Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Технологія та організація будівельного виробниц...doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
923.14 Кб
Скачать

Додаткове механічне кріплення плит утеплювача

Закріплювати плити утеплювача дюбеля­ми можна не раніше ніж через 3 доби після приклеювання їх до поверхні зовнішніх стінних конструкцій.

Роботи по закріпленню плит утеплювача до зовнішніх огороджувальних конструкцій виконують дюбелями. Отвори свердлять електродрилем або пер­форатором.

Мінімальна глибина отворів, що висверд­люються в конструкціях, повинна бути у стінах з бетону і непорожнистої цег­лини - 50 мм.

Отвори очищають від пилу, вставляють в отвір дюбель, притискуючи кільце диска дюбеля до поверхні утеплюва­ча і, залежно від направляючого штифта, за­бивають молотком або укручують стрижень (штифт) до упору. При цьому дюбель не по­винен виступати над поверхнею плити більш ніж на 1 мм.

Обладнання основного захисного шару.

Після висихання додаткових укріплених шарів можна приступити до обладнання основного захисного з суцільним армуванням склосіткою шару. Першою операцією (анало­гічно як при виконанні додаткових зміцнень) є рівномірне нанесення розчину, завтовшки близько 2 мм. Розчин наноситься сталевою теркою (напівтеркою) зверху вниз, вертикаль­ною смугою завширшки приблизно 1,1м.

Посилення кутів металевими профі­лями.

Кути будівлі і укоси віконних і дверних отворів слід підсилити перфорованими кут­никами з алюмінієвого листа, які вклеюються за допомогою розчинної суміші Ceresit СТ 190. Найефек­тивнішим є використання кутників, обклеє­них у заводських умовах смужкою сітки.

Укладання армованої склосітки.

У даній операції відрізана раніше сітка прикладається до свіжого розчину і втоплюється за допомогою сталевої терки (напівтерки). При цьому необхідно забезпечити перек­риття сусідніх смуг сітки на 5 - 10 см. Як у разі застосування системи Ceresit МВ, так і у разі застосування системи Ceresit, слід викорис­товувати сітку зі скловолокна із спеціальним просякненням, стійким до лугів, і яка має сер­тифікат відповідності, що допускає її викорис­тання для таких цілей.

Нанесення декоративних штукатур­них шарів

Тонкошарова штукатурка рівномірно на­носиться на основу, на товщину зерна, за допомогою сталевої терки (напівтерки), яку тримають під кутом. її поверхню слід розгла­дити і розрівняти теркою (напівтеркою), зби­раючи надлишки матеріалу. Після нанесення декоративної розчинної суміші відразу починають формування поверхні і надання їй необхідної фактури за терки (напівтерки).

Додаткові рекомендації.

Роботи по утепленню слід виконувати в сухих умовах і при відносній вологості повітря не вище 80 %. Не слід виконувати роботи на поверхнях;, які піддаються інтен­сивній дії сонячних променів, вже нанесені шари слід захищати від дощу, сильного ві­тру і прямих сонячних променів за допо­могою густої сітки, натягнутої на будівельні риштування.

Температура повітря і основи повинна становити від 4-5 до +25 °С. Виняток тут ста­новить використання кольорових полімерце­ментних штукатурок (мінімальна температу­ра +9 °С).

Відстань між поверхнею теплоізоляційних плит і конструкцією риштувань не повинна затруднювати формування фактури штука­турки і повинна становити 20 - 3О см. При застосуванні підвісних «люльок» необхідно бути дуже обережним через можливість ме­ханічного пошкодження теплоізоляції.

Свіжоукладена штукатурка повинна обе­рігатися від дощу мінімум 1 день, а кольорові полімерцементні штукатурки - мінімум З дні. Це при темпе­ратурі +20 °С і відносній вологості повітря 60 %. У менш сприятливих умовах слід вра­ховувати повільніше затвердіння штукату­рок.