Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Технологія та організація будівельного виробниц...doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
923.14 Кб
Скачать

Організація і технологія виконання робіт

До початку робіт по утепленню фасаду повинні бути проведений наступні підготовчі роботи:

- згідно вимогам СНиП 12-03-2001 робоча зона (а також підходи до неї і довколишні території) звільняється від будівельних конструкцій, матеріалів, механізмів і будівельного сміття - від стіни будівлі до межі зони, небезпечної для знаходження людей при експлуатації фасадного підйомника;

- на будівельному майданчику встановлюють інвентарні мобільні будівлі:

- проводять огляд і оцінку технічного стану фасадного підйомника, засобів механізації, інструменту, їх комплектності і готовності до роботи;

- відповідно до проекту виробництва робіт встановлюють на будівлю фасадний підйомник і запускають в роботу ;

Вантажопідйомні операції з упакованими листами з композитного матеріалу виходить проводити з використанням текстильних стрічкових строп (ТУ 3150-010-16979227).

На початковому етапі визначають маякові лінії розмітки фасаду - нижню горизонтальну лінію точок установки кронштейнів і двох крайніх по фасаду будівлі вертикальних ліній.Крайні точки горизонтальної лінії визначають за допомогою нівеліра і відзначають їх незмивною фарбою. По двох крайніх крапках, використовуючи лазерний рівень і рулетку, визначають і відзначають фарбою всі проміжні точки установки кронштейнів.

За допомогою схилів, опущених з верньої частини будівлі, по крайніх точках горизонтальної лінії визначають вертикальні лінії.

Використовуючи фасадний підйомник, відзначають незмивною фарбою точки установки несучих і опорних кронштейнів на крайніх вертикальних лініях.

При організації виробництва утеплювальних робіт площу фасаду будівлі розбивають на вертикальні захватки.Ширина вертикальної захватки рівна довжині робочого настилу колиски фасадного підйомника (2м), а довжина вертикальної захватки рівна робочій висоті будівлі. Напрям виробництва робіт - від цокольної частини будівлі вгору до даху.

Підготовка поверхні

Обробний шар, що втратив зчеплення з поверхнею конструкції при підготовці до виконання робіт по обладнуванню скріпле­ної теплоізоляції видаляють за допомогою дробострутинних апаратів, а також за допо­могою струменя дій води, що подається під тиском до 30 МПа. При невеликих обсягах робіт для цієї мети використовують кирки, зубила, скарпелі і щітки.

Напливи бетону і розчину видаляють електричними молотками, ручними сверд­лувальними машинами. При невеликих об­сягах робіт використовують бучарди, зуби­ла, сталеві щітки.

Великі, але такі, що не збільшуються трі­щини, а також великі вибоїни на поверхні конструкції розчищають від частинок зруй­нованого матеріалу стисненим повітрям.

Виступаючий зі швів кам'яної кладки роз­чин видаляють за допомогою зубила, скарпе­ля і молотка забезпечивши при цьому рівну без виступів поверхню.

По укосах дверних і віконних отворів ре­монтованих будівель знімають шар штука­турки або облицювання за допомогою скар­пеля, зубила і молотка. Поверхню після цього вирівнюють розчинними сумішами Ceresit СТ 29, заздалегідь заґрунтувавши сумішшю Ceresit СТ 17.

Покриття з фарб, що мають низьку паропроникність і слабке зчеплення з основою, видаляють обробкою піскоструминними апаратами, дробоструминними апаратами, тер­мічним випаленням або хімічною промивкою.

Ґрунтування поверхні.

Великі тріщини вибоїни ґрунтують су­мішшю Ceresit СТ 17, витримують протягом чотирьох годин до повного висихання ґрун­товки, потім заповнюють розчинною суміш­шю Ceresit. СТ 29. Тріщини підмазують шпате­лем вручну спочатку рухом шпателя упоперек тріщини (заповнюють тріщину розчиненою сумішшю), потім уздовж тріщини (вирівню­ють шар розчинної суміші урівень з поверх­нею конструкції). Тріщини шириною до 2 мм, а також малі подряпини розчинною сумішшю не заповнюються. Нещільні основи також об­робляються ґрунтовкою Ceresit СТ 17. Це за­побігатиме швидкому висиханню розчину, що прикріплює термоізоляційні плити, і до­зволить досягти його повної міцності.

Нерівності основи до 10 мм не виправ­ляють, виступи і нерівності стін розмірами більше 10 мм ґрунтують сумішшю Ceresit СТ 17 і вирівнюють розчинною сумішшю Ceresit СТ 29.

У тому випадку, коли шар розчину вихо­дить дуже товстий, виступи і нерівності ви­рівнюють шматочками утеплювача, які прик­леюють на поверхню стіни за допомогою розчину Ceresit СТ 190.

Приготування розчинної суміші для закріплення пінополістерольних плит

Розчинні суміші Ceresit СТ190 готують безпосередньо на дільниці будівельного майданчика, обладнаного водогінними пристроями, мірником для води і ва­гами.

Для приготування розчинних сумішей використовують розчиннозмішу-вачі або низькооборотну дриль з рамною насадкою пластмасову місткість. Співвідношення сухої суміші і води становить по масі для Ceresit СТ190 — 1:0,27.

У змішувач або в пластмасову ємність заливають розраховану кількість води і пос­тупово засипають суху суміш, постійно пе­ремішуючи розчинну суміш, що готується, до отримання однорідної маси. Потім пере­мішуючий апарат відключають і розчин ви­тримують протягом 5 хв. у спокої. Після цьо­го вмикають перемішуючий апарат і розчин перемішують ще протягом 2 хв.

Розчин Ceresit СТ190 слід використовувати протягом 1,5 години.

У разі загустання розчин слід перемі­шати, використовуючи низькооборотну дриль. Для розрідження готової суміші розчину не можна вводити додаткову кіль­кість води.

До місця виробництва робіт розчин в тарі (полімерні відра, бачки) подають під­йомником або лебідкою з блоками, укріпле­ними на заданій висоті, а також піднесенням у ручну.