Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Менеджмент_ЖКГ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
240.64 Кб
Скачать

39.Назвіть функції діяльності підприємств /підрозділів/ окремих складових інфраструктури: інструментального, ремонтного, складського, енергетичного.

Виробнича інфраструктура - це комплекс одних галузей народного господарства, які обслуговують інші галузі народного господарства.

Ремонтное господарство - це сукупність виробничих підрозділів, здійснюють комплекс заходів із нагляду станом устаткування, догляду його і ремонту Ремонтне господарство: 1. Підтримання технологічного обладнання в постійній експлуатаційній готовності. 2. Збільшення строків експлуатації обладнання без ремонту. 3. Вдосконалення організації і підвищення якості ремонту обладнання. 4. Зниження витрат на ремонт і технічне обслуговування технологічного обладнання.

Инструментальное господарство - це сукупність підрозділів, зайнятих придбанням, проектуванням, виготовленням, відновленням і ремонтом технологічної оснастки, її урахуванням, зберіганням зброї та видачею на робочі места. Інструментальне господарство: 1. Безперебійне забезпечення інструментами, оснащенням і приладами всіх виробничих підрозділів. 2. Контроль за правильною експлуатацією інструмента і оснащення, скорочення їх витрат. 3. Зменшення витрат на виготовлення, придбання, ремонт інструменту. 4. Підтримання мінімально необхідного запасу інструменту, оснащення, приладів.

Энергетическое господарство - це сукупність технічних засобів задля забезпечення безперебійного постачання підприємства усіма видами энергии. Енергетичне господарство. Енергетичні баланси Основне завдання розробки енергетичного балансу - обґрунтування потреби підприємства в паливі і енергії для виконання плану по випуску продукції (доходна частина балансу), а також покриття цих витрат від виробників енергії (витратна частина балансу).

Складське господарство: 1. приймання матеріальних цінностей; 2. попередня підготовка матеріалів до виробництва (розпакування, сортування); 3. забезпечення зберігання матеріальних цінностей; 4. комплектування матеріалів; 5. організація видавання і доставки вантажів споживачам; 6. постачання на виробництво всіх необхідних матеріалів; 7. відвантаження готової продукції.

40.Назвіть мету менеджменту у ремонтно-будівельної сфері.

Менеджмент повинен забезпечувати успішне функціонування організації, результатом діяльності якої є прибуток, а також певні гарантії для її майбутнього, оскільки нагромадження прибутку у вигляді різноманітних резервних фондів дає змогу обмежувати й долати ризики, зумовлені змінами ринкової ситуації.

Мета менеджменту у ремонтно будівельній сфері це забезпечення прибутковості чи дохідності діяльності організації на основі раціонального налагодження виробничого процесу і процесу управління, розвитку матеріально-технічної і технологічної бази, ефективного використання кадрового потенціалу, власних та залучених коштів. Прибутковість організації свідчить про ефективність її виробничо-збутової діяльності, яка досягається внаслідок мінімізації витрат (на сировину, матеріали, енергію, оплату праці, фінансування) і максимізації доходів від результатів виробництва — випуску продукції та подання послуг.

41.Надайте характеристику видів транспортних засобів пасажироперевезень сфери мет.

Перевезення пасажирів здійснюються автомобільним, залізничним, водним (морським, річковим), повітряним, міським електричним, спеціальними видами пасажирського транспорту та спеціальними видами транспорту, які складають єдину транспортну сітку. Кожен вид пасажирського транспорту відрізняється від іншого переліком характерних технічних особливостей, головними з яких є застосовані транспортні засоби (рухомий склад) та шляхи сполучення (наземні, водні, повітряні). Пасажирський автомобільний транспорт перетворився на один з основних та найбільш поширених видів пасажирського транспорту країни. Він широко обслуговує транспортні потреби міського та сільського населення, забезпечуючи масові та індивідуальні перевезення пасажирів парком автобусів та легкових автомобілів. Пасажирські перевезення (міські, міжміські, внутрішньорайонні і внутрішньообласні) здійснює автомобільний транспорт загального користування – автобуси, таксі. Міські перевезення характерні невеликою протяжністю маршрутів, частими зупинками і частою зміною пасажирів. Міжміські перевезення відрязняються від міських великою протяжністю маршрутів, порівняно незначною кількістю зупинок і незначною зміною пасажирів. Головною проблемою пасажирського транспорту є підвищення праці автомобільного транспорту загального користування. На продуктивність їх праці впливає: незадовільний розвиток транспортної сітки та маршрутної системи; нераціональне використання транспорту загального користування; погана якість транспортного обслуговування; зменшення парку автобусів; недосконалість системи швидкісних та експресних автобусних маршрутів у містах та на заміських сполученнях.