Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
maket_KR_nov.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
189.95 Кб
Скачать

4. Вимоги до оформлення пояснювальної записки

    1. Пояснювальна записка повинна бути надрукована на комп'ютері шрифтом чорного кольору на одній стороні аркуша білого паперу формату А4.

    2. Шрифт – Times New Roman (для виділення прикладів, понять тощо допускається використання інших шрифтів), розмір шрифту – 14. Відстань між рядками – 1,5 інтервали (до 30 рядків на сторінці). Верхнє і нижнє поля – 20 мм, ліве – 30 мм, праве – 10 мм. Абзаци починаються з відступу від лівого краю 15 мм.

    3. Листи повинні бути зброшуровані у папку.

    4. Всі розділи і підрозділи курсової роботи нумеруються. Нумерація розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів подають арабськими цифрами без знака №. Підрозділи нумеруються у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номеру підрозділу (наприклад, 1.3.2 – другий пункт третього підрозділу першого розділу), потім у тому ж рядку йде заголовок пункту). Такі структурні частини курсової роботи, як зміст, вступ, висновки, список використаних джерел не мають порядкового номера. Не можна друкувати 1. Вступ.

    5. Заголовки структурних частин курсової роботи «Зміст», «Розділ», «Висновки», «список використаних джерел», «додатки» друкуються великими літерами симетрично до тексту. Кожний розділ треба починати з нової сторінки. Відстань між заголовком та текстом повинна дорівнювати 3-4 інтервалам.

    6. Заголовки підрозділів друкуються маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Перенесення слів в заголовках не допускаються. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою.

    7. Нумерація сторінок подається у правому верхньому куті сторінки без знака № та крапки в кінці. Титульний аркуш, завдання, зміст, вступ (перша сторінка) включаються до нумерації, але номер сторінки не ставиться. Ілюстрації та таблиці в тексті включаються в загальну нумерацію.

  1. Ілюстрації в курсовій роботі необхідно подавати безпосередньо після тексту, де вони згадані уперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації і таблиці, розміщені на окремих сторінках роботи включають до загальної нумерації сторінок. Ілюстрацію, розміри якої перевищують формат А4 рекомендується розміщувати у додатках. Якщо необхідно, ілюстрації доповнюють або поясненнями, або коментарем. Ілюстрації обов’язково позначають словом "Рис." і нумерують послідовно в межах розділу за винятком ілюстрацій, поданих у додатках. Номер ілюстрації повинен складатися з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, між якими ставиться крапка. Наприклад: Рис.1.2. (другий рисунок першого розділу). Номер ілюстрації, її назва і пояснювальні підписи розміщують послідовно під ілюстрацією по центру. Ілюстрації графічних робіт в пояснювальній записці представляються у вигляді ксерокопій оригіналів на листах формату А4.

  2. Матеріал може оформлюватися у вигляді таблиці. На всі таблиці мають бути посилання в тексті, при цьому слово "таблиця" пишуть скорочено, наприклад: "... у табл.2.1.". У повторних посиланнях на таблиці та ілюстрації треба вказувати скорочено слово "дивись", наприклад: "див.табл.3.2.". Таблиці розміщують після першого згадування про неї у тексті роботи та нумерують послідовно (за винятком таблиць, поданих у додатках) в межах розділу. В правому верхньому куті сторінки розміщують напис "Таблиця" із зазначенням ії номера. Номер таблиці повинен складатися з номера розділу і порядкового номера таблиці в розділі, між якими ставиться крапка, наприклад: "Таблиця 1.2" (друга таблиця першого розділу). Кожна таблиця повинна мати назву. Назва таблиці міститься нижче, по центру сторінки над таблицею. Назву і слово "Таблиця" починають з великої літери. Назву не підкреслюють.У разі перенесення таблиці на іншу сторінку у правому верхньому куті цієї сторінки пишуть слова "Продовження табл." і зазначається її номер, наприклад: "Продовження табл.1.2". Висота рядків таблиці повинна складати не менше 8 мм.

  3. Зміст роботи має відповідати плану. На сторінці зі змістом зазначається номер початкової сторінки кожної складової дипломної магістерської роботи.

  4. Якщо за текстом роботи наведено цитати, статистичні дані тощо необхідно зробити посилання на джерела інформації. Посилання на джерела по тексту надають у квадратних дужках, наприклад: [15, с. 43] (посилка на джерело у списку використаних джерел під номером 15, де на сторінці 43 йдеться про це мова). При цитуванні текстів з газет, невеликих за обсягом нормативних документів, коли посилаються на джерело в цілому посилання на сторінки не обов`язкове (наприклад, [34]).

  5. Список використаних джерел оформлюється у відповідності до правил оформлення бібліографічних записів (Додаток Д). Основними елементами бібліографічного опису є інформація про: автора (-ів); назву твору; вид видання (за потреби - про перевидання чи переклад); місце видання, видавництво; рік видання та обсяг публікації. Рекомендується розміщувати використані джерела в алфавітному порядку за прізвищами авторів або першої літери назв творів.

  6. Оригінали графічних робіт, що представляються до експозиції, здаються в окремому пакеті, на якому позначаються: назва Вузу, Ф.И.О. автора, тема курсової роботи, звання і прізвище керівника, рік захисту, назва кафедри.

  7. В додатках до курсової роботи міститься допоміжний матеріал, потрібний для повноти сприйняття дослідження. Додатки наводяться після списку використаних джерел як продовження роботи у порядку посилань за текстом. Додатки не нумерують. Додаток має містити заголовок, надрукований симетрично до тексту сторінки. Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої друкується слово "Додаток" і велика літера, що позначає додаток. Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком Г, Є, І, Й, О, Ь. Наприклад, "Додаток А". Текст кожного додатка, якщо необхідно, може бути поділений на розділи й підрозділи, які нумерують у межах кожного додатка. У цьому разі перед кожним номером ставлять позначення додатка (літеру) і крапку, наприклад: А.2 - другий розділ додатка А; В.3.1 - перший підрозділ третього розділу додатка В. Ілюстрації, таблиці та формули, які розміщені в додатках, нумерують у межах кожного додатка, наприклад: рис. Д.1.2 - другий рисунок першого розділу додатка Д; формула (А.1) - перша формула додатка А.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]