасних умовах розвитку суспільства.

Програма містить основні, найбільш важливі питання інформатики та методики викладання шкільного курсу інформатики.

На державному екзамені студент повинен продемонструвати вміння формулювати основні закони, пояснювати теоретичні основи інформатики та основи функціонування ПК, а також ілюструвати свої відповіді прикладами.

Державний екзамен проводиться за білетами, затвердженою кафедрою. До кожного білета включається три питання: одне питання, яке містить теоретичні відомості, друге на перевірку вмінь розв’язувати та виконувати практичні завдання і третє з методики викладання інформатики, як загальної, так і з вивчення конкретних розділів курсу шкільної інформатики.

Відповідаючи на запитання білета, студент повинен продемонструвати: глибоке розуміння цілей і задач, які стоять перед вчителем інформатики, вміння володіти певними практичними навичками дослідницької і методичної роботи, знання основних видів і змісту позакласної роботи з інформатики, вміння ілюструвати свою відповідь прикладами.

Критерії оцінювання відповідей

Балом “5” оцінюється такий рівень відповідей, при якому студент демонструє глибокі, міцні знання, точно і повно дає відповіді на всі питання, виявляє свідомий творчий підхід, вільне володіння науковим апаратом, знання спеціальної літератури.

Балом “4” оцінюється такий рівень відповідей, при якому студент демонструє достатньо повні знання, обґрунтовано, але з деякими неточностями дає відповіді на питання, виявляє самостійність мислення, загальну грамотність.

Балом “3” оцінюється такий рівень відповідей, при якому студент демонструє розуміння основного навчального матеріалу, але дає неповні відповіді на питання, виявляє частково усвідомлений рівень знань.

Балом “2” оцінюється такий рівень відповідей, при якому студент демонструє відсутність знань програмного матеріалу, дає невірні відповіді на питання, або зовсім не дає відповіді.